betting på politik

Betting på Politik

Vi har fått se betting på politik bli allt mer populärt i Sverige. När det svenska riksdagsvalet avgjordes senast var det ett enormt tryck på spelbolagen och många spelsidor jämförde det med det tryck som uppstår under en VM-final. Det svenska riksdagsvalet är ett populärt alternativ inom politik betting men intresset är också enormt för det amerikanska presidentvalet. Idag finns det massor av alternativ vad gäller odds och marknader på politik.

Betting på det amerikanska presidentvalet

De bästa oddssidorna brukar erbjuder massor av olika marknader på det amerikanska presidentvalet. Från det att Republikanerna och Demokraterna presenterar sin presidentkandidat finns det flera odds tillgängliga. Några av de mest populära marknaderna inkluderar:

 • Vinnare av presidentvalet: Betta på den kandidat du tror kommer att vinna presidentvalet.
 • Vinnare i enskilda delstater: Betta på vem som vinner i de olika delstaterna. Här kan så kallade “Swing States” vara en intressant marknad.
 • Popular vote: Lägg odds på den presidentkandidat som får flest röster totalt i landet.
 • Vinnare av primärval: Innan presidentvalet hålls primärval för att ta fram nomineringar och presidentkandidater. Detta går också att betta på.
 • Specifika händelser: Hur långt kommer vinnarens tal vara? Hur går det i debatterna fram till valnatten? Händelser fram till valdagen innehåller många marknader och bettingmöjligheter.

Det svenska riksdagsvalet

Vart fjärde år hålls det svenska riksdagsvalet som är en nationell angelägenhet. Spelbolagen satsar allt mer inför varje nytt val och valet 2022 slog alla tiders rekord. Räkna med ännu fler alternativ år 2026. Nedan ser du några av de mest populära marknaderna på det svenska riksdagsvalet. 

 • Parti med flest röster: Lägg ett bet på det parti som får flest röster.
 • Vilket block vinner: Oddsa på det block av partier som får majoritet i riksdagen.
 • Valdeltagande: Placera odds på över/under procenten av valdeltagandet.
 • Nästa statsminister: Vem blir nästa statsminister?
 • Head 2 head: Betta på vilket parti av två alternativ som får flest röster.
 • Enskilda partiers antal röster: Hur många procent får ett enskilt parti?

Går det att använda en oddsbonus på betting på politik?

Svenska spelbolag brukar inte sällan erbjuda en oddsbonus till nya kunder som signar upp. Det vanligaste i Sverige är en insättningsbonus där första insättningen matchas upp till ett visst belopp. Den som tar emot en sådan bonus kan använda den till att betta på politik. Det kan handla om såväl det svenska riksdagsvalet, amerikanska presidentvalet och andra val som finns tillgängliga för betting hos spelbolagen.

Den som tar emot en bonus bör dock vara medveten om de regler och villkor som tillkommer. Dessutom är det sedan svensk licens infördes endast tillåtet med en bonus per spelare och licens. Om flera spelbolag delar licens och erbjuder en bonus kan man endast ta emot totalt ett erbjudande från dessa aktörer. 

Sammanfattning

Betting på politik har ökat i popularitet och lär fortsätta göra det i takt med att det blir ett allt hetare politiskt klimat inför varje val. Sveriges riksdagsval och det amerikanska presidentvalet är det som omsätter mest hos svenska spelbolag. Men det brukar finnas odds på andra nationers val också.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
längdskidor-sportlobby-1

Dopingskandaler vi minns

Inget kan väl förstöra en sport så som dopingskandaler. Här gör vi en historisk återblick på dopingskandaler inom skidor, kanske de som påverkat oss svenskar mest.

Läs mer »
Senaste