betting sidor

Bettingsidor med Svensk Licens

På dagens spelmarknad finns det många olika betting sidor att välja mellan. Som spelare har du ett enormt utbud att välja och vraka bland när du vill öppna ett nytt konto.

Olika sidor har olika egenskaper och det finns många faktorer att ta hänsyn till när du ska välja vilken av alla bettingsidor du vill spela på. För att nämna några saker du som spelare kan jämföra när det gäller olika alternativ så är odds, utbud och bonusar tre viktiga faktorer.

Bästa bettingsidorna

Med många års erfarenhet så har vi på sportlobby samlat ihop de bettingsidor som vi anser vara de bästa på den svenska reglerade marknaden just nu. Samtliga har bonusar, men vissa är såklart bättre än andra. Kika in våra recensioner och bonuserbjudanden här nedan:

Leo Vegas

Upp till 500 kr matchat gratisspel - Min 1.80 i odds

Svenska LeoVegas har ett av de bästa utbuden för svensk sport och just nu får alla nya kunder ett matchat gratisspel upp till 500 kronor.

4.6/5
4.6/5

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Betinia

120 kr gratisspel - Pengarna på spelkontot direkt

Betinia är en av de nya aktörerna på den svenska bettingmarknaden och de klev in med en riktigt enkel bonus direkt – Sätt in minst 100 kr så pyntar dom direkt in 120 kr extra för dig att betta på vad du vill med.

4.6/5
4.5/5

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mr Green

Få 100 kr utan insättning - 1x omsättning

MrGreen är en av få bettingbolag som just nu har en no-deposit-bonus där endast registrering räcker för att få 100 kr gratis att betta med.

4.7/5
4.7/5

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Betsafe

100% upp till 500kr + 100 free spins

Precis som MrGreen så erbjuder Betsafe en välkomst-bonus på upp till 500 kronor. Skillnaden med BetSafes bonus är att den måste omsättas 6x, men bara till ett lägsta odds av 1.8.

4.9/5
4.9/5

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Casumo

100 kr i gratisspel - Inget omsättningskrav

Precis som flera andra bettingbolag så erbjuder Casumo just nu en enkel välkomstbonus utan krångel. Sätt in 100kr så matchar dem det direkt på ditt konto så du får 200 kr att spela för.

4.6/5
4.6/5

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

ComeOn

Sätt in 500 kr spela för 1000 KR

ComeOn har verkligen kryddat sin välkomst-bonus i år och erbjuder hela 100% bonus för nya kunder. 6x i omsättningskrav på minst 1.8 i odds. Lite tufft – men desto mer att vinna!

4.7/5
4.7/5

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

När nya spelare ska öppna ett nytt konto hos någon spelsida vill de givetvis ta reda på vilka som är de bästa spelsidorna som finns på marknaden. Vilka som är de spelsidorna du kan öppna ett konto hos är svårt att ge ett entydigt svar på eftersom det till stor del beror på vad du har för personliga preferenser och vad som är viktigt för dig när du spelar på casinosajter på nätet.

Är du en spelare som tycker att det viktigaste när du ska välja betting sidor att spela på är att hitta den bästa bonusen så är vissa sidor bättre än andra. Är du istället en spelare som letar bästa oddsen så kan de bästa betting sidor som finns för dig vara några helt andra än de som är bäst för den som jagar bonusar.

Många nya bettingsidor på marknaden

När du ska välja en ny bettingsida att spela på så finns det många nya alternativ som har dykt upp på marknaden och dessa kan absolut vara värda att kolla in. Många av dessa erbjuder snabba uttag vilket helt klart är en konkurrensfördel.

Nya bettingsidor erbjuder ofta snabba uttag och har som regel en ny, modern spelsajt där du som användare enkelt kan navigera och snabbt hitta de spel du letar efter.

Utbudet i Sverige

Som spelare som vill öppna ett nytt konto på någon bettingsida så finns det ett stort utbud av svenska varianter som du kan välja mellan. Att spela på en svensk sida kan vara väldigt skönt för dig som spelare eftersom du då har möjlighet att spela med svensk krona som valuta samt har möjlighet att kommunicera på svenska om du skulle behöva kontakta supporten eller kundtjänsten i något ärende.

Efter att regeringen införde en ny lagstiftning gällande spelmarknaden i januari 2019 har flera av dessa svenska bettingsidor valt att flytta hem sin verksamhet till Sverige.

Den svenska licensen

Som spelare har du möjlighet att öppna konto hos många olika bettingsidor med svensk licens vilket kan vara en klar fördel för dig som spelare.

Den nya lagen innebär att alla betting sidor som vill erbjuda spel om pengar, däribland betting, till kunder i Sverige måste ha en svensk spellicens för att kunna verka på den svenska marknaden.

Innan den nya lagens intåg var Svenska Spel och ATG de enda bettingsidor med svensk licens som fanns och detta beror på att dessa två spelbolag ägs av staten och därmed hade tillåtelse att tillhandahålla betting och andra spel om pengar innanför rikets gränser.

Så gynnas spelarna av den svenska licensen

Att svenska spelare gynnas av det faktum att det nu finns flera betting sidor med svensk licens råder det knappast någon tvekan om. Det nya systemet med svenska licensierade betting sidor har gjort hela den svenska spelmarknaden till en tryggare plats för spelare. Betting sidor med svensk licens måste numera förhålla sig till det regelverket som gäller för spel om pengar i Sverige.

Det svenska regelverket innebär bland annat att betting sidor inte får erbjuda spel på matcher för minderåriga. Regelverket garanterar också att betting sidor med svensk licens erbjuder dig som spelare tryggare uttag där du är garanterad att få ut dina pengar.

Betting med Trustly

Många betting sidor tillåter numera att spelare använder Trustly för att göra insättningar och uttag från spelsidan. Trustly är en tjänst som underlättar för både spelare och spelbolag eftersom de garanterar säkra transaktioner, snabba insättningar och snabba uttag.

Många experter inom spelbranschen är positivt inställda till Trustly som betalningsmetod och många förutspår också att det snart kommer vara allmänt vedertaget i branschen att erbjuda just Trustly för både insättningar och uttag. Detta är något allt fler av bettingsidorna redan gör idag.

Snabba uttag

Att kunna ta ut sina pengar snabbt är något som blir allt viktigare för många spelare och detta har många spelbolag anammat. Därför finns det idag väldigt många betting sidor med snabba uttag på marknaden.

Den största anledningen till att det numera finns så många betting sidor med snabba uttag är såklart de tekniska framsteg som gjorts kring olika digitala betalningslösningar. Att genomföra transaktioner över nätet blir allt smidigare och samtidigt säkrare och detta i sin tur har gjort att allt fler spelare har blivit vana att använda dessa betalningslösningar i sin vardag.

Fördelar med snabba uttag

Den största fördelen med att spela hos betting sidor med snabba uttag är precis det som beskrivningen målar upp, nämligen att de erbjuder dig som spelare möjligheten att snabbt kunna flytta över pengarna från spelsidan till ditt bankkonto.

Olika spelare vill kunna göra snabba uttag hos betting sidor av olika anledningar. Vissa mer avancerade spelare har ofta konton hos flera spelbolag och vill därför ha möjligheten att flytta pengar snabbt mellan olika betting sidor för att kunna satsa stort när lukrativa odds dyker upp på någon av alla betting sidor som spelaren har ett konto hos.

Betta med BankID

Något blivit väldigt stort i vår vardag är att använda BankID och Mobilt BankID för att identifiera sig och genomföra transaktioner och det är inte konstigt att det även har kommit fler och fler betting sidor där det fungerar bra att spela med BankID.

För den som inte redan känner till BankID så beskrivs det bäst som en slags legitimation som man använder när man vill identifiera sig på nätet. Flera miljoner svenskar och tusentals företag använder idag BankID för att identifiera sig och genomföra transaktioner på nätet och bland dessa finns flera betting sidor.

Fördelar med att välja bettingsidor med BankID

Den absolut största fördelen med att välja betting sidor med BankID är att alla transaktioner går snabbare på dessa betting sidor. Det går fortare att både sätta in pengar och ta ut pengar eftersom det enda som krävs är att du öppnar till exempel din app för Mobilt BankID och direkt i den godkänner transaktionen genom att bekräfta den med din kod. Denna process är både snabb och smidig.

Bettingsidor med Swish

Något som börjar dyka upp allt mer på spelmarknaden är betting sidor med Swish. Detta är inte så konstigt då Swish är en populär tjänst som många svenskar använder i sin vardag och betting sidor kan därmed locka in nya spelare genom att tillåta insättningar och uttag med hjälp av Swish.

Betting sidor använder dessutom Swish eftersom att tjänsten är väldigt säker när det gäller att genomföra transaktioner. En stor anledning till detta är att alla betalningar via Swish måste verifieras med hjälp av BankID.

Betting sidor med bonus

Om du som spelare funderar på att skapa ett nytt konto hos betting sidor med bonus så finns det flera faktorer som du kan tänka på när du ska välja bland alla dessa betting sidor. Först och främst bör du fundera kring vilken av dessa betting sidor som erbjuder bäst bonus.

Det är inte enkelt att avgöra det. För att jämföra betting sidor med bonus bör du fundera kring vad du själv har för risktolerans, samt hur mycket pengar du tänkt sätta in.

Utländska betting sidor

Något som en del spelare missat sedan den nya svenska lagstiftningen gällande spel om pengar trädde i kraft i januari 2019 är att det fortfarande är tillåtet att spela hos utländska betting sidor. Detta är något som många spelare har missuppfattat då det spridits felaktiga rykten om att det skulle vara olagligt att spela på utländska betting sidor.

Det är alltså helt och hållet lagligt för svenska spelare att spela hos utländska bettingsidor utan svensk licens. Även om den svenska licensen innebär många positiva saker för dig som spelare så kan det finnas tillfällen då du gynnas av att spela hos betting sidor utan svensk licens.

Skatt på vinster hos utländska betting sidor

När du som svensk spelare tar ut vinstpengar från utländska betting sidor som har sin licens utanför EU behöver du betala skatt på dina vinster. Skattesatsen för vinster hos utländska betting sidor som har sin licens utanför EU uppgår till 30 procent.

Något som är viktigt att känna till är att det då är du som spelare som själv ansvarar för att anmäla vinsten till Skatteverket. Det är spelarens ansvar att Skatteverket informeras om att vinstpengarna kommer från ett eller flera länder utanför EU.

Betta i mobilen

Att betta via mobilen blir allt vanligare i takt med att vår samhälle blir allt mer mobilt. De flesta människor i dagens samhälle har ju med sig telefonen överallt och ofta har man uppkoppling eller surf nog att använda den. Denna utveckling har även påverkat spelbranschen eftersom allt fler spelare vill kunna spela på betting sidor i mobilen.

Detta är något som är väldigt lätt att göra idag eftersom de flesta betting sidor idag erbjuder spel via mobilen och dessutom har en egen app som det går att spela med.

För att spela hos betting sidor i mobilen behöver du ofta ladda hem den aktuella sidans app. Tack vare smidiga och säkra betaltjänster i mobilen, som till exempel Trustly och Swish, så kan du som spelare numera sätta in pengar hos olika betting sidor direkt i mobilen och sedan är det bara att börja spela.

Bettingsidor med fotboll

När du som spelare vill öppna ett konto på någon av alla dessa betting sidor så finns det många betting sidor som har ett brett och bra utbud av odds på bettingsidor med fotboll. Eftersom fotboll är världens största sport lockar den givetvis väldigt många spelare. Så det är mycket lättare att hitta betting sidor med bra odds på fotboll jämfört med om du letar efter betting sidor som erbjuder bra odds på någon sport som är mycket mindre, till exempel undervattensrugby, kanotpolo eller nordisk kombination.

De flesta betting sidor med fotboll har ett stort utbud av odds när det kommer till elitfotboll och det är få betting sidor som inte har odds när det kommer till landskamper, internationella turneringar och matcher från de största ligorna i fotbollsvärlden.

Bettingsidor med hockey

För spelare som letar efter bettingsidor med bra odds på hockey finns det många olika alternativ. Eftersom ishockey är en av de största sporterna i stora delar av världen, särskilt i norra Europa samt Kanada och USA, så är det inte konstigt att det finns väldigt många betting sidor som erbjuder odds på ishockeymatcher.

De flesta betting sidor som har svensk licens och marknadsför sig mot svenska spelare erbjuder spel på ishockey. Detta är inte konstigt med tanke på hur populärt ishockey är i Sverige. Hos de flesta betting sidor som erbjuder odds på ishockey hittar du ett enormt utbud av odds på matcher i exempelvis SHL, HockeyAllsvenskan, HockeyEttan och NHL, för att ta några exempel.

Betta på UFC

Förutom de kända bettingsporterna som Hockey och Fotboll så finns det andra sporter som växer inom bettingvärlden. Senaste sporten att öka snabbt i popularitet är UFC (MMA).

Den stenhårda sporten ger publiken och tittarna fantastisk och rå underhållning varje match som rings igång ringklockan. De flesta betting sajter erbjuder idag spel på UFC och här på Sportlobby har vi tagit en titt på vart man kan få tag i de bästa bonus erbjudandena för UFC just nu.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste