betting fotboll

Bettingsidor fotboll

Den största sporten i världen är fotboll och det är inte konstigt att stort fokus läggs på bettingsidor fotboll när spelare ska välja vilken sida de ska spela på. Ett stort utbud av fotbollsmatcher och ligor att spela på är ett måste för bettingsidor som vill locka spelare idag. Likaså är det viktigt för spelarna att det finns många olika saker att betta på som till exempel över- och underspel, första målskytt och första hörnan, till exempel.

Spelsidor med fotboll

För den som öppna ett konto på en bettingsida och börja betta kan välja mellan oerhört många spelsidor med fotboll. Eftersom fotboll är en så pass populär sport som lockar väldigt många spelare så är det betydligt lättare att hitta spelsidor med fotboll än vad det över huvud taget finns bettingsidor utan fotboll.

De flesta bettingsidor erbjuder ett stort utbud av elitfotboll och hos i princip alla spelsidor med fotboll kan du spela på landskamper, internationella tävlingar och matcher från de högsta ligorna i de flesta länder i världen.

Många spelsidor med fotboll erbjuder också spel på matcher i lägre divisioner än den högsta ligan i olika länder. Om du som spelare är expert på någon lägre division är det helt klart värt att kolla upp flera olika spelsidor med fotboll och se efter vilken eller vilka som erbjuder odds på den division som du är expert på.

Det kan också vara bra att jämföra olika spelsidor med fotboll som erbjuder spel på samma matcher för att se var du som spelare har möjlighet att ta del av så fördelaktiga odds som möjligt.

Bra att veta om fotbollbetting

För dig som är nybörjare och vill börja med fotbollbetting finns det flera saker som är bra att veta om bettingsidor fotboll. För det första är det vanligaste sättet att spela på en match att spela på vilket tecken det ska bli i matchen. Det innebär att du antingen spelar på att hemmalaget vinner matchen, att bortalaget vinner matchen eller att matchen slutar oavgjort.

Detta är som sagt det vanligaste spelet som spelare brukar lägga på bettingsidor fotboll men det finns också flera andra sätt att spela. Du kan till exempel spela på ett exakt resultat. Detta brukar vara ett svårare spel när det gäller att gissa rätt, men samtidigt kan din vinst bli större om du spelar på ett exakt resultat eftersom att bettingsidor fotboll då erbjuder bättre odds.

Om du till exempel spelar på att en match ska sluta 3–0 till hemmalaget så måste matchen sluta just 3–0 för att du ska vinna. Du erbjuds då ett bättre odds än om du hade tippat att hemmalaget skulle vinna matchen. Hade du spelat på tecknet “1”, vilket innebär att hemmalaget vinner matchen, så vinner du oavsett om hemmalaget vinner matchen med 1–0, 3–0, 2–1 eller 10–0.

Flera olika sätt att spela på fotboll

När du vill spela på fotboll så finns det fler sätt att betta än att bara tippa hur matchen slutar, eller vilket lag som vinner matchen. När du spelar på bettingsidor fotboll kan du till exempel ofta tippa vilken enskild spelare som kommer att göra det första målet i matchen.


Det går också att betta på saker över en längre tidsperiod. Till exempel kan du betta på vilket lag som vinner ligan och vilken spelare som vinner skytteligan. Detta är spel som kan göra det roligt att följa en hel säsong och sedan ha möjlighet att vinna en större slant i slutet av säsongen.

Nackdelen med denna typ av spel är att du knyter upp pengarna till ett specifikt bet över en längre tid och kan alltså inte använda de pengarna till att spela på något annat under den aktuella säsongen.

Live betting på bettingsidor fotboll

När du spelar på bettingsidor fotboll så erbjuder de allra flesta spelsidor med fotboll möjligheten att live betta på många matcher. När du live bettar uppdateras oddsen i realtid och du kan då spela på matchens utgång. Om hemmalaget till exempel tar ledningen med 1–0 så stiger oddsen på ett oavgjort resultat eller att bortalaget vänder och vinner, samtidigt som oddset på seger för hemmalaget sjunker.

Att spela live betting hos bettingsidor fotboll kan vara ett väldigt spännande och adrenalinfyllt spel eftersom du kan lägga ditt bet under matchens gång och slutresultatet då kommer inom kort.

De flesta bettingsidor fotboll har en app som är väldigt snabb och smidig att använda och därmed väl anpassad för live betting. Du kan då live betta på olika matcher oavsett om du befinner dig hemma i tv-soffan, på plats på läktaren eller om du sitter på bussen på väg hem från jobbet.

Virtuella matcher hos bettingsidor fotboll

En ny spelform som dykt upp de senaste åren är betting på virtuella matcher på bettingsidor fotboll. Detta är en snabb och spännande spelform som passar perfekt för dig som vill se resultatet snabbt.

Spelformen har olika namn hos olika bettingsidor fotboll. Vissa bettingsidor fotboll kallar den för retro football betting, andra för virtual betting. Men spelformen är densamma.

Spelformen går ut på att datorn genererar en virtuell match mellan två lag. Som spelare har du precis som vid en riktig match många olika val att välja mellan när du ska lägga ditt bet, bland annat slutresultat och vinnare i matchen.

Matchen är ofta omkring fem minuter lång och utfallet styrs av AI. På skärmen visas antingen datorgjorda matchklipp från den aktuella fotbollsmatchen eller som i vissa fall när spelbolaget erbjuder retro betting på till exempel Premier League så visas klipp från när de två aktuella lagen möts på riktigt. Det kan röra sig om sköna 90-talsklipp och när det blir mål i klippet så blir det också mål i matchen.


Denna spelform är snabb, spännande och oförutsägbar vilket gör att den är perfekt för den som gillar att betta på fotboll och gärna vill få lite extra adrenalin utav sitt spelande.

Lägre divisioner hos bettingsidor fotboll

När du vill betta på fotboll i lägre divisioner, till exempel division 4 i Sverige, så finns det ett fåtal bettingsidor fotboll som erbjuder odds på matcher så långt ner i systemet. Oddsen är ofta inte lika fördelaktiga som oddsen på toppmatcher i exempelvis La Liga, Premier League eller Champions League men den som har bra koll på exempelvis division 4-fotboll kan ofta hitta bra värde och besegra spelbolagen.

När du bettar på fotboll i lägre divisioner hos bettingsidor fotboll så finns det ofta en gräns för hur mycket pengar du kan satsa på en match. Det är till exempel inget problem att spela 10 000 kronor på en match i Premier League eftersom spelbolaget då omsätter väldigt mycket pengar på varje match, men om du vill betta en motsvarande summa på till exempel en svensk division 4-match så är risken stor att spelbolaget säger ifrån.


Detta är för att undvika spelfusk och minska risken för riggade matcher och detta är något som egentligen är bra för dig som spelare även om det kanske känns surt för stunden att inte få lägga ett stort bet när du hittat ett väldigt bra odds.

Live streaming hos bettingsidor fotboll

För dig som öppnar ett konto hos någon av alla bettingsidor fotboll finns ofta möjligheten att ta den av live streamade matcher inne på bettingsidan eller i bettingsidans app. Många spelbolag har idag samarbeten med olika ligor och förbund och som spelare erbjuds du möjligheten att streama dessa matcher live.


Detta kan vara en bra anledning till att skaffa ett konto hos någon av alla bettingsidor fotboll eftersom det är en trevlig förmån som kommer på köpet när du börjar spela.

Vilka bettingsidor fotboll som sänder vilka matcher och vilka ligor tar du enklast reda på genom att besöka de olika sidorna och läsa om vad som erbjuds. När en bettingsida live sänder en liga eller turnering så skyltar de ofta med detta i sin marknadsföring, så information om vilka matcher varje bettingsida streamar är väldigt lätt att hitta för dig som spelare.

Bonusar hos bettingsidor fotboll

Om du är en ny spelare som ska öppna ett konto hos någon av alla bettingsidor fotboll så erbjuds du väldigt ofta någon typ av bonus. En vanlig typ av bonus är välkomstbonus, eller insättningsbonus som den också kallas. Det är en bonus som innebär att du får extra pengar när du gör din första insättning.

Olika bettingsidor fotboll som erbjuder insättningsbonus ger dig olika mycket pengar. Vissa dubblar beloppet du sätter in medan andra tripplar det. Viktigt och komma ihåg är dock att du inte kan ta ut bonuspengarna på en gång.

Bonusen kommer ofta med ett omsättningskrav där du måste spela för ett visst belopp innan du har möjlighet att ta ut eventuella vinstpengar eller bonuspengar.

Som ny spelare har du ofta möjlighet att få en väldigt förmånlig insättningsbonus. Ett bra tips är att jämföra olika bettingsidor fotboll och se hur mycket bonus var och en erbjuder samt vad de har för olika omsättningskrav. När du jämfört flera olika bettingsidor fotboll och granskat deras bonusar och krav är du väl informerad och du kan då välja den av alla bettingsidor fotboll som erbjuder bäst odds, bäst bonus och bäst villkor. 

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -

Läs också

Senaste