ufc-sportlobby

Betta på UFC | Vi går igenom det viktigaste

Att betta på UFC är lika enkelt som att betta på fotboll, hästar eller någon annan etablerad sport. Sedan 90-talet har MMA (Mixed Martial Arts) vuxit sig till en av de största kampsporterna i världen. Här tar vi en titt på vilka bettingsidor som är bäst för just UFC Betting och går igenom grunderna som kan vara bra att veta.

Våra rekommenderade bettingsidor för UFC

Mr Green

Få 100 kronor utan insättning!

MrGreen kör en av de enkla varianterna av sport bonusar utan krångel och omsättningskrav.

För alla nya kunder gäller: Registrera dig med exempelvis BankID så får du direkt 100kr i cash att spela för – på vad du vill.

4.7/5
4.7/5

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Betsafe

100% upp till 500kr + 100 free spins

Betsafe erbjuder just nu en välkomst-bonus på upp till 500 kronor. Denna bonus måste omsättas 6x, men bara till ett lägsta odds av 1.8.

Omsättningskravet fixas enklas genom att betta ditt insatta belopp och bonusen tillsammans, då är kravet fixat på 3 spel.

4.9/5
4.9/5

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leo Vegas

Upp till 500 kr matchat gratisspel – Min 1.80 i odds

Svenska LeoVegas har ett av de bästa utbuden för svensk sport och just nu får alla nya kunder ett matchat gratisspel upp till 500 kronor.

4.6/5
4.6/5

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Betinia

120 kr gratisspel – Pengarna på spelkontot direkt

Betinia är en av de nya aktörerna på den svenska bettingmarknaden och de klev in med en riktigt enkel bonus direkt – Sätt in minst 100 kr så pyntar dom direkt in 120 kr extra för dig att betta på vad du vill med.

4.6/5
4.5/5

UFC:s popularitet bland svenska spelare har ökat markant de senaste åren och idag finns där fler alternativ än någonsin tidigare.

Dom flesta bettingsidorna erbjuder numera spel på iallafall de stora UFC-matcherna.

För den som vill satsa på UFC och andra MMA-happenings så finns det flera viktiga faktorer att ta hänsyn till när man väljer en bookmaker online.

Rätt utbud av matcher

För den som bara vill betta för spänningens skull på stora titelmatcher och andra stora UFC-evenemang finns det många sajter att välja mellan.

Men för seriösa MMA-spelare är det ofta de mindre kända matcherna på UFC:s mindre galor eller i mindre organisationer som WSOF som erbjuder dom mest lönsamma oddsen.

Den här typen av spel kan vara lukrativa för den som gör en riktigt noggrann analys av en specifik match.

Högsta Oddsen

Ju mer seriös du är när det gäller vadslagning, desto viktigare är det att maximera ditt värde genom att jaga de bästa oddsen för varje spel.

Om du bara placerar några spel här och där för spänningens skull gör en extra tiondel av en poäng ingen större skillnad.

Men för dem som tar MMA-spel på allvar är det tillrådligt att registrera sig på flera sajter för att hitta de bästa oddsen på intressanta matcher.

Användarvänlighet

Oavsett vad du satsar på är det viktigt att välja en välkänd sajt som tar väl hand om sina spelare.

Börja med att leta efter en välfungerande bettingsida som är lätt att navigera på, har bra kundsupport och erbjuder en mängd olika insättnings- och uttagsalternativ.

Om du vill spela i mobilen är det också en stor fördel om det finns en bra mobilapp tillgänglig.

Finns det bra bonusar?

Med hög konkurrens om spelarnas pengar så erbjuder de flesta bettingsidor med UFC någon form av välkomstbonus.

Dessutom kan sajter även erbjuda bonusar på framtida insättningar och andra former av lojalitetsprogram. 

Ta en titt i vår topplista över UFC Bettingsidor här ovanför för att hitta den bonusen som passar dig bäst.

Att Betta på UFC

Den underhållande MMA-ligan UFC kallas ofta för den ultimata tävlingsformen av entusiaster.

Två fighters går in i en bur och använder alla sina fysiska förmågor och skills för att besegra sin motståndare.

Sedan starten på 90-talet har UFC kommit långt och idag har man några av världens främsta idrottare.

Varje match kan analyseras från en mängd olika vinklar då kickboxning, brottning och jiujitsu kombineras med idrottarnas olika fysiska och mentala egenskaper som exempelvis styrka, snabbhet och aggressivitet.

Det här sammantaget gör MMA till en mycket spännande sport för vadslagning.

Bra odds finns att hitta

Varje match innehåller en mängd parametrar att ta hänsyn till och det är ofta möjligt att hitta odds som ser lite felvärderade ut.

De största stjärnorna tenderar att få högre odds än vad de kanske bör ha, men ibland kan en fighter med till synes bättre odds ha svagheter som kan utnyttjas av en underdog med rätt spelplan.

Det som kan verka som en våldsam och oförutsägbar sport för den okunniga är i själva verket en guldgruva för den analytiskt lagde som kan identifiera faktorer i en match som den okunniga aldrig skulle ha tänkt på.

betta på ufc

Såhär gör du för att betta på UFC

Om du har bettat på andra sporter tidigare så kommer detta inte vara något problem. Grundförutsättningarna för att betta på UFC är exakt likadana som för andra sporter.

Du behöver skapa ett konto på någon bettingsida, välja vad du vill betta på för match och sedan bestämma dig för exakt vad du vill betta på.

Steg 1: Skapa ett konto på en bettingsida

För att komma igång med att betta på UFC  rekommenderar vi att du skaffar ett konto hos en etablerad bettingsida.

Har du redan ett konto hos en leverantör du tycker om fungerar det lika bra, givet att dom erbjuder odds på UFC och MMA matcher. 

Behöver du skapa ett nytt konto för att betta på UFC så rekommenderar vi någon av dessa som just nu har bäst bonusar.

Steg 2: Hitta en match att betta på

Innan du bettar måste du ju veta vad eller vem du ska betta på. Med största sannolikhet kommer du betta på en av matcherna i ett UFC-event som går lite titt som tätt.

För just UFC heter eventen UFC-XYZ (vid skrivande stund UFC 297) och i dessa går ett gäng matcher samt ett main event.

Schema och överblick över kommande events hittar du exempelvis på UFC’s officiella eventsida eller i din TV-tablå.

Steg 3: Välj bland olika speltyper

Att förstå hur en MMA/UFC fight fungerar är fundamentalt innan du börjar betta på UFC. Som all sportsbetting är detta dock bara en liten del av helheten; du måste ha en strategi. 

Tänk på att din kunskap kan spela roll kortsiktigt eller för en specifik match, men om du vill bli långsiktigt lyckosam bör du sätta upp lite regler, gränser m.m. för dig själv.

Utifrån detta bör du välja ett typ av bet som passar in i din strategi, såsom:

 • matchvinnare
 • Över/under
 • Prop bets och många fler.

Matchvinnare​

Matchvinnare är den absolut enklaste och vanligaste sättet att betta på MMA/UFC matcher. Principen är busenkel: du bettar på vem som vinner matchen. Enkelt va?

För att förtydliga: om fighter X möter fighter Y och du har lagt ett bet på X, så vinner du om X slår Y helt enkelt.

Det spelar alltså ingen roll hur X vinner – rond 1 eller 3, teknisk KO eller KO, poängskillnad eller något annat. Vinner X så vinner du också.

Över/under antal ronder​

Ett annat populärt bet när det kommer till att betta på UFC är att försöka gissa hur många rundor matchen kommer att behöva innan den avslutas.

Med andra ord: om du bettar på “under 1.5” betyder det att du vinner pengar om matchen avslutas inom 2 minuter 30 sekunder i den andra rundan (5 minuter per rond).

Bettar du istället på “over 1.5” så vinner du pengar så fort sekunden efter 2 minuter 30 sekunder i rond nummer 1 har passerat.

Denna form av bet kan vara riktigt intressant om du har lite förkunskap om motståndarna. Till exempel: är de stora bjässar som gillar att slåss riktigt explosivt?

Har någon av dem en historik av att avsluta matcher riktigt tidigt? Då kan det vara bra att lägga ett bet på “under 2.5 ronder” eller liknande eftersom matchen förmodligen kommer ta slut rätt snabbt.

Och motsatsen gäller ju också såklart – är de två långsamma fighters som gillar takedowns och samla poäng så bör du betta på en längre match.

Detta är min absoluta favorit att hänvisa till när folk frågar mig “hur bettar man på UFC/MMA?” eftersom det gör matcherna roliga även om de är långsamma och tråkiga. Win – win!

Prop bets​

“Prop bets” betyder egentligen “proposition bets” och är saker som inte hamnar i någon annan kategori. Det kan vara saker som: vem kommer ha flest takedowns? Vem kommer ha flest jabs? Och så vidare.

Fördelen med dessa typer av bets är att det inte spelar någon roll hur resten av matchen går, utan du spelar bara om utkomster av den specifika händelsen du bettar på.

Det mest populära prop bettet i MMA heter “Victory bet” och handlar helt enkelt om hur matchen kommer avslutas. Submission? Chokehold? Knockout? Poäng? Du kan även kombinera denna med vinnare av matchen för att få riktigt saftiga odds.

Hur mycket kan man vinna på UFC?

Det är här det kan bli lite mer komplicerat. Eftersom olika fighters är olika bra så måste bookmakers justera din vinst beroende på den förväntade utkomsten av själva matchen.

Föreställ dig att en UFC-fighter i världsklass, typ Francis Ngannou, skulle gå en fight mot en helt vanlig 13-åring. Vem skulle du betta på om du fick lika mycket pengar oavsett vem du bettade på?

Om bookmakers inte gjorde justeringar via något som kallas “odds” så skulle de snabbt gå i konkurs eftersom varenda person skulle betta på Francis i ovanstående exempel.

Hur funkar UFC odds?

Det är egentligen ganska enkelt att föreställa sig odds som en multipel av avkastning beroende på förväntad utkomst när du ska betta på UFC. Det vill säga: odds på 2.0 ger dig 2x pengarna tillbaka, medans odds på 1.15 ger dig 1.15x gånger pengarna tillbaka.

I exemplet mellan Francis och 13-åringen kan man förvänta sig en otroligt låg siffra på Francis, och ett astronomiskt odds på 13-åringen. Ett exempel skulle kunna se ut såhär: Matchvinnare – Francis Ngannou (1.01) | Random 13-åring (99.00).

Skulle du lägga 100kr på Francis skulle du bara vinna 100×1.01 = 101kr dvs 1kr. Hade du istället lagt ett 100kr-bet på 13-åringen skulle du vinna 100×99 = 9900kr.

Hur ska man tänka kring UFC odds?

Okej, låt oss tänka ett scenario där fighter X har 6.00 i odds och fighter Y har 2.00. Vad betyder det? Vi vet redan att du får 6x pengarna om X vinner och 2x pegarna om Y vinner.

Men vem tror vi kommer vinna? Ett bet på 100kr skulle ge följande avkastning: X = 100kr, Y = 500kr (ej räknat med initiella insatsen).

Det betyder att X förväntas vinna 4/5 matcher för att bookmakern ska kunna gå med vinst. Några frågor du bör ställa dig i relation till oddset är:

 • Är det rimligt?
 • Vad säger statistiken?
 • Hur är den nuvarande formen på respektive fighter?
 • Skador?
 • Hemarena?

Det finns många aspekter som du behöver titta på och göra en egen bedömning huruvida det är rimliga odds eller inte.

Betsson

5/5

UNIBET

4.5/5

BETHARD

4.3/5

BET365

4/5

Sammanfattning av att Betta på UFC

För att få extra värde för din bettin så bör du alltid välja en bettingsida som ger en bra bonus för nya spelare.

På så sätt kan du få extra värde i dina inledande bet på bettingsidan, vilket kan ge mer pengar på ditt konto.

Det bästa du kan göra är att utveckla en strategi och hålla dig till den för att säkerställa en långsiktighet i ditt spelande.

Använd dig gärna av speltips ifrån experter som lägger mycket tid varje vecka på att analysera varje match.

Spara gärna historik eller saker du lär dig under tiden för att bli vassare nästa gång – skriv också gärna en rad till oss om du har frågor eller tips! 

Vanligt förekommande frågor (FAQ)

 • Vart bettar man på UFC?

  De flesta kända bettingsidor i Sverige idag erbjuder spel på UFC och MMA. Dock skiljer dig sig en hel del mellan hur stort utbudet av matcher är. I vår topplista hittar du hur stort utbud våra rekommenderade bettingsidor har.

 • Vad är bästa odds att betta på i UFC?

  Det finns fler olika speltyper av odds när det kommer till UFC, exempelvis:

  • matchvinnare
  • Över/under
  • Prop bets 

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
längdskidor-sportlobby-1

Dopingskandaler vi minns

Inget kan väl förstöra en sport så som dopingskandaler. Här gör vi en historisk återblick på dopingskandaler inom skidor, kanske de som påverkat oss svenskar mest.

Läs mer »
Senaste