Fotbollslag i london

Alla fotbollslag i London

I London finns det 13 professionella fotbollslag samt nära 80 ligor som regleras av Londons fotbollsassociation. Här listar vi alla fotbollslag i london. Ni får all viktig information om London lag i Premier league, samt några lag i divisionerna under Premier League.

Veckans bästa sportbonusar

sportlobby

Spela för 100 kr, få 100 kr free bet – Ta del av erbjudande här

100 kr extra att spela för 1x omsättningskrav – Hämta bonus här

sportlobby2

ComeOn kryddar EM-festen med 100 kr extra! – Se erbjudande här

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se

London fotbollslag - de 13 bästa

Premier League är idag den största mediala fotbollsligan i världen. Ingen annanstans i världen finns det så mycket pengar och stjärnspelare som i England och i synnerhet i London. Det finns många Fotbollsklubbar i London där flera av dem har varit med och slagits om de största titlarna i världen. Bara att vinna Premier League titeln är idag en av de mest respektabla bedrifterna inom fotbollsvärlden vilket fotbollslag i London gjort många gånger.

I denna artikel kommer vi gå igenom vilka fotbollslag i London det finns. Flera av dem har spelat i Premier League sedan ligan bildades 1992. London har en lång och gedigen fotbollshistoria och är hem till många av jordens supportrars favoritlag. Det kan vara svårt att hålla koll på alla lag i London, vilket vi försöker reda ut med listan nedan. 

Dessutom så listar vi alla svenska fotbollsspelare i London och deras klubbar. En hel del svenska legendar har varit med och fört framgång till alla London fotbollslag.

1. Arsenal FC

Först ut på listan över fotbollslag i London har vi en av de mest välkända klubbarna i hela världen. Fotbollslaget hittar man i norra London och klubben grundades 1883 i Woolwich som ligger i sydost. Logotyp och hemmatröjorna är präglade av en klassisk vit och röd mix.

Arsenal hade sin storhetstid på 90-talet och en bit in på 00-talet. Men Wengers sista 10 år i klubben var mindre lyckat och Arsenal försöker fortfarande ta sig tillbaka till toppen av Premier League. Extra tungt för Arsenal-supportrar är att Tottenham. ett annat fotbollslag från London, gått om dem i kvalitét.

Svenska spelare
Arena

Arsenal FC har en egen 5-stjärnig arena som heter “Emirates stadium“. Arenan kan hålla ca 62 000 åskådare och stod på plats i Juli 2006.

2. Chelsea FC

Det går att argumentera för att Chelsea har de senaste 20 åren vuxit sig till den mest framgångsrika bland fotbollsklubbar i London. Laget har fäste i västra London och supportrar viftar en blåvit flagga. Klubben bildades 1905 och rankades av Forbes 2015 till den sjätte rikaste i världen.

Sedan Roman Abramovitj köpte klubben 2003 så har det satsats mycket pengar i detta Premier League lag från London. Till skillnad mot Arsenal så har man inte sålt sina bästa spelare år efter år, utan istället behållit de bästa och fyllt på med kvalitativa spelare. Chelsea är idag definitivt det starkaste av fotbollslag i London.

Svenska spelare
Arena

Chelsea spelar sina matcher på välrenommerade “Stamford Bridge” som kan husera hela 42 500 åskådare. Arenan är känd för att historiskt ha varit lite av ett “ruckel”, men är nu en av världens lyxigaste.

3. Tottenham Hotspur FC

Mer känd i talspråk som “Tottenham” eller bara “Spurs” är en framgångsrik klubb i Norra London. 1983 blev klubben den första i världen som introducerades på börsen. När laget möter de andra rivalerna i Norr, Arsenal, kallas matcherna för “Norr Londons Derby”.

Tottenham har länge stått i skuggan av Arsenal vad gäller ranking av London fotbollslag. Men på senare år har de gått om i kvalité och kommit före Arsenal i ligan flera gånger. Vi på Sportlobby rankar Tottenham som tvåa av dagens fotbollslag i London.

Svenska spelare
Arena

Klubben lirar på “Tottenham Hotspur Stadium” som är bland de största arenorna i Premier League och kan hålla hela 62 303 åskådare. Konstruktionen tog 3 år och kostade ca 1 miljard pund att färdigställa!

4. West Ham United FC

Östra Londons hjältar som grundades 1895 under dåvarande namnet “Thames Ironworks FC”. De spelar numera i premier league under en röd & ljusblå fana. De kallas även för “The Irons” eller “The Hammers” på grund av sitt ursprung.

West Ham har varit lite upp och ner i Premier League under de sista decennierna och kan inte räknas till de starkare av fotbollslag i London. Deras bästa slutplats i Premier League är en sjunde placering. Frågan är om West Ham kommande år har chans att bli bland de bästa av London fotbollslag. De behöver förmodligen ändra sin långsiktiga strategi vad gäller tränare och nyförvärv.

Svenska spelare
Arena

Laget lirar i Londons Olympiastadion där bl.a. olympiska spelen höll hus sommaren 2012.

5. Crystal Palace FC

“The Eagles” hör hemma i sydöstra London där de har spelat sedan 1905. Hemmastället är en klassisk röd/blå outfit, och klubben spelar sedan 2013 i Premier League. Av de svenska spelarna i klubben så återfinner vi en stor legend i Thomas Brolin. Hans tid i Crystal Palace blev dock aldrig någon jättesucce. Nu för tiden kämpar Crystal Palace för att bli ett stabilt Premier League lag och chansen att bli ett av de bästa fotbollslag i London inom snart framtid känns inte speciellt rimligt. De har dock befunnit sig i Premier League under många säsonger nu men är nästan alltid med och fightas i nedre halvan av tabellen.

Svenska spelare
Arena

Crystal Palace spelar i Selhurst Park som har en kapacitet på 26 255 personer.

6. Fulham FC

Londons äldsta ligaklubb som bildades 1879 och hör hemma i sydvästra delen av staden. Hemma spelar de i svart och vit outfit. Klubben har en gång hamnat i FA kuppfinal mot West Ham United där de förlorade med 2-0.

Svenska spelare
Arena

Fulham spelar på “Craven Cottage” som har ett publikrekord på närmare 50 000 personer. Den har tidigare använts vid bl.a. Olympiska Spelen.

7. Watford FC

Endast 15km nordväst om centrala London hittar man Watford. Klubben bildades 1881 och har spelat i Premier League de senaste 5-6 åren. Hemmastället är gult & svart och de kallas även för “The Hornets”, som betyder bålgetingarna. Det var sista topplaget på denna lista över fotbollslag i London

Svenska spelare
Arena

Hemarenan heter “Vicarage Road” och har varit Watford FC’s hemmaarena sen den öppnade 1992. Stadion har kapacitet för hålla 21 500 åskådare.

8. Övriga fotbollslag i London

Hittills har vi gått igenom de “största” lagen som i princip alla spelar i Premier League och är enorma klubbar. Men när det gäller London fotbollslag så kan vi hitta en hel del fler i divisionerna under Premier League. En del av dom har faktiskt en fin historia med många säsonger i den högsta ligan.

8.1 AFC Wimbledon

Håller till i sydvästra London och grundades 2002.

8.2 Brentford FC

Har efter mycket om och men funnit en plats i Västra london. Grundades 1889.

8.3 Charlton Athetlic

Grundades 1905 i sydöstra London, har spelat i ligor sedan 1920.

8.4 Clapton CFC

En till klubb i sydöstra London, som grundades 1877 under namnet “Downs Football Club”.

8.5 Dulwich Hamlet

Kämparna vid Champion Hill i södra London grundades 1893.

8.6 Leyton Orient FC

“The O’s” spelar i östra London sedan 1881.

8.7 Millwall FC

Det är ingen hemlighet att Millwall är kända för deras supportrar. Flera filmer, bland annat “Green Street Hooligans” beskriver huligasmen och rivaliteten mellan Millwall FC och West Ham United. Klubben bildades 1985 under namnet “Millwall Rovers” och är belägna i sydöstra London.

8.8 Milton Keynes Dons FC

Bland de nyaste klubbarna i London som bildades 2004 och håller till i nordvästra London.

8.9 Queens Park Rangers FC

Har sitt hem i västra London och bildades 1886.

Hoppas du har fått veta det du sökte efter i denna lista av fotbollslag i London!

 

Världens snabbaste fotbollsspelare – Tryck här

 

Vilket tycker du är bäst av Fotbollslag i London?

Kommentera gärna nedan vilket fotbollslag från London du anser är bäst. Denna artikel är ju till stor del baserad på vad vi på Sportlobby anser om London fotbollslag. Vad som är roligt är ju dock att de heta känslorna mellan Londons fotbollslag aldrig verkar försvinna.

Varje Derby har den där extra gnistan och passionen som bara det kan vara mellan fotbollslag i London.

Vart hittar man de bästa fotbollsresorna till London?

Många tycker det kan vara krångligt att boka fotbollsresor då det är mycket man måste boka separat. Flygbiljett, matchbiljett och boende måste bland annat fixas och det kan vara svårt att hålla koll på allting. Vi vill därför rekommendera Fotbollsbiljetter.se. Oavsett om du bara är ute efter matchbiljetter eller vill boka ett helt weekendpaket, så är fotbollsbiljetter.se rätt ställe.

Det är inte bara biljetter och resor till alla topplag i London utan även de större lagen ute i Europa. Du hittar biljetter och paketresor till Liverpool, Tottenham, Arsenal, Chelsea, FC Barcelona, Real Madrid, Bayern München och många mer av topplagen i Europa. Du kan välja mellan bara biljett, biljett och hotell, eller biljett hotell och flyg i ett paket och allt till grymma priser.

 

Gillade du vår artikel? Dela den gärna med dina vänner! 😀

Share on facebook
Share on twitter

Läs också

Senaste