dejan kulusevski

Dejan Kulusevski – Lön, flickvän, familj m.m

Dejan Kulusevski höjde sin lön rejält efter övergången till Tottenham. Läs hur mycket han tjänar och mycket mer i denna kompletta artikel.

Svenska talangen som slagit igenom som ung och blivit värvad till en av världens största klubbar Juventus. Vi pratar såklart om Dejan Kulusevski.

Många är nyfikna på att veta mer om Dejan Kulusevski lön, hur hans barndom har sett ut och hur han kommit att få den karriär han idag har. I den här artikeln går vi igenom just det.

Kortfakta om Dejan Kulusevski

Född25 april 2000
YrkeSvensk fotbollsspelare
Spelar förTottenham Hotspur och Svenska landslaget
Tröjnummer21 både i Tottenham och Svenska landslaget
PositionMittfältare/Forward
ÅrslönCirka 70 miljoner kronor om året
Sociala MedierInstagram
Längd1,86 meter
Vikt80 kg
Dejan Kulusevski familjMamma Katica, Pappa Stefan Kulusevski, Storasyster Sandra
CivilstatusI förhållande med Eldina Ahmic

Hur ser Dejan Kulusevski lön ut?

I Juventus hade Dejan Kulusevski lön på drygt 30 miljoner kronor per säsong (exklusive bonusar och andra tillägg). Efter den permanenta övergången till Tottenham så tjänar han cirka 70 miljoner kronor per år.

Kulusevski har en enormt hög lön för hans unga ålder men också för att vara svensk fotbollsspelare. Hur mycket Kulusevski tjänar i landslaget är inte officiellt men det är inga större summor. Ofta får de ersättning per match och samling de kallas till.

Har Dejan Kulusevski flickvän?

Dejan Kulusevski är tillsammans med flickvännen Eldina Ahmic. Paret delar det stora intresset för fotboll då hon själv spelat fotboll på hög nivå och representerat klubbar som AIK och Brommapojkarna.

I programmet Playmakers på TV4 får vi en inblick i hennes liv och hur det är att vara tillsammans med stjärnskottet Dejan Kulusevski. Där berättar hon bland annat hur paret träffades.

Deras två lag var ute och spelade fotboll samtidigt. De sneglade på varandra varav de därefter fick kontakt med varann via Instagram.

Hur var barndomen för Dejan Kulusevski?

Vi tar det från början. Dejan föddes den 25 april år 2000 i Vallingby, Sverige. Hans far Stefan Kulusevski är född i Sverige men har nordmakedonska föräldrar.

Dejans mamma Katica flyttade till Sverige vid vuxen ålder från Nordmakedonien. Trots att Dejan föddes i Sverige växte han upp med att kunna olika språk och har också dubbla medborgarskap.

Dejan är det yngsta syskonet av två. Han har en äldre syster som heter Sandra. Uppväxten var bra och det fanns aldrig några ekonomiska problem. Familjen hade råd med de senaste leksakerna inklusive fotbollsprylar.

Så fick Dejan nys om fotbollen

Det var systern Sandra som fick in Dejan på fotbollsspåret. Hon var nämligen ett stort fan av fotbollsspelaren Ronaldinho och hade till och med en brasiliansk tapet i flickrummet.

Sandra brukade ta med lillebror Dejan till fotbollsplanen och var även med och hejade på vid sidan av planen när han började spela på riktigt när fotbollskarriären började som sexåring i Brommapojkarna.

Allt började i Brommapojkarna

Man kan säga att fotbollskarriären smygstartade redan när Dejan var sex år och spelade i Brommapojkarna. Detta eftersom han stannade där i hela tio år.

Fotbollen tog med åren en allt större plats i Dejans liv och år 2016 valde han därför att som sextonåring att flytta från Sverige för att satsa fullt ut på fotbollen.

Han hamnade i den italienska fotbollsklubben Atalanta. Redan som arton år gammal fanns han flera gånger med i Atalantas trupp och året efter debuterade han i A-serien. Han fick spela några matcher i Atalanta men ganska direkt lånades han ut till en annan italiensk klubb vid namn Parma.

Juventus köper loss Kulusevski

Där fick Dejan mycket speltid vilket gjorde att stora klubbar och inte minst landslaget fick upp ögonen för honom. Redan efter 17 spelade matcher under låneperioden i Parma valde storklubben Juventus att köpa loss Kulusevski i januari 2020.

Priset låg på 35 miljoner euro. Juventus valde dock att låna tillbaka honom till Parma under resterande del av säsongen 2019/2020. 

Efter några års spelande i Juventus blev nya klubbar intresserade av honom. I januari 2022 stod det klart att Tottenham lånar in Dejan Kulusevski under 18 månader.

I en intervju med Aftonbladet berättar Kulusevski att låneavtalet går ut nästa sommaren 2023 men att han blir kvar i klubben. Om lånet förlängs eller om han köps loss vet han fortfarande inte.

Karriären i landslaget

År 2019 gick Kulusevski med i Sveriges landslag. Trots hans unga ålder har han redan hunnit med att spela över 20 A-landskamper för det svenska landslaget. Utöver det svenska landslaget har han även spelat i Sverige U21, U19 och U17. När han var yngre spelade han också i Makedoniens U16.

Statistik

Här nedanför presenterar vi lite intressant statistik kring Dejan Kulusevski och hans karriär. 

Dejan Kulusevski karriär, antalet matcher och mål

LigasäsongMatcherMålLag
2022-2023302Tottenham
2021-2022185Tottenham
2021-2022201Juventus
2020-2021354Juventus
2019-20203610Parma
2018-201930Atalanta

Dejan Kulusevski transferhistorik och priser

DatumFrånTillPris
jan 2022JuventusTottenhamLån
aug 2020ParmaJuventusTillbaka från lån
jan 2020JuventusParmaLån
jan 2020AtalantaJuventus390 milj kr
jul 2019AtalantaParmaLån
jul 2016IF BrommapojkarnaAtalantaOkänt

Dejan Kulusevski har en ljus framtid inom fotbollen och troligtvis kommer vi se mycket av stjärnskottet framöver, inte minst i den svenska landslagsdressen.

Det blir spännande att se hur mycket speltid Dejan kommer få kommande säsong då han nu konkurrerar med nya brasilianska stjärnskottet Richarlisson.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste
världens bästa fotbollsspelare 2022

Världens bästa fotbollsspelare 2022

Vilka blir världens bästa fotbollsspelare år 2022? Häng med när Sportlobby tar fram spåkulan och visar upp topp fem. Missa inte heller de tre uppstickarna som vi kommer att hålla ett extra öga på under året.

Läs mer »