emil forsberg
v.li.: Emil Forsberg (RB Leipzig, 10), Jaroslaw Rakyzkyj (Ярослав Ракицкий, Zenit St. Petersburg, 44), Branislav Ivanovic (Бранислав Иванович, Zenit St. Petersburg, 6)

Emil Forsberg

Emil Forsberg är en av de största svenska fotbollsspelarna idag. Det skrivs också mycket om hans fru Shanga Forsberg som är kontroversiell.

Allt om Emil Forsberg och hans fru Shanga Forsberg!

Vi förstår att det kan vara intressant att gräva sig djupare i de stora fotbollsspelarnas liv och familj.

I den här artikeln kommer vi gå igenom allt du behöver veta om Emil Forsberg fru Shanga Forsberg, hur paret träffades och hur deras liv ser ut tillsammans.

Du kommer också få reda på Emil Forsberg lön. Vi börjar med lite kortfakta!

Kortfakta om Emil Forsberg fru Shanga Forsberg

Namn: Shanga Forsberg (före giftermål Shanga Hussain)

Född: 29 september 1992 (Kurdistan)

Längd: 1,79 meter

Yrke: Tidigare spelat fotboll för Red Bull Leipzigs damlag men har lagt av

Civilstatus: Gift med Emil Forsberg sedan 2016. Träffades 2004. 

Familj: Dottern Florence tillsammans med Emil Forsberg (föddes 2018). Hunden Roffe.

Sociala Medier: Besök Shanga’s Instagram

Shangas ursprung och barndom

Shanga Forsberg, tidigare Shanga Hussain, föddes i Kurdistan 1992. Hennes föräldrar flyttade till Sverige när hon var ung, därmed hennes dubbla medborgarskap.

Redan som liten uppkom Shangas stora intresse för fotbollen men som 18-åring fick hon en knäskada vilket gjorde sporten svår att utöva.

Hon hade nu kunnat vara en professionell fotbollsspelare om det inte vore för skadan. Hon spelade i Red Bull Leipzigs damlag fram tills skadan stoppade karriären. 

Emil Forsberg och Shanga Forsbergs kärlekssaga

Mycket har hänt i dejtdjungeln sedan Emil och Shanga träffades, den saken är säker. De träffades i ung ålder när det numera mindre aktuella sociala mediet Lunarstorm levde loppan.

Det var där deras kärlekssaga tog fart. Emil och Shanga gick på samma skola där han fick syn på Shanga. Han sökte upp henne på Lunarstorm där de började chatta.

Nu har de varit ihop i hela 18 år. De träffades 2004, gifte sig 2016 och fick sitt första barn 2018.

Bröllop, barn och hund

16 juli 2016 var dagen då vänner och familj samlades för Forsbergs bröllop i Stadshuset i Sundsvall. Emils fru Shanga, som tidigare hette Shanga Hussain, tog då efter Emils efternamn Forsberg.

Två år senare fick de sitt första barn tillsammans, dottern Florence Forsberg. Hon föddes 7 augusti 2018. 

Erik har i flera intervjuer nämnt att dottern Florence förändrat både hans och Shangas liv. Dottern blev som en ny punkt i livet och gjorde också att deras familjer förenades. 

På Forsbergs matcher finns alltid Shanga, Florence och hunden Roffe med. De finns nämligen på Forsbergs benskydd och bringar honom tur under varje match. Såklart sitter de också då och då i publiken och hejar på. 

Trots stjärnglansen lever familjen Forsberg ett enkelt liv där prio ett är familjen och dess välmående.  

Familjens boenden

Efter bröllopet skaffade Shanga och Emil ett hus i Tyskland där Emil spelar för RB Leipzig. De har dessutom ett hus i Alnö utanför Sundsvall värt omkring 30 miljoner kronor.

Där finns allt man kan tänkas önska sig såsom gym, bastu och pool. 

Shanga skapar rubriker i pressen

Emil Forsberg fru Shanga visar alltid ett stort stöd till maken Emil. Något som då och då kan leda till rubriker i pressen.

Under en åttondelsfinal mot Tottenham på Tottenham Hotspur Stadium fick Emil knappt tio minuters spel. Shanga uttryckte sitt stöd på Instagram med texten:

”Det finns inte en enda person på den här planeten som har rätt att behandla dig som skit, kom ihåg det”. 

Inlägget skapade rubriker. Anledningen till att bägaren rann över för hustrun var att tränaren Julian Nagelsmann återigen lämnat svensken på bänken.

Emil Forsberg lön

Det är många som är intresserade av Emil Forsberg lön. Han förlängde i maj 2021 sitt kontrakt med RB Leipzig och skrev då på till och med sommaren 2025.

emil forsberg svenska landslaget
Foto av Roland Osbeckk – CC 4.0 license

Han tjänar allra mest av alla spelare i RB Leipzig med en årslön på drygt 63 miljoner svenska kronor. Forsberg är nöjd med lönen och ser det som en trygghet med tanke på att fotbollskarriären inte varar för evigt.

Att också få spela i Champions League varje år är också det en ynnest enligt Emil.

Hur mycket Shanga tjänar är inte officiellt men att familjen har det gott ställt tillsammans råder det inga tvivel om. 

Parets framtid

Emil och Emil Forsberg fru ser ut att ha ett stabilt och hälsosamt förhållande. De har en fin familj med både barn och husdjur och inte minst en god ekonomisk grund att stå på i många år framöver. 

Vanligt förekommande frågor (FAQ)

Vart kommer Shanga Forsberg ifrån?

Shanga Forsberg kommer ursprungligen ifrån Kurdistan.

Hur mycket tjänar Emil Forsberg?

Runt 60 miljoner per år har han i årslön.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste
världens bästa fotbollsspelare 2022

Världens bästa fotbollsspelare 2022

Vilka blir världens bästa fotbollsspelare år 2022? Häng med när Sportlobby tar fram spåkulan och visar upp topp fem. Missa inte heller de tre uppstickarna som vi kommer att hålla ett extra öga på under året.

Läs mer »