Kända fotbollsspelare

Vi listar dagens mest kända fotbollsspelare. Men vi tar också en titt på de mest kända fotbollsspelarna under varje årtionde sista 50 åren.

Kända fotbollsspelare - Nu och då

Oavsett om du är genuint sportintresserad eller exempelvis bara letar namnet på den där speciella spelaren med de fantastiska frisparkarna på 90-talet, så hoppas vi att du ska hitta den du söker i denna artikel. Vi kommer i denna artikel lista kända fotbollsspelare idag och 50 år tillbaka i tiden.

Men hur vet man egentligen vilka som är kända fotbollsspelare, och vart drar man gränsen? En fotbollsintresserad kan förmodligen rabbla upp tusentals namn på spelare som just han anser vara kända. Vi har helt enkelt fått avgränsa artikeln till vad vi anser vara rimligt.

Det innebär att de kända fotbollsspelare vi kommer lyfta fram i denna artikel har något av följande “attribut”.

  • En av de större svenska fotbollsspelarna under decenniet.
  • Spelare i topp av årets spelare omröstning
  • Unika egenskaper eller utseende som gjort spelaren extra känd

 

Vi drar igång med dagens fotbollsspelare och går bakåt i tiden ju längre ner i artikeln du läser. De spelare som varit aktiva under mer än 1 decennium kommer räknas in i det sista den spelade i.

Kända fotbollsspelare just nu - 2020-talet

Så vad är det egentligen som kännetecknar kända fotbollsspelare i dagens fotboll? Givetvis har sociala medier varit med och spridit kändisskapet bland dagens världsstjärnor och många har långt över 100 miljoner följare på exempelvis Instagram. I topp ligger just nu Christiano Ronaldo med cirka 200 miljoner följare.

Alla som följer dagens fotboll det minsta vet att andra kända fotbollsspelare är Leonel Messi, Robert Lewandowski, Paul Pogba, Neymar, Kylian Mbappe, Mohamed Salah, Harry Kane, Zlatan Ibrahimovic, bara för att nämna några.

När man talar om till vilken grad en fotbollsspelare är känd så finns det givetvis lite olika variabler som spelar in. Givetvis beror det på vilket ditt favoritlag är. Om du håller på ett fotbollslag i Premier League och kollar matcher varje vecka, så har du ju efter ett tag koll på alla stora spelare i de andra lagen i ligan. Medan du kanske har mycket sämre koll på spelare i Italienska Serie A.

Vi har valt att utgå ifrån vår fotbollserfarenhet av svenska fans när vi tagit fram denna lista. Vi vill helt enkelt ta fram de spelare som vi svenskar känner igen bäst. Framförallt tror vi att detta kan hjälpa dig som letar namn lite längre bak i tiden.

Med detta sagt så kommer här första listan i artikeln. Kända spelare på 2020-talet.

NamnFöddNationalitet
Christiano Ronaldo1985Portugal
Lionel Messi1987Argentina
Robert Lewandowski1988Polen
Kevin De Bruyne1991Belgien
Sadio Mané1992Senegal
Erling Braut Haaland2020Norge
Kylian Mbappé1998Frankrika
Mohamed Salah1992Egypten
Virgil van Dijk1992Holland
Sergio Ramos1986Spanien
Harry Kane1993England
Zlatan Ibrahimovic1981Sverige
Arturo Vidal1987Chile
Wayne Rooney1985England
Luiz Suárez1987Uruguay
Mario Balotelli1990Italien
Alexander Isak1999Sverige
Dejan Kulusevsi2000Sverige

Våra jokrar i denna lista är framförallt de senare i listan och då pratar jag inte om de svenska spelarna. Wayne Rooney har fått en plats i lista över kända fotbollsspelare på 2020 talet då han har en lång och gedigen karriär i Premier League och när denna artikel skrivs så är han faktiskt fortfarande aktiv på elitnivå.

Arturo vidal för hans fantastiska och utstående frisyr.

Luiz Suarez är ju en fantastisk fotbollsspelare. Men platsen på denna lista har han fått också till stor del på grund av hans “tuggor” han tagit på sina motståndare genom åren. Se själva.

Mario Balotelli kan man inte utelämna på en sån här lista med hans historia. Bråk med tränare, kontroversiella ageranden under matcher och mycket mer. Minns du inte? Kolla in klippet här under.

Kända fotbollsspelare 2010-talet

Uppdateras snart.

Kända fotbollsspelare 2000-talet

Uppdateras snart.

Kända fotbollsspelare 1990-talet

Uppdateras snart.

Kända fotbollsspelare 1980-talet

Uppdateras snart.

Gillade du vår artikel? Dela den gärna med dina vänner! 😀

Share on facebook
Share on twitter

Läs också

Senaste