mest överskattade spelarna i champions league

Mest överskattade spelarna i Premier League

Vilka är egentligen de mest överskattade spelarna i Premier League - vi har svaret!

Det diskuteras ofta i folkmun om vem som är överskattad och varför. Idrottsfantaster gillar att prata om detta och alla har sina egna preferenser vad som egentligen ligger bakom varje individs åsikter. Givetvis spelar känslor och historia en stor roll i detta då man kanske har varit med om speciella händelser som etsat sig kvar i minnet.

Vissa väljer sin favorit till denna inte så fina titel genom att kolla på lönekuvertet och jämföra det med prestationer, medan andra mer utgår ifrån ens spelare rykte då man helt klart vet vem som är den mest överskattade spelaren. I den här artikeln kommer vi gå igenom de vi anser är de mest överskattade spelarna i Premier League. Vi tänker inte avgöra vem som är den mest överskattade. Utan här ger vi dig istället 11 alternativ för att på egen hand kunna avgöra.

Innan du scrollar vidare vill vi bara påminna om att inte missa några av våra andra fotbollsartiklar så som Världens snabbaste fotbollsspelare och Tysklands 12 bästa spelare genom tiderna.

 

#1 Nicolas Otamendi

Position: Mittback
Lag: Manchester City
Född: 1988

Visst, han ser hård ut och går in 100 procent i varje närkamp, men räcker verkligen det? Pep Guardiola må vara en av världens bästa tränare men så mycket speltid som Otamendi har fått sista åren överraskar verkligen. Kanske borde Nico tillhöra ett lag i nedre halvan av Premier League?

Sista åren har nästan Fernandinho presterat bättre som back när han väl blivit nedflyttad på den positionen, anser vi på Sportlobby. Så bland annat därför så får Otamendi en plats på listan över de mest överskattade spelarna i Premier League.

#2 Wilfried Zaha

Position: Anfallare
Lag: Crystal Palace
Född: 1992

Vad i hela?! Tänker ni väl nu, men lugn, låt oss förklara. Wilfried Zaha är en riktigt vass spelare som på sina bästa dagar är ostoppbar för motståndarförsvaret. Han är stark, snabb, lång och har en grym teknik med bollen. Hans problem är inte hans kvalité, utan snarare hans motivation.

Zaha har potential att bli en toppspelare i en stor legendarisk klubb. Men då gäller det verkligen att han steppar upp sitt game varje match och varje minut. Allt för ofta försvinner han helt under vissa matcher och man får således känslan av att han inte ens försöker jobba sig in i matchen igen. Han vill gå till de stora klubbarna, han vill spela Champions League och han vill bli en av de bästa – så Wilfred, börja slita nu!

#3 Mesut Özil

Position: Mittfältare
Lag: Arsenal
Född: 1988

Om du är Arsenal-fan så var nog detta namn det första du tänkte på när du hittade denna artikel. 4.4 miljoner kronor i veckan tjänar han. Frågan är vad Arsenal egentligen får ut av detta, förutom att det hindrar klubben ifrån att göra värvningar som de verkligen behöver. Han var bra någon säsong i början men sista åren har han varit en skugga av sitt forna jag. Dessutom är han lat, han gör inga poäng, han visar tydligt att han inte bryr sig om laget och vi ska inte ens tala om hans nickdueller.

Under Coronaepidemin 2020 så gick Arsenalspelarna med på att sänka sina löner något då intäkter uteblev för klubben då inga matcher kunde spelas. Tror ni Özil gick med på en sänkning? Skulle inte tro det. Alla spelare gick med på att gå ner 12.5 procent i lön men Özil vägrade. Det är inte så konstigt att han varit hatad av Arsenals fans i många år nu då det är uppenbart att han bara bryr sig om pengar och sina äventyr på twitch.

 

#4 Jordan Pickford

Position: Målvakt
Lag: Everton
Född: 1994

När Jordan kom fram i Sunderland som ungdom så var han så bra en engelsk målvakt kunde vara för sin ålder. Men utvecklingen efter det har inte gått lika spikrakt. Han är kvar ungefär på samma nivå som när han först började synas i Premier League även om han återkommande är Englands val som förstamålvakt.

Vad som behöver utvecklas är hans beslutsförmåga och stabilitet då han under senare åren stått för många blunders i viktiga skeden. Ett exempel är sekvensen här ovan där bollen är på väg ut men han på något sätt lyckas få in den på plan igen. Vilket i sin tur leder till ett mycket viktigt mål för Liverpool FC.

#5 Paul Pogba

Position: Mittfältare
Lag: Manchester United
Född: 1993

Det finns väl ingen fotbollsfantast som egentligen kan påstå att Paul Pogbas tid i United har varit speciellt framgångsrik. 2016 kom han efter några briljanta år i Juventus och han spåddes en lysande utvecklingskurva, men det blev inte riktigt så. Han kostade 2016 cirka 1 miljard kronor och var en av dåtidens dyraste spelare genom tiderna och det var en självklarhet efter hans fantastiska insatser i den svartvita tröjan åren tidigare.

Så vad hände med Pogba? Det började med att Mourinho sänkte hans livslust genom att använda han som en defensiv kugge med största fokuset på försvarsspelet, som ju var hela Uniteds fokus under Mourinhos tid egentligen. Efter detta har Paul inte kommit tillbaka till sitt tidigare jag och vi väntar fortfarande på att se han skina på fotbollsplan igen. Väldigt snart hoppas vi på Sportlobby.

#6 Alisson

Position: Målvakt
Lag: Liverpool FC
Född: 1992

Alisson kom till The Reds 2018 och var ju en stor förbättring jämfört med tidigare yrhönor Loris Karius och Simon Mignolet och nog har han riktig hög kvalité lär man säga . Han kostade runt 750 miljoner kronor och klev med detta förbi Ederson och Buffon som världens dyraste målvakt genom tiderna.

När världens bästa fotbollsspelare skulle utses så blev han utsedd till den sjunde bästa spelaren i världen och fick utmärkelsen som världens bästa målvakt. Det är väl någonstans här vi börjar känna att överskattningen kommer in i bilden. Är han verkligen världens bästa målvakt? Vi tycker nog att han inte alls är det då han ofta lättvindigt spelar bort bollen och nog kan man dessutom hitta målvakter med snabbare reflexer och bättre räddningskapacitet?

 

#7 Harry Maguire

Position: Back
Lag: Manchester United
Född: 1993

Alla som har sett Harry några matcher lär väl säga att han är en back med fina kvaliteér som har grunderna för att vara en framgångsrik mittback. Han styr bra, han tacklar oftast bra och har nog aldrig backat från en nickduell – men dyraste backen i världen?

Självklart fanns det saker som gjorde att priset blev så högt, till exempel att han är Engelsman och hade bevisat sig stabil i Premier League under flera år. Men närmare en miljard kronor? Nej tack. Vi anser trots allt att han är en av Englands bästa försvarare, men det beror nog mer på bristen av extremt bra backar i landet som Gareth Southgate ständigt får leva med inför sina landslagsuttagningar.

 

#8 Dele Alli

Position: Mittfältare
Lag: Tottenham Hotspur
Född: 1996

Från att Dele Alli gjorde sin debut i Premier league den 8e Augusti 2015 mot Man U så drog han igång några år av lysande spel och en enorm glöd på fotbollsplanen. Senare år har man dock saknat den gamla Dele som verkligen kunde förgylla en lördag i soffan framför stryktipset. Kanske är det glöden som försvunnit, eller har han bara en längre svacka?

Istället så har Dele synts mycket utanför planen sista åren, gärna på sociala medier där man ofta märker av hans ålder i hans inte så genomtänkta uttalanden och inspelningar, som denna till exempel. Kanske är det hans skador sista åren som gett för mycket dötid som gått åt till mobilsurfande istället, men man kan inte leva på gamla meriter för alltid och därför ger vi Dele en plats på listan över de mest överskattade spelarna i Premier League.

 

#9 Felipe Anderson

Position: Yttermittfältare
Lag: West Ham United
Född: 1993

För över 400 miljoner kronor värvades Felipe Anderson till West Ham 2018 där hans enorma snabbhet och teknik skulle göra succé i Premier League. Prislappen var enligt många ett riktigt rea-pris och de flesta trodde nog på mer eller mindre succé för “The Hammers”. Många tyckte till och med att valen av West Ham för lite fegt och att det faktiskt fanns större klubbar som hade visat intresse.

Såhär i efterhand kan vi väl säga att Premier League kanske inte var rätt liga för Felipe Anderson att gå till, förmodligen tuffare än han förväntat sig efter flera år i tempo-lugnare Serie A. Hans goda rykte lever fortfarande kvar som den där elektriska ytterforwarden, men fler och fler börjar glömma vem han en gång var.

 

#10 Diogo Jota

Position: Anfallare
Lag: Wolverhampton Wanderers FC
Född: 1996

Diogo Jota värvades av Altetico Madrid 2016 men han spelade aldrig en match för laget trots att de ägde honom i 2 års tid. Istället blev han utlånad till Porto och därefter Wolverhampton 2017 där han verkligen sken under de första säsongerna. Han blev storfavorit hemma på Molineux Stadium och många räknade med en säker kugge i många år framöver.

Men sedan hände något med Diogo som slutade att prestera som han tidigare hade gjort och under sista året har han mer räknats som en spelare som kan uträtta något lite då och då istället för konstant som tidigare. Han håller fortfarande en hög klass men är inte alls den spelare som han var för ett par säsonger sedan.

 

#11 Kelechi Iheanacho

Position: Anfallare
Lag: Leicester City
Född: 1996

Efter att ha spelat i Manchester City ungdomsakademi under flera år så värvades Kelechi Iheanacho till Leicester under 2017 för cirka 300 miljoner kronor. Anfallstalangen som spåddes stora framgångar med sin grymma fysik och snabba fötter har inte riktigt levererat det som troddes på förhand, minst sagt.

Ungefär ett snitt var tionde match är vad han har levererat under de första säsongerna och då är han alltså spelaren som ska sätta dit dom i nätet. Alldeles för dåligt och Leicester som börjar se ut som en storklubb behöver bättre spelare än så för att stanna kvar i toppen av Premier League. Det är nog ingen som säger emot att Kelechi förtjänar en plats på listan över de mest överskattade spelarna i Premier League.

 

Kommentera nedan om du saknar någon speciell spelare på listan.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste