allsvenskan logga

Poängställning i Allsvenskan – Livetabell

Här kan du hitta aktuell poängställning i Allsvenskan som är den högsta divisionen inom fotboll i Sverige.

I tabellen kan du hitta komplett statistik över poäng, antal vinster & förluster, målstatistik med målskillnad och hur de sista 5 matcherna slutat. Det är också möjligt att sortera utifrån hemmaplan och bortaplan för att enkelt se hur starka de olika lagen är på sin hemma-arena till exempel.

Live Tabell över poängställning i Allsvenskan

Här nedan kan du hitta live tabell för den högsta fotbollsligan i Sverige, Allsvenskan.

Först kommer här en förklaring av statistiken du kan hitta i den Allsvenska tabellen.

  • P: Antal poäng
  • W: Vinster
  • D: Oavgjorda
  • L: Förluster
  • GD: Mål gjorda
Data levereras av Scoreaxis

Intern poängställning i de Allsvenska lagen

Här presenterar vi den interna poängställningen i de Allsvenskan lagen. Du kan följa din klubb mer i detalj och se vilka av ditt favoritlags spelare som har gjort flest mål, assist samt dragit på sig flest varningar och utvisningar. Här är det Allsvenska lagen du kan hitta poängställningen för just nu:

Poängställning i Malmö FF – Mesta mästarna

Malmö FF är utan tvekan det bästa laget i Sverige på senare år och man har vunnit flera SM guld samtidigt som man oftast har spelare som befinner sig högt uppe i Skytteligorna. Utöver det så har man också skrällt i Champions League flera gånger. Här nedan så kan du hitta aktuell poängställning i Malmö FF med detaljerad statistik för spelarna som dessutom uppdateras löpande så statistiken du ser är alltid aktuell.

Lag data av Scoreaxis

Poängställning i AIK

AIK är ett av de mest klassiska lagen i Allsvenskan och de ligger alltid högt upp i publiklistorna med det enorma stödet de har hemma på Friends arena. Flera svenska storstjärnor har tidigare spelat i AIK så som Dejan Kulusevski. Även om man har tappat den höga nivån lite på slutet så har man tagit två SM guld under 2000-talet.

Här är aktuell poängställning i AIK:

Lag data av Scoreaxis

Poängställning i Djurgården

Djurgården har verkligen höjt sin nivå på senare tid och de senaste 6 åren har de kommit top 5 i Allsvenskan vilket såklart visar på en riktigt hög lägstanivå. De har vunnit Allsvenskan 4 gånger under 2000-talet med senaste förstaplatsen 2019. Här är live statistik över Poängställning i Djurgården just nu för Allsvenskan:

Lagdata av Scoreaxis

Poängställning i Hammarby

Hammarby eller i folkmun Bajen, är ett av de mest populära lagen i allsvenskan och de är kända för att ha de mest ikoniska fansen i sverige. De spelar sina hemmamatcher på Tele2 arena och har haft högst publiksnitt på sina hemmamatcher under flera säsonger de senaste åren. Om vi tar en titt på livestatistik för den interna skytteligan och poängställning i Hammarby så ser den ut såhär:

Statistik från Scoreaxis

Poängställning i IFK Göteborg

IFK Göteborg är det svenska fotbollslaget som lyckats bäst i en europeisk turnering när man lyckades vinna UEFA-Cupen 1982. På senare år har de blåvita dock haft det lite tyngre och de senaste säsongerna har man varit nära nedflyttning till Superettan.

Här är poängställning i IFK Göteborg just nu:

Poängställning av Scoreaxis

Poängställning i Elfsborg

IF Elfsborg var väldigt nära att vinna SM guldet 2023 när man mötte Malmö FF i en direkt avgörande match på Eleda stadion. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram för Boråslaget men de har lyckats ta två SM guld tidigare under 2000-talet. För aktuell poängställning i Elfsborg med statistik över mål, assist och kort kan du kika i tabellen här nedanför.

Poängställning i Elfsborg hämtad ifrån Scoreaxis

Vi kommer löpande uppdatera med fler Allsvenska lags poängställningar.

Vinnare av Allsvenskan – Tabell

Här har vi sammanfattat en unik tabell som visar vilka Allsvenska lag som har vunnit flest SM guld.

LagAntal vinster
Malmö FF23
IFK Göteborg18
IFK Norrköping13
AIK12
Djurgårdens IF12
Örgryte IS12
IF Elfsborg6
IFK Helsingborg5
GAIS4
Östers IF4
Maratontabell Allsvenska vinnare

Statistik – Flest SM Guld sista 10 åren

5 lag har vunnit Allsvenskan de senaste 10 åren. Dessa lag är Malmö FF, IFK Norrköping, AIK, Djurgårdens IF och BK Häcken. Här kan du se vår framtagna statistik som visar hur många segrar dessa 5 lag har under det sista decenniet.

  1. Malmö FF – 6 segrar
  2. Djurgårdens IF – 1 seger
  3. BK Häcken – 1 seger
  4. IFK Norrköping – 1 seger
  5. AIK – 1 seger

Malmö FF har alltså varit dominerande i Allsvenskan det sista decenniet och poängställning i Allsvenskan har alltså allt som oftast slutat med att skånelaget varit högst upp.

Poängställningar över andra europeiska ligor kan du hitta här.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste