la liga poängställning

Poängställning i La Liga

Här kan du hitta aktuell poängställning i La Liga och massa annan information om den spanska högstaligan i fotboll. Du kan alltid se uppdaterad lista över poängställningen i ligan och även hur de olika lagen presterar på borta och hemmaplan.

Live Tabell över poängställning i La Liga

Här nedanför kan du hitta live tabell för den spanska högsta ligan i fotboll, La Liga. Du kan sortera över hemmamatcher och bortamatcher.

Förklaring av poängställningen:

 • P: Antal poäng
 • W: Vinster
 • D: Oavgjorda
 • L: Förluster
 • GD: Mål gjorda
Data provided by Scoreaxis

Intern poängställning i de 5 största lagen i La Liga

Här kan du hitta Live-uppdaterade listor över den interna poängställningen i de 5 största lagen i La Liga men även skräll-laget Girona FC. Du kan se vilka som gjort flest mål, mest assist samt vilka som dragit på sig flest kort. De 6 lagen du kan hitta aktuella listor och poängställningar över är:

 • Real Madrid
 • FC Barcelona
 • Atlético Madrid
 • Valencia
 • Real Sociedad
 • Girona FC

Poängställning i Real Madrid

Real Madrid är uppe där på samma nivå som FC Barcelona om inte högre. Real Madrid är mesta mästarna i Champions League och de stora spelarna letar alltid efter en chans att få spela för denna fantastiska klubb. Såhär ser den interna skytteligan och poängställningen i Real Madrid ut just nu.

Team data by Scoreaxis

Poängställning i FC Barcelona

FC Barcelona är ett av de bästa lagen i Spanien, men också i världen. Deras pris-skåp går inte av för hackor och man har under många året varit det dominerande laget i fotbollsvärlden. Spelare som Messi, Xavi och Iniesta låg bakom den senaste storhetstiden för katalonerna.

Såhär ser den interna skytteligan och poängställningen i FC Barcelona ut just nu.

Team data by Scoreaxis

Poängställning i Atlético Madrid

Atlético Madrid har alltid varit lillebror i Madrid som alltid kämpar stenhårt för att slå storebror Real. Under flera år var man alltid med och hotade Real och Barcelona men man är trots allt en mindre klubb och de bästa spelarna brukar till slut leta sig vidare till de större lagen i Spanien eller utomlands. Såhär ser den interna skytteligan och poängställningen i Atlético Madrid ut just nu.

Team data by Scoreaxis

Poängställning i Valencia

Valencia hade sin storhetstid för rätt länge sen men man är fortfarande ett lag att räkna med i den inhemska La Liga men även i de lite mindre europeiska turneringarna. Såhär ser den interna skytteligan och poängställningen i Valencia ut just nu.

Team data by Scoreaxis

Poängställning i Real Sociedad

Såhär ser den interna skytteligan och poängställningen ut i Real Sociedad just nu.

Team data by Scoreaxis

Poängställning i Girona FC

Skräll-laget hittills denna säsong är såklart den lilla klubben Girona FC. Såhär ser den interna skytteligan och poängställningen i Girona FC ut just nu.

Team data by Scoreaxis

Vi kommer löpande uppdatera med fler lag och interna poängställningar så håll utkik för mer.

Vinnare av La Liga

Här är är lista över vinnare i La Liga de sista tio åren.

VinnarlagSäsong
FC Barcelona2022-2023
Real Madrid2021-2022
Atlético Madrid2020-2021
Real Madrid2019-2020
FC Barcelona2018-2019
FC Barcelona2017-2018
Real Madrid2016-2017
FC Barcelona2015-2016
FC Barcelona2014-2015
Atlético Madrid2013-2014
La Liga vinnare sista 10 säsongerna

Statistik – Flest ligatitlar sista 10 åren

Endast 3 lag har vunnit La Liga de senaste 10 åren. Dessa lag är FC Barcelona, Real Madrid och Atlético Madrid. Här kan du se unik statistik som visar hur många segrar dessa tre lag har under det sista decenniet.

 1. FC Barcelona – 5 segrar
 2. Real Madrid – 3 segrar
 3. Atlético Madrid – 2 segrar

Som du kan se så är Barcelona det lag som tagit flest La Liga segrar de sista 10 åren då man toppat poängställningen i La Liga vid säsongens slut. Men de sista åren har man tappat mycket styrka och viktiga spelare i laget så om några år kan den här listan förmodligen se helt annorlunda ut. Det här märks framförallt på deras resultat i Champions League som inte alls varit bra på senare tid.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
längdskidor-sportlobby-1

Dopingskandaler vi minns

Inget kan väl förstöra en sport så som dopingskandaler. Här gör vi en historisk återblick på dopingskandaler inom skidor, kanske de som påverkat oss svenskar mest.

Läs mer »
Senaste