världens bästa fotbollsspelare 2022

Världens bästa fotbollsspelare 2022

Vilka blir världens bästa fotbollsspelare år 2022? Häng med när Sportlobby tar fram spåkulan och visar upp topp fem. Missa inte heller de tre uppstickarna som vi kommer att hålla ett extra öga på under året.

Vi är inne i ett nytt fotbollsår och då är det såklart dags att ta fram den klassiska spåkulan. Vilka blir världens bästa fotbollsspelare 2022? 

Det och vilka tre spännande uppstickare vi kommer att hålla ett extra öga på under året får du läsa om, om du hänger med till slutet av artikeln. 

“Favoriten just nu är helt klart Karim Benzema efter en helt magisk vår som ledde till ännu en Champions League titel för Real madrid. Han var ostoppbar och tog i stort sett hem titeln på egen hand”

UPPDATERING: Scrolla ner på sidan HÄR för att se resultatet ifrån Ballon d’Or 2022.

Vem är världens bästa fotbollsspelare 2022?

Världens bästa fotbollsspelare 2022

Det har varit några speciella år i pandemins tecken, men vi hoppas nog alla att 2022 är året då saker och ting går tillbaka till den fotbollsvardag vi både älskar och saknar. Vi vill slippa uppskjutna matcher och tomma läktare, istället längtar vi efter att kunna åka på matcher och uppleva publikfester. Helst utan munskydd. Både supportrar och spelare har påverkats av det märkliga fotbollsklimatet som har blivit sedan pandemins intåg. Men nu ser vi framåt, mot ljusare och friskare tider utan pausade serier. Vi inleder med att prata om det kanske mest intressanta: vilka blir topp fem världens bästa fotbollsspelare år 2022?

2021 var det Messi som tog hem Ballon D’or medan Robert Lewandowski knep andraplatsen och Jorginho blev utnämnd till världens tredje bästa spelare. Inför 2021 hade nog ingen gissat att det skulle finnas en Jorginho på topp tio. Men med ett fantastiskt mästerskap för Italien och starka insatser i klubblaget Chelsea seglade han in på en välförtjänt topplacering. Benzema och Kanté rankades till fjärde respektive femte bästa fotbollsspelare 2021 och Ronaldo blev för första gången på elva säsonger utanför topp fem. 

Här nedan kan du se vilka fem Sportlobby tror blir världens bästa fotbollsspelare 2022. Vi presenterar också tre uppstickare som är värda att hålla ett extra öga på. Så vem är världens bästa fotbollsspelare 2022 när vi sammanfattar året?

Mohamed Salah

Liverpools ögonsten Mo Salah är ett rejält hot i kampen om att bli världens bästa fotbollsspelare 2022. Med sitt otroliga målsinne, sina vassa avslut och sin rapphet är han en mardröm att försvara sig mot. Något han har visat i Liverpool-tröjan under flera säsonger nu. Han är också skicklig när det gäller straffar, både på att få och förvalta dem, och försvarare måste vara på tårna i eget straffområde.

Med en sjätteplats i 2021 års Ballon D’or säger vår spåkula att Salah kommer att klättra uppåt i år. När vi sammanfattar vilka som är världens bästa fotbollsspelare i slutet av 2022, då lär egyptiern vara i alla fall topp tre. Det som talar emot honom? Det enda vi kan se är att det skulle bli en skadedrabbad säsong eller ett nytt plattfall av Liverpool. Annars ser det väldigt ljust ut för “the egyptian king”. 

Robert Lewandowski

Som vi nämnde tidigare har pandemin påverkat fotbollen en hel del. När Messi tog emot Ballon D’or 2021 sa han i sitt tacktal att Lewandowski förtjänade att stå där Messi själv stod. Han syftade då på att Ballon D’or utgick 2020 som en följd av pandemin och sa att polacken var det årets klart bästa spelare. Lewandowskis insatser, speciellt i klubblaget, gör att vi bara kan hålla med i Messis hyllningar till honom. Kommer han att vara lika bra 2022 som tidigare år? Det tror vi att det finns stora möjligheter till. Han gör alltid mål, känns det som, och han gör det ofta i stil. I januari utsågs han också till världens bästa herrspelare när Fifa delade ut priset “The best”.

I skrivande stund är Lewangoalski fyra matcher in i 2022 och han har hunnit göra fem mål. Han är redan 33 år gammal men ser inte ut att sakta ner. Sportlobby har svårt att se att något ska stå emellan honom och en lika bra placering som 2021.

Lionel Messi

 

Det är svårt att göra någon form av topplista utan att nämna Messi. Han har blivit tilldelad flest Ballon D’or av alla fotbollsspelare genom tiderna. Hela sju gånger har han vunnit priset för världens bästa fotbollsspelare. Senast var som vi nämnde förra året, även fast det fanns en hel del röster som tyckte att Lewandowski borde ha vunnit. Trots kritiken stod han för en otrolig säsong och den enda fråga som är rimlig att ställa nu när vi spår 2022 är: hur länge orkar han prestera på absoluta toppnivå? Det argentinska fotbollsunderverket fyller nämligen 35 år i juni och det är hela 13 år sedan han vann sin första Ballon D’or. Så Messi har legat på topp oerhört länge. Men trots att det kan bli tajt den här gången tror vi att han har tillräckligt mycket kvar att ge för att kvala in på en topp fem-placering över världens bästa fotbollsspelare även 2022.

Han är ett fenomen som aldrig skådats innan och kanske kommer vi aldrig att få uppleva någon som honom igen. Därför passar vi på att njuta lite extra av den tid som är kvar då Messi fortfarande kan visa upp sina trollkonster i fotbollens finaste rum. När vi ser tillbaka på året hoppas vi att han har fått hålla sig skadefri. Om han gör det, då vet vi att vi kommer att få uppleva ett år av fotbollsunderhållning på väldigt hög nivå även 2022. 

Karim Benzema

 

En ack så strulig men oerhört skicklig fotbollsspelare hittar vi i Karim Benzema. Tänk efter, har det någonsin gått ett helt år utan skandaler eller kaos kring fransmannen? Det vågar vi inte svara på. Men om vi får ta på oss skygglapparna och bara fokusera på hans insatser på fotbollsplanen är han en av de absolut bästa. Han blev utnämnd till fjärde bästa fotbollsspelare i världen 2021. Och som den målgörare han är ligger han på en fjärdeplats i Real Madrids mesta målgörare genom tiderna. Inför 2022 hade han gjort hela 299 mål i den vita klubbtröjan. 

Benzema ligger nästan alltid rätt och rör sig på ett sätt som gör det svårt för försvarande lag att markera honom. Han är farlig i djupled, duktig i straffområdet och har ett otroligt skott. Kort sagt är det bara att konstatera att Benzema kan göra på det allra flesta olika sätt. Och trots sin ålder känns han väldigt pigg och förvånansvärt motiverad. Om han håller sig borta från kaos utanför planen och lyckas fokusera ett helt år tror i alla fall vi att han blir topp fem av världens bästa fotbollsspelare 2022.

Erling Haaland

Det norska underbarnet som nu har hunnit fylla 21 år har sprutat in mål i Dortmund-tröjan. Förra säsongen blev det 27 ligamål och i skrivande stund har han gjort 16 mål på 14 spelade matcher. Han är lång, han är stark och han besitter ett ursinnigt avslut. Just nu ryktas han till flera av världens bästa klubbar och vi hoppas att vart han än hamnar så får han förutsättningarna att lyckas. För vi vill se honom på Ballon D’ors fem översta namn när vi summerar säsongen 2022. 

Med en så ung spelare vet man aldrig vart det bär av i karriären när det väl är dags för flytt. Men norrmannens potential är oändlig och vi hoppas att hans karriär bara fortsätter uppåt härifrån. Vilket lag vill du att han ska spela för? Kommentera nedanför artikeln. 

Bubblare 2022

Ingen Kylian Mbappé? Vart är Kevin de Bruyne? Hur kan inte Cristiano Ronaldo vara med som årets fotbollsspelare? Håller du inte med om vår topp fem lista? Kommentera gärna vilka fem du tror på och om du tycker att vår spåkula är pålitlig eller helt ute och cyklar. Nu går vi vidare till våra tre uppstickare att hålla koll på 2022. 

Precis som på listan ovanför finns det många spelare att välja bland och vi skulle kunna skriva om säkert 20 olika fotbollsspelare som har chansen att sticka upp. Men här är de tre som vi ser fram emot lite extra att följa under 2022. 

João Cancelo - Manchester Citys succéback

Vinicius junior

Real Madrids brasilianare är 21 år gammal och har trots sin ringa ålder varit en av lagets bästa spelare hittills under säsongen. Mittfältaren är snabb, stark i passningsspelet och skicklig i all typ av bollhantering. Han är duktig på att skära inåt i banan och hans sätt att ta sig in centralt mot mål kombinerat med sin snabbhet gör honom farlig att försvara sig mot.  

Ballon d'Or vinnare 2022

Så var årets vinnare korad även för detta år. Som Sportlobby teamet på förhand gissade så är årets vinnare av Ballon d’Or Karim Benzema.

“-Jag är bara glad över att vara här idag” sa Karim under prisutdelningen.

Efter ett helt makalöst år i Real Madrid där Karim bar marängarna på sina axlar, så var han på förhand favorit till årets Ballon d’Or. Ingen skräll blev det och Karim plockar hem sin första Ballon d’Or vid 34 års ålder.

 

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste