världens bästa fotbollsspelare

Världens bästa fotbollsspelare 2021

Vi tar fram spåkulan redan nu och gissar vem vi tror kommer bli världens bästa fotbollsspelare 2021 - Häng på!

Vår gissning för 2021

Att bestämma världens bästa fotbollsspelare ett specifikt år är väldigt sällan enkelt efter att ett år har gått. Hur ska vi då kunna gissa vilken som blir bäst 2021 innan året ens har börjat?

Vi tänker lite såhär – man kan inte göra mer än att försöka. Dessutom vore det riktigt roligt att gå tillbaka och se efter att 2021 har gått och se om vi var rätt ute eller ej. I den här listan kommer vi gå igenom de namnen i världen som vi ser har störst chans att vara med och slåss om priset som den bästa fotbollspelaren i världen 2021 – “The Best FIFA Football Player“.

Vi kommer också lyfta några “bubblare” som vi tror kommer dominera stort under 2021 men som kanske inte räcker till för en nominering i FIFAS “Best Player”. Vi funderade länge och väl om vi skulle ta med de gamla rävarna Christiano Ronaldo och Lionel Messi. En del av oss önskar att nya namn tog över som de bästa i fotbollsvärlden. Här är de spelarna vi tror har bäst chans.

Erling Haaland, Borussia Dortmund

Att Erling Haaland tids nog kommer vara med och slåss som en av de bästa fotbollsspelarna i världen råder det inga tvivel om. Att göra 17 mål på 16 matcher i Red Bull Salsburg, för att sen bli värvad till storlaget Borussia Dortmund och även där göra mål i stort sett i varje match, är en makalöst imponerande resa.

Kylian Mbappe, Paris Saint-Germain

Kylian Mbappé har funnits på den stora fotbollsscenen i många år nu och sedan VM-guldet och platsen i världslaget 2018 vet hela världen vem han är. Sedan han kom till PSG så har han snittat cirka 1 mål per match. Det mest fantastiska av allt är att fransmannen är född 1998 och alltså bara är 22 år gamma.

 

Om ni läst vår tidigare artikel Världens snabbaste fotbollsspelare så vet ni att Kylian är en av de snabbaste fotbollsspelarna i världen. Redan 2018 så var han en av de nominerade till Ballon d´Or och även året efter var han med på listan som en av de bästa fotbollsspelarna i världen. Att Kylian Mbappe kommer finnas med och slåss om priset 2021 är verkligen ingen högoddsare.

Kevin De Bruyne

Precis som Kylian Mbappé så har Kevin De Bruyne varit nominerad till världens bästa spelare 2018 samt 2019. 

Han har själv gått ut och sagt i media att han tycker det är omotiverande och tråkigt att spela inför tomma läktare. Kanske är Kevin en av de som förlorar mest på coronakrisen. Han har såklart mycket tid att hitta formen inför 2021, men är definitivt inte ett av våra säkra kort.

Neymar Jr

Det är svårt att skriva en sådan här artikel utan att få med superfix-stjärnan Neymar. Han var med och nominerades 2018 men missade överaskande cutten 2019. Han har hållit en högre nivå 2020 så vår gissning är att han hade synts med på den listan om det hade funnits något.

Men kommer han egentligen vara med på listan 2021, vi tror det. Det känns som att han börjar hitta hem i PSG och kan vara mer avslappnad. Neymars högsta nivå är ju bland de bäst i Europa när han presterar på sin max level.

Frenkie De Jong

Frenkie De Jong nominerades för Ballon d´Or 2019 efter att han varit dominerande i Ajax under deras mest framgångsrika säsong på många år. De vann ligan, Eredivisie, men kom framförallt till en imponerande semifinal i Champions League samma år.

Där hade man i stort sett skjutit sig till final efter 1-0 vinst borta mot Tottenham och en ledning hemma med 2-0 efter 35 minuter. Hemmapubliken var lyriska efter att få delta i sin första Champions League final sedan 1996.

Serge Gnabry

Serge Gnabry fick aldrig riktigt chansen i Arsenal och inte var det nog många som trodde att han skulle göra en sådan resa som han gjort hos Bayern Munchen. Om ni vill veta varför han lämnade Arsenal kan ni läsa denna artikel. Han spelade en viktig roll i Bayern när de vann Champions League 2020 och han har sista säsongerna växt till en spelare i absolut världsklass.

Definitivt en kandidat till världens bästa fotbollsspelare 2021 och vi tror att han hade varit nominerad redan året innan om det hade delats ut något pris.

Kingsley Coman

Om ni läst en av våra andra artiklar Kingsley Coman skadegudarnas favoritoffer, så vet ni att man aldrig riktigt vet hur länge Kingsley får stanna skadefri. Att vara skadefri är definitivt ett måste för att vara med och slåss om titeln 2021.

Ännu en relativt ung Bayern München spelare med enorm begåvning och bra inställning som kan räcka hela vägen till en nominering 2021. Men det krävs då att han håller den nivå som han gjort sista åren när han varit skadefri. Snabb som vinden med fantastiska avslut.

Dejan Kulusevski

Okej, vi kanske är lite blåögda här. Men det var länge sedan vi hade två såna talanger som vi faktiskt har idag i Svensk fotboll. Först ut är Dejan Kulusevski som köptes för runt 400 miljoner av superlaget Juventus. Inte bara det, han är även med och slåss om startplatserna i varje match med namn som Ronaldo, Dybala och Morata.

Dejan är född 2000 med redan en storstjärna i en av de största ligorna i världen.  Vi skulle till och med påstå att Dejan är en större talang än Zlatan Ibrahimovic var i samma ålder. Det bådar gott inför framtiden!

Alexander Isak

Alexander Isak är ett år äldre än Dejan Kulusevski och hade det inte varit för honom hade Isak nog varit vårt största stjärnskott på fotbollshimlen.  Den långa snabba före detta AIK-spelaren mellanlandade i Tyskland innan han hamnade i Spanien och Real Sociedad.

Isak väntar på det stora genombrottet men har redan hunnit visa upp sig rejält i Spanien och bland annat skjutit ut Real Madrid i Spanska cupen i stort sett på egen hand. Om du undrar hur mycket Alexander Isak har i lön så finns den informationen tillgänglig här.

Sadio Mané, Liverpool FC

Sadio Mané är alldeles för bra och komplett spelare för att inte ha med på en sån här lista. Med lite tur så kan han absolut vara med i toppen och slåss om titeln även detta år. Han var nominerad redan 2019 och är en av anledningarna till varför Liverpool har varit så dominerande de senaste säsongerna.

Livsfarlig striker som tar till alla medel för sitt lag och hamnar ofta i dispyter på grund av sitt hårda fysiska spel. Att Mané kommer vara nominerad 2021 råder det inga tvivel om anser vi på Sportlobby.

Robert Lewandowski

Sist ut på listan definitivt en av favoriterna till titeln årets fotbollsspelare 2021 enligt oss. Robert Lewandowski är alltid med i snacket när det pratas om världens bästa och 2020 blev han utsedd till bästa spelare av UEFA, vilket ju är det näst största enskilda priset i Europa en fotbollsspelare kan vinna.

En riktig allaround striker som aldrig slutar att kämpa för laget och producera mål match efter match.

De här spelarna tycker Sportlobby alltså är namnen att hålla koll på i fotbollsvärlden under 2021. Om vi har missat något spelare som du är övertygad kommer vara med så skriv till oss på vår Facebook-grupp HÄR. Det är såklart omöjligt, att redan nu veta vem som kommer bli utsedd till världens bästa 2021.

Vilken tror du blir världens bästa? Kommentera i vår facebook-grupp om vi har missat någon.

Världens bästa fotbollsspelare 2021 utsedd!

Så var äntligen den bästa fotbollsspelaren utsedd även för detta år. Då vi har två stora utmärkelser så får ni här resultatet av top 3 för båda utnämningarna. Först har vi såklart Guldbollen, eller Ballon d’Or. Utöver detta har vi ju också  “The best FIFA Men´s player award”.

Guldbollen vinnare 2021- Lionel Messi

Det blev ingen skräll som blev utsedd till vinnare 2021 av den franska tidningen France Football, alltså guldbollen. På top 3 listan kan vi i alla fall enligt oss hitta en liten skräll i Jorginho.

1: Lionel Messi, PSG

2: Robert Lewandowski, Bayern Munchen

3: Jorginho, Chelsea

Best FIFA Men´s Player award 2021 - Robert Lewandowski

Fifa hade en annan åsikt och satte Robert Lewandowski som årets fotbollsspelare 2021 och med hans facit för året har vi svårt att säga emot – 58 mål i alla ligor och cuper.

1: Robert Lewandowski, Bayern Munchen

2: Lionel Messi, PSG

3: Mohamed Salah, Liverpool

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste