varldens snabbaste fotbollsspelare

Världens Snabbaste Fotbollsspelare

Vem är egentligen fotbollsspelaren med högst hastighet på fotbollsplanen? Kan du gissa vem det är?

Vi har kikat närmare på de 8 snabbaste spelarna i världen och nog finns det ett par överraskningar i listan. Här kommer dom, världens snabbaste fotbollsspelare!

Kolla även in Englands Bästa fotbollsspelare genom tiderna.

För de flesta är nog nummer 1 på denna listan ingen större skräll. Mbappe slog igenom på bred front under 2018 som kröntes med VM-guldet med hans nation Frankrike. Under mästerskapet lyckades han blir den yngsta franska målskytten genom tiderna i ett VM och dessutom den första tonåringen att göra mål i en VM-final som tidigare endast en legend vid namn Pelé mäktat av. Han blev senare framröstad som VM:s främste unga spelare och är idag en stjärna i yttersta världsklass. Inte nog med allt detta alltså, han räknas även som världens snabbaste fotbollsspelare med sin topphastighet på 36 km/h. Imponerande.

Kylian Mbappé Russia 2018

2. Iñaki Williams

Många av er kanske inte har hört talas om nummer 2 på denna lista, det kanske inte är så konstigt då vi svenskar inte kollar så mycket på Spanska La Liga jämfört med till exempel Premier League. Iñaki har nämligen hållit hus i Athletic sedan 2015 och har totalt spelat 172 matcher och gjorde 37 mål under den tiden. Toppfart för denna 26 åriga spanjor? 35.7 km/h

Williams (cropped)

3. Pierre-Emerick Aubameyang

Sedan första dan Pierre-Emerick, eller ska vi kalla honom ”the Black Panther”, drog på sig Arsenaltröjan så har han levererat. Sedan starten 2018 så har han mäktat med hela 49 mål på 74 matcher och fler lär de bli så länge han stannar kvar hos The Gunners. Man kan gissa att hans toppfart på 35.5 km/h har hjälpt till en hel del i hans poängskörd sista åren.

Pierre-Emerick Aubameyang

4. Karim Bellarabi

Tyska Karim Bellarabi med en topphastighet på 35.27 km/h har alltid spelat i tyska ligan. Han har fyllt 30 år gammal och har under sin karriär ställt upp för landslaget vid 11 tillfällen. Klubblaget Bayer Leverkusen slutade på en tredje plats i ligan föregående säsong och Karim gjorde totalt 19 mål och 6 assist.

Zenit-Bayer-04 (8)

5. Kyle Walker

På plats 5 på vår lista hittar vi vår första defensiva spelare. Alla minns vi väl när Walker slog igenom i Tottenham med sin enorma speed från högerbacken. 29 år gammal är han fortfarande en av världens snabbaste fotbollsspelare med sin toppfart av 35.21 km/h. Kritik har på senare tid handlat om att hans försvarsspel inte är vad det en gång var, men han har fått fortsatt förtroende både i Manchester City och Engelska landslaget trots allt.

kyle-walker

6. Leroy Sané

På sjätte plats hittar vi City-spelaren Leroy Sané med en topphastighet på 35.04 km/h. Sané är en av Tysklands största framtidshopp och kan skapa mardrömmar för vilken backlinje som helst. Han är 24 år och kämpar för att ta steget från supertalang till solid världsstjärna.

Shahter-Shalke (6)

7. Mohamed Salah

Salah har inte bara en fantastisk teknik och ett grymt skott, han är snabb också. Med hans 35 km/h är han en livsfarlig ytterforward i Liverpool där han hjälpt laget till den enorma framgångssaga de haft sista åren. Hans 16 mål i årets Premier League har legat bakom den enorma ledning som Pools skapade sig redan under höstsäsongen.

Mo Salah in UEFA Super Cup 2019

8. Kingsley Coman

Först ut på listan hamnar 24 årige Kingsley Coman – hans topphastighet har mätts upp till 35 km/h. Han har lyckats uppmätt denna hastighet trots flera år av skador där bland annat vrist- och ryggproblem tvingat bort honom från träning under långa perioder. Under en tid funderade till och med Kingsley på att lägga ner karriären, turligt nog gjorde han inte det och nu är han än en gång tillbaka som ordinarie i storlaget Bayern.

Kingsley Coman Training FC Bayern München-1 (cropped)-2

Här kommer några av bubblarna:

Neymar – 34.7 km/h
Ronaldo – 33.6 km/h

Med storspelarna i denna lista kan väl ingen påstå att toppfart inte är en viktig ingrediens för en fotbollsspelare? Samtidigt så innebär inte en hög hastighet att en spelare per automatik blir en fantastisk fotbollsspelare. 

Vill du läsa vidare, kolla in vår artikel om de mest överskattade spelarna i Premier League.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
längdskidor-sportlobby-1

Dopingskandaler vi minns

Inget kan väl förstöra en sport så som dopingskandaler. Här gör vi en historisk återblick på dopingskandaler inom skidor, kanske de som påverkat oss svenskar mest.

Läs mer »
Senaste