Hockey

Hockey är en av de största sporterna i sverige när det kommer till popularitet och TV-uppmärksamhet så självklart är det ett stort fokus för oss här på Sportlobby.se. Den Svenska Hockeyligan är såklart i stort fokus och slutspelen i SHL är bland de bästa du kan hitta hockeyväg i hela världen, förutom i NHL då såklart.

Vi skriver bland annat om intressant fakta ifrån hockeyvärlden och lyfter de bästa spelarna och lagen. Vi är extra stolta över våra populära artiklar “Världens längsta hockeymatch” och “Högst lön i NHL“.

hockey fakta
Hockey

Fakta om hockey

Här hittar du all fakta om hockey som du är ute efter. Hockey fakta för alla hockey-fans i landet. Planen, hockeyutrustning, pucken och mer.

LÄS MER
hockey-vm sportlobby
Hockey

Hockey VM 2021

Hockey Vm 2021 kommer att spelas men med bara ett värdland. Vi kollar läget bland favoriterna till att vinna VM guldet 2021

LÄS MER
nhl löner
Hockey

Högst lön i NHL

Vi listar top 10 av NHL löner säsongen 2023-24. Kolla hur mycket de som tjänar mest i NHL drar in varje år.

LÄS MER

Framtiden för Hockey är extra ljus i Sverige

Sverige har länge varit ett av de bästa hockeynationerna i världen och det är ingenting som visar på något annat för framtiden. Vi har enormt många framgångsrika spelare i NHL och flera unga talanger som redan har etablerat sig bland de bästa i världen.

Vi snackar såklart om spelare som Elias Pettersson och Leo Carlsson. Men även namn som Rasmus Dahlin som enligt många är en av de bästa “spelande” backarna i ligan.