hockey-vm sportlobby

Hockey VM 2021

Hockey Vm 2021 kommer att spelas men med bara ett värdland. Vi kollar läget bland favoriterna till att vinna VM guldet 2021

Hockey VM 2021 blir räddat av nytt värdland

Efter covid-19 utbrottet i mars 2020 så stod det ganska snabbt klart att det årets Hockey VM ställdes in. På grund av detta har alla hockeyfans längtat extra mycket inför årets turnering. Men även årets uppladdning inför VM har kantats av oroligheter. Denna gång gällde det en av de två värdnationerna Belarus som verkligen har haft ett kaotiskt sista år.

Det började med att diktatorn Alexander Lukasjenko utropade sig till segrare i presidentvalet i augusti 2020. Många rapporter visade på valfusk och de flesta anser att det inte varit ett rättvist val på något sätt. Detta har i sin tur lett till stora protester där det rapporterats om extremt våld och omänsklig hantering av de protesterande. Detta är ett par, av många, saker som gjort att Internationella Ishockeyförbundet valt att inte låta VM spelas i Belarus 2021.

Valet föll på Lettland och Riga

Efter det bestämts att Belarus inte fick stå som värdland så stod det mellan Danmark, Slovakien eller att spela hela mästerskapet i det andra värdlandet Lettland. Lotten föll på det sistnämnda där hela turneringen alltså kommer gå i Riga. Svenska Ishockeyförbundet var mycket nöjda med detta val då det innebär enkel resa för de svenska teamet och inga långa resor mellan matcherna.

Efter storskrällen 2019 där de Finska lejonen kunde stå som slutsegrare, så tror vi inte på samma högoddsare denna gång. Finland vann alltså senaste mästerskapet trots att de hade hela 18 vm debutanter i truppen där enbart två var ifrån NHL.

När vi kikar igenom oddsen för slutlig vinnare i Hockey VM 2021 så kan vi konstatera att det är samma lag i toppen som vanligt: Ryssland, Kanada och Sveriges herrlandslag. Oddsen på dessa tre lag är mycket jämnt men vi anser att oddset på Ryssland är det mest intressanta på 4 ggr pengarna. Ryssland har inte haft samma nedstängningar pga Covid-19 och vi tror att detta har gynnat dem.

De har kunnat spela sina matcher som vanligt och bör vara i bättre form än övriga lag. I Sverige har spelarna spelat med lägre intensitet, vilket uteblivet publik ofta innebär. Även i Nordamerika är Kanada påverkat av världshändelserna och har liknande restriktioner som Sverige.

Vinnare av Hockey VM 2021

Vårt tips hamnar alltså på Ryssland som vinnare av Hockey VM 2021. Vi ser fram emot turneringen som vi väntat på i snart 2 år och förhoppningsvis så blir det bra stämning oavsett publik på läktaren eller ej.

Vanligt förekommande frågor (FAQ)

Vinnare Hockey VM 2019?
Guld: Finland  – Silver: Kanada – Brons: Ryssland

Vart spelas Hockey VM 2021?
Lettland, Riga (Tidigare planerat Belarus)

Favoriter Hockey VM 2021?
Våra favoriter är Ryssland

När spelas Hockey VM 2021?
21maj – 7juni

Samamnfattning av Hockey VM 2021

Hockey-VM 2021 var ett höjdpunktsevenemang för ishockeyfans runt om i världen. Turneringen bjöd på spänning, dramatik och oväntade överraskningar. I denna sammanfattning av Hockey VM 2021 kommer vi att gå igenom de mest minnesvärda ögonblicken och prestationerna under turneringen.

Turneringens höjdpunkter

Hockey-VM 2021 bjöd på en mängd minnesvärda ögonblick och imponerande prestationer. Här är några av turneringens höjdpunkter som fick fans att stå upp och applådera.

Fantastiska målvaktsprestationer

En av de mest imponerande aspekterna av Hockey-VM 2021 var den utmärkta målvaktsprestationen från flera lag. Målvakterna stod emot anstormningarna från motståndarlagets forwards och skyddade sina kassar med otroliga räddningar. Några av de mest imponerande målvakterna under turneringen inkluderar Jeremy Swayman från USA, som räddade 53 av 56 skott i matchen mot Lettland, och Cal Petersen från USA, som räddade 41 av 43 skott i matchen mot Slovakien.

Överraskande resultat

Hockey-VM 2021 bjöd på flera överraskande resultat som skakade om turneringen. En av de största överraskningarna var när Schweiz besegrade Ryssland med 1-0 i kvartsfinalen. Ryssland ansågs vara en av favoriterna att vinna turneringen, men Schweiz målvakt Leonardo Genoni stod i vägen för Rysslands offensiv och höll nollan under hela matchen. En annan överraskning var när Finland besegrade Tjeckien med 1-0 i semifinalen. Finland hade inte vunnit mot Tjeckien sedan 2003, men tack vare ett fantastiskt mål av Mikael Ruohomaa lyckades Finland ta sig till final.

Minnesvärda ögonblick

Hockey-VM 2021 bjöd på flera minnesvärda ögonblick som fansen kommer att minnas länge. En av de mest minnesvärda ögonblicken var när svenska forwarden Victor Olofsson gjorde ett mål mot Schweiz i kvartsfinalen. Målet var en mästerlig prestation av Olofsson, som skickade in pucken i nätet med en snygg backhand. Ett annat minnesvärt ögonblick var när Slovakien besegrade Sverige med 4-3 i gruppspelet. Detta var Slovakien första seger mot Sverige i en större turnering sedan 2002.

Lagprestationer

Hockey-VM 2021 såg flera starka lag som gjorde imponerande prestationer. Här är en sammanfattning av de mest dominerande lagen, mest underpresterande lag och spelare som utmärkte sig under turneringen.

Dominerande lag

Kanada visade varför de är regerande mästare när de dominerade i gruppspelet med fem raka segrar och en total målskillnad på 34-4. Laget visade upp en fantastisk offensiv och defensiv prestation och anses vara en av favoriterna att vinna turneringen. Finland var ett annat lag som imponerade under turneringen. Laget gick obesegrade genom gruppspelet och tog sedan sig till final där de besegrade Tyskland med 3-1. Finlands målvakt Jussi Olkinuora imponerade med en räddningsprocent på 94,4% och ansågs vara en av turneringens bästa målvakter.

Underpresterande lag

Ryssland ansågs vara en av favoriterna att vinna turneringen, men laget blev snabbt en besvikelse när de förlorade i kvartsfinalen mot Schweiz med 0-1. Rysslands offensiv hade svårt att ta sig igenom Schweiz försvar och lyckades bara få 15 skott på mål under hela matchen. Sverige var ett annat lag som underpresterade under turneringen. Laget hade höga förväntningar på sig efter att ha vunnit tre av de senaste sex Hockey-VM, men misslyckades att ta sig till semifinalen efter att ha förlorat mot Slovakien i kvartsfinalen.

Spelare som utmärkte sig

Adam Henrique var en av Kanadas mest framträdande spelare under turneringen. Han ledde laget i poäng med sex mål och två assist och var en stor bidragande faktor till Kanadas dominans i gruppspelet. Jakob Silfverberg var en annan spelare som utmärkte sig under turneringen. Han var en av Sveriges mest produktiva spelare med tre mål och två assist, och spelade en viktig roll i lagets prestationer under turneringen.

hockey vm 2021

Nya talanger att se upp för

Hockey-VM 2021 var en plattform för nya talanger att visa upp sina färdigheter på den stora scenen. En av de mest imponerande unga spelarna var 18-årige Cole Caufield från USA. Caufield gjorde fyra mål och två assist under turneringen och var en av USA:s mest produktiva spelare. Han har definitivt en stor chans att i framtiden bli en av NHL spelarna med högst lön. Några andra unga talanger att se upp för inkluderar 19-årige Simon Holmström från Sverige och 21-årige Artur Kayumov från Ryssland.

Turneringens påverkan på ishockeyvärlden

Hockey-VM 2021 var en viktig turnering för ishockeyvärlden, och kan ha en långvarig påverkan på sporten. En av de mest signifikanta effekterna kan vara på spelarens hälsa och säkerhet. Turneringen var den första stora ishockeyturneringen som spelades under COVID-19-pandemin, och arrangörerna vidtog flera åtgärder för att skydda spelarnas hälsa. Dessa åtgärder kan påverka hur framtida turneringar och ligor hanterar hälsorisker.

Sammanfattning av Hockey VM 2021

Kanada var ett av de mest dominerande lagen under turneringen, medan Ryssland och Sverige var några av de underpresterande lagen.

Vi fick också möjlighet att se nya talanger visa upp sina färdigheter, och turneringen kan ha en långvarig påverkan på ishockeyvärlden.

Vi ser nu fram emot det kommande Hockey-VM i Finland och Estland där förväntningarna är höga på att turneringen kommer att vara minst lika spännande och dramatisk.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste