hockey-vm sportlobby

Hockey VM 2021

Hockey Vm 2021 kommer att spelas men med bara ett värdland. Vi kollar läget bland favoriterna till att vinna VM guldet 2021

Hockey VM 2021 blir räddat av nytt värdland

Efter covid-19 utbrottet i mars 2020 så stod det ganska snabbt klart att det årets Hockey VM ställdes in. På grund av detta har alla hockeyfans längtat extra mycket inför årets Hockey VM. Men även årets uppladdning inför VM har kantats av oroligheter. Denna gång gällde det en av de två värdnationerna Belarus som verkligen har haft ett kaotiskt sista år.

Det började med att diktatorn Alexander Lukasjenko utropade sig till segrare i presidentvalet i augusti 2020. Många rapporter visade på valfusk och de flesta anser att det inte varit ett rättvist val på något sätt. Detta har i sin tur lett till stora protester där det rapporterats om extremt våld och omänsklig hantering av de protesterande. Detta är ett par, av många, saker som gjort att Internationella Ishockeyförbundet valt att inte låta VM spelas i Belarus 2021.

Valet föll på Lettland och Riga

Efter det bestämts att Belarus inte fick stå som värdland så stod det mellan Danmark, Slovakien eller att spela hela mästerskapet i det andra värdlandet Lettland. Lotten föll på det sistnämnda där hela turneringen alltså kommer gå i Riga. Svenska Ishockeyförbundet var mycket nöjda med detta val då det innebär enkel resa för de svenska teamet och inga långa resor mellan matcherna.

Favoriterna

Efter storskrällen 2019 där de Finska lejonen kunde stå som slutsegrare, så tror vi inte på samma högoddsare denna gång. Finland vann alltså senaste mästerskapet trots att de hade hela 18 vm debutanter i truppen där enbart två var ifrån NHL.

När vi kikar igenom oddsen för slutlig vinnare i Hockey VM 2021 så kan vi konstatera att det är samma lag i toppen som vanligt: Ryssland, Kanada och Sverige. Oddsen på dessa tre lag är mycket jämnt men vi anser att oddset på Ryssland är det mest intressanta på 4 ggr pengarna. Ryssland har inte haft samma nedstängningar pga Covid-19 och vi tror att detta har gynnat dem.

De har kunnat spela sina matcher som vanligt och bör vara i bättre form än övriga lag. I Sverige har spelarna spelat med lägre intensitet, vilket uteblivet publik ofta innebär. Även i Nordamerika är Kanada påverkat av världshändelserna och har liknande restriktioner som Sverige.

Vinnare av Hockey VM 2021

Vårt tips hamnar alltså på Ryssland som vinnare av Hockey VM 2021. Vi ser fram emot turneringen som vi väntat på i snart 2 år och förhoppningsvis så blir det bra stämning oavsett publik på läktaren eller ej.

Vinnare Hockey VM 2019?
Guld: Finland  – Silver: Kanada – Brons: Ryssland

Vart spelas Hockey VM 2021?
Lettland, Riga (Tidigare planerat Belarus)

Favoriter Hockey VM 2021?
Våra favoriter är Ryssland

När spelas Hockey VM 2021?
21maj – 7juni

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste