fotboll

Milan sålt – LeBron investerare

Nu är AC Milan sålt. Den italienska klubben har gjort klart med en ny ägare och försäljningssumman blev miljarder.

AC Milan sålt

Nu är den italienska storklubben Milan sålt. Köpesumman ligger på 13 miljarder svenska kronor och den nya ägaren är RedBird Capital Partners. Sedan 2017 är det Elliott Management som har stått som ägare och innan dess var det en tämligen känd figur som ägde klubben. Nämligen Silvio Berlusconi som i 30 år satt vid rodret för AC Milan. Men nu är AC Milan sålt och det är alltså RedBird Capital Partners som tar över ägarskapet. 

Såhär säger grundaren Gerry Cardinale av RedBird:
– Vår vision för Milan är tydlig: Vi ska stötta alla begåvade spelare, ledare och anställda i jakten på framgång och se till att fansen får vara med på en ny resa för denna anrika klubb. Vi ska också utnyttja vårt globala nätverk, vår analysexpertis och våra meriter inom utveckling av sportarenor och se till så att Milan bibehåller sin plats i den absoluta toppen av världsfotbollen.

Anknytning till LeBron James och Liverpool

RedBird har anknytning till bland annat basketlegendaren LeBron James och Premier League-klubben Liverpool. LeBron har bland annat varit en av de stora profilerna som har investerat pengar i RedBird. Och Liverpool ägs av Fenway Sports Group som RedBird har investerat i.

Så det är ingen nybörjare som ger sig in i ägandeskapet. Vad kommer det här att innebära för Milan? Kommer man att satsa och nå högre i Champions League framöver? Milan är redan nu det mest framgångsrika italienska klubblaget genom tiderna. Man har bland annat vunnit just Champions League hela sju gånger genom åren. Men det var säsongen 2006/07 som laget senast kammade hem en Champions League-titel. Och nu hoppas säkert många Milan-fans att det här är en satsning mot nästa. Kanske är det här första steget. Framtiden lär utvisa det! Men det är en spännande resa som väntar, tycker vi. 

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste