nhl säsongen 2023 2024

Här är favoriterna inför NHL säsongen 23/24

NHL-säsongen 23/24 närmar sig med stormsteg och ishockeyfans över hela världen håller andan i väntan på att se vilka lag som kommer att dominera på isen den här säsongen. Men frågan alla ställer sig är, vilka blir egentligen årets NHL vinnare?

Med tanke på de senaste oddsen, ser Carolina Hurricanes ut att vara de starkaste kandidaterna, tätt följda av New Jersey Devils och Toronto Maple Leafs. I den västra konferensen förväntas regerande mästare, Vegas Golden Knights, att fortsätta visa sin styrka.

Förbered er för en spännande säsong, fylld av oväntade vändningar och intensiva matcher som kommer att avgöra vilket NHL lag som kommer att stå som segrare när allt är över till nästa vår. Vi har gjort en djupdykning i favoriterna ifrån de olika konferenserna för att försöka spå vilka lag som står där i Stanley Cup Final i Juni.

Favoritlag i Östra konferensen

När vi tittar på de topprankade lagen i Östra konferensen, står tre lag ut som potentiella nhl vinnare. Carolina Hurricanes, New Jersey Devils och Toronto Maple Leafs har alla visat en stark prestation och har höga förväntningar på sig inför säsongen 23/24.

Carolina Hurricanes

Med odds på +800 är Carolina Hurricanes för närvarande de främsta favoriterna för Stanley Cup. Laget var nära att nå hockeyns höjdpunkt 2023, men stannade halvvägs upp på Cup-berget. Inför den kommande säsongen har de gjort betydande förändringar för att stärka sitt försvar, bland annat genom att förvärva Dmitry Orlov och Tony DeAngelo. Med en solid försvarslinje och stark målvaktsspel har Hurricanes rättmätigt tjänat sin plats som favoriter.

New Jersey Devils

New Jersey Devils, med odds på +900, har en ljus framtid framför sig med sin unga kärna och nyligen förvärvade spelare. De bytte till sig målgörande ytterforwarden Tyler Toffoli och låste in Jesper Bratt och Timo Meier med långtidskontrakt. Även om deras målvaktssituation fortfarande kan vara ett frågetecken, skulle ett starkt målvaktsförvärv kunna befästa deras position som ett av de främsta lagen.

Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafs, även de med odds på +900, har haft sin beskärda del av motgångar under tidigare säsonger. Men de gjorde betydande framsteg 2023 genom att nå andra rundan i slutspelet. Laget leds av superstjärnan Auston Matthews och har en lovande ung kärna. De behöver dock fortfarande göra ändringar i sin trupp för att bli förenliga med lönetaket. Om de kan lösa detta problem har de potential att bli starka utmanare i Atlantic Division.

Dessa tre lag är några av de mest lovande nhl lagen i Östra konferensen. Med starka spelare, smarta förvärv och höga förväntningar kommer de säkerligen att vara lag att hålla ögonen på under den kommande säsongen.

Favoritlag i Västra konferensen

I Västra konferensen står några lag ut som potentiella kandidater till titeln som nhl vinnare. Bland dessa finner vi Vegas Golden Knights, Edmonton Oilers och Colorado Avalanche, vilka alla har en stark position och höga förväntningar på sig inför säsongen 23/24.

Vegas Golden Knights

Vegas Golden Knights, regerande mästare, förväntas vara starka utmanare återigen. Med oddsen på +1200 indikerar detta deras potential att uppnå back-to-back segrar. De har lyckats behålla nyckelspelare som Ivan Barbashev och Adin Hill på långtidskontrakt, vilket säkerställer att deras trupp förblir stark. Men det finns alltid möjligheten till en post-Cup baksmälla, och laget kan också stå inför utmaningen av potentiell obegränsad free agency för nyckelspelare efter 2024 års säsong.

Edmonton Oilers

Edmonton Oilers, som var nära att avancera i slutspelet förra säsongen men föll kort mot Golden Knights, är i en bättre position denna säsong med en solid målvakt i Stuart Skinner och en förstärkt defensiv kärna. Lagets framgång kommer att vara starkt beroende av prestationerna hos Connor McDavid och Leon Draisaitl, samt lagets övergripande målvaktsspel och defensiva förmåga.

Colorado Avalanche

Colorado Avalanche, som har varit favoriter i tidigare säsonger, befinner sig nu i träningsläger bundna för de fjärde kortaste oddsen. Trots ett svårt år fyllt med skador, lyckades de fortfarande vinna Central Division. Leds av stjärnspelare som Nathan MacKinnon, Cale Makar och Mikko Rantanen, förblir Avalanche en formidabel utmanare för Stanley Cup med oddsen på +1000.

Dessa tre lag är några av de mest lovande nhl lagen i Västra konferensen. Med starka spelare, smarta förvärv och höga förväntningar kommer de säkerligen att vara lag att hålla ögonen på under den kommande säsongen.

Skrällar och potentiella överraskningar

I varje NHL-säsong finns det alltid lag som överraskar och utmanar de etablerade favoriterna. I den kommande säsongen är det Florida Panthers, Los Angeles Kings och Seattle Kraken som har potential att skaka om saker och ting på isen enligt spelbolagen.

Florida Panthers

Florida Panthers var förra säsongens feel-good story och de förväntas göra en bra säsong även detta år. De har lagt till veteranbacken Oliver Ekman-Larsson till deras trupp och har behållit kärnspelarna från deras framgångsrika Cup-finalkörning. Målvakten Sergei Bobrovskys prestation kommer att spela en avgörande roll för deras övergripande framgång.

Los Angeles Kings

Los Angeles Kings har gjort betydande förvärv under off-season, framför allt genom att lägga till center Pierre-Luc Dubois till deras trupp. Deras enda frågetecken ligger i mål, men de har försäkring med Cam Talbot. Kings kommer att möta tuff konkurrens från Vegas och Edmonton i slutspelet, men de förblir en mörk häst.

Seattle Kraken

Seattle Kraken hade en imponerande playoff-körning under sin första säsong, vilket resulterade i att de nådde Western Conference Final. De har låst in viktiga spelare som målvakten Philipp Grubauer och har en begåvad pipeline av unga spelare. Om deras framgångsbana fortsätter, kan de vara en överraskande kraft och potentiellt nå Stanley Cup-finalen 2024.

Dessa tre lag är några av de mest intressanta att hålla ett öga på under den kommande NHL-säsongen. Med starka spelare, smarta förvärv och höga förväntningar kan de potentiellt utmana de etablerade nhl lagen och kanske till och med stå som nhl vinnare när allt är över.

Förväntningar inför slutet av “silly season”

När vi närmar oss handelsstoppet 2024, finns det redan mycket spekulationer om vilka lag som kommer att vara köpare och säljare. Medan inga matcher har spelats ännu, finns det redan gissningar om vilka lag som kommer att vara aktiva på marknaden. Låt oss ta en närmare titt på några av de lag som kan vara i rörelse.

Winnipeg Jets

Winnipeg Jets har länge behövt en ombyggnad. Trots att de har toppspelare, har deras brist på djup hindrat dem från att vara seriösa Stanley Cup-utmanare. Med nyckelspelare som Mark Scheifele och Connor Hellebuyck som går in i det sista året av sina kontrakt, finns det en möjlighet att de kan hamna på handelsblocket.

Los Angeles Kings

Los Angeles Kings, som har en stark trupp, saknar en pålitlig målvakt. Medan deras defensiva statistik rankar bland topp 10, har deras problem på målvaktsposten varit uppenbara. Med endast Pheonix Copley och Cam Talbot som sina NHL-målvakter, är det troligt att Kings kommer att vara på marknaden för en målvakt som Connor Hellebuyck eller Juuse Saros.

Minnesota Wild

Minnesota Wild, trots att de är ett playoff-lag, har märkbara brister och hindras av lönetaksimplikationerna av Zach Parise och Ryan Suters buyouts. Deras framgång förra säsongen var starkt beroende av målvaktens Filip Gustavssons prestation. Om han regresserar, kan Wilds förmåga att vinna minska, och detta kan få laget att överväga att handla Mats Zuccarello, som är en kommande unrestricted free agent.

Boston Bruins

Boston Bruins har haft en berg-och dalbana med Jake DeBrusk. Medan han önskar att stanna i Boston, står olika hinder i vägen. Han kommer att vara en kommande unrestricted free agent efter denna säsong, och med tanke på den tunna free agent-marknaden, kan han dra till sig betydande uppmärksamhet. Dessutom finns det oro över Bruins trupp efter off-season avgångar, samt potentiell regression i målvaktsspelet. Om Bruins inte lever upp till förväntningarna, är det möjligt att DeBrusk kan bli tillgänglig för handel.

Seattle Kraken

För Seattle Kraken, som hade en stark andra säsong och gjorde slutspelet, bör de utnyttja möjligheten att jaga potentiella stora namn som är tillgängliga för handel. Trots en oförändrad trupp, kan de dra nytta av att lägga till en annan impact center och potentiellt en målvakt. Spelare som Mark Scheifele och Elias Lindholm kan vara game-changers för Kraken.

Med handelsstoppet 2024 i sikte, kan vi förvänta oss att flera lag kommer att göra rörelser för att förbättra sina chanser att bli nhl vinnare. Medan vi väntar på att se hur dessa handelsscenarioer utvecklas, kan vi vara säkra på att de kommande månaderna kommer att bli spännande för alla nhl lag.

Sista tankar inför NHL-säsongen 23/24

Med NHL-säsongen 23/24 runt hörnet, har fansen redan börjat spekulera om vilka lag som kommer att dominera isen och vilka spelare som kommer att lyfta sina lag till nya höjder. Varje nhl lag har sina egna styrkor, svagheter och unika taktiker som kan hjälpa dem att bli säsongens nhl vinnare.

Favoriter som Carolina Hurricanes, New Jersey Devils och Toronto Maple Leafs i Östra konferensen har visat sig vara starka lag med lysande potential. I Västra konferensen är det Vegas Golden Knights, Edmonton Oilers och Colorado Avalanche som tippas vara de mest framstående lagen. Men vi får inte glömma “mörka hästar” som Florida Panthers, Los Angeles Kings och Seattle Kraken, som alla har potential att skaka om saker och ting på isen.

Inför handelsstoppet 2024 är det mycket spekulation om vilka lag som kommer att vara aktiva på marknaden. Lag som Winnipeg Jets och Los Angeles Kings har redan börjat visa tecken på att de kan vara i rörelse, medan andra, som Boston Bruins och Seattle Kraken, kanske behöver göra några smarta drag för att förbättra sina chanser att bli nhl vinnare.

Oavsett utgången, kommer säsongen 23/24 att vara fylld med intensiva matcher, oväntade vändningar och minnesvärda ögonblick. Vem vet, kanske får vi se en legendarisk “lång-match” igen? För ishockeyfans över hela världen kommer varje match att vara en möjlighet att se sina favoritlag och spelare i aktion, och varje seger kommer att få dem ett steg närmare drömmen om att bli nhl vinnare. Så sätt dig tillbaka, koppla av och förbered dig på en spännande säsong av NHL-hockey.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste