nhl säsongen 2023 2024

Här är favoriterna inför NHL säsongen 23/24

NHL-säsongen 23/24 närmar sig med stormsteg och ishockeyfans över hela världen håller andan i väntan på att se vilka lag som kommer att dominera på isen den här säsongen. Men frågan alla ställer sig är, vilka blir egentligen årets NHL vinnare?

Med tanke på de senaste oddsen, ser Carolina Hurricanes ut att vara de starkaste kandidaterna, tätt följda av New Jersey Devils och Toronto Maple Leafs. I den västra konferensen förväntas regerande mästare, Vegas Golden Knights, att fortsätta visa sin styrka.

Favoritlag i Östra konferensen

När vi tittar på de topprankade lagen i Östra konferensen, står tre lag ut som potentiella nhl vinnare. Carolina Hurricanes, New Jersey Devils och Toronto Maple Leafs har alla visat en stark prestation och har höga förväntningar på sig inför säsongen 23/24.

Carolina Hurricanes

Med odds på +800 är Carolina Hurricanes för närvarande de främsta favoriterna för Stanley Cup. Laget var nära att nå hockeyns höjdpunkt 2023, men stannade halvvägs upp på Cup-berget. Inför den kommande säsongen har de gjort betydande förändringar för att stärka sitt försvar, bland annat genom att förvärva Dmitry Orlov och Tony DeAngelo. Med en solid försvarslinje och stark målvaktsspel har Hurricanes rättmätigt tjänat sin plats som favoriter.

New Jersey Devils

New Jersey Devils, med odds på +900, har en ljus framtid framför sig med sin unga kärna och nyligen förvärvade spelare. De bytte till sig målgörande ytterforwarden Tyler Toffoli och låste in Jesper Bratt och Timo Meier med långtidskontrakt. Även om deras målvaktssituation fortfarande kan vara ett frågetecken, skulle ett starkt målvaktsförvärv kunna befästa deras position som ett av de främsta lagen.

Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafs, även de med odds på +900, har haft sin beskärda del av motgångar under tidigare säsonger. Men de gjorde betydande framsteg 2023 genom att nå andra rundan i slutspelet. Laget leds av superstjärnan Auston Matthews och har en lovande ung kärna. De behöver dock fortfarande göra ändringar i sin trupp för att bli förenliga med lönetaket. Om de kan lösa detta problem har de potential att bli starka utmanare i Atlantic Division.

Favoritlag i Västra konferensen

I Västra konferensen står några lag ut som potentiella kandidater till titeln som nhl vinnare. Bland dessa finner vi Vegas Golden Knights, Edmonton Oilers och Colorado Avalanche, vilka alla har en stark position och höga förväntningar på sig inför säsongen 23/24.

Vegas Golden Knights

Vegas Golden Knights, regerande mästare, förväntas vara starka utmanare återigen. Med oddsen på +1200 indikerar detta deras potential att uppnå back-to-back segrar. De har lyckats behålla nyckelspelare som Ivan Barbashev och Adin Hill på långtidskontrakt, vilket säkerställer att deras trupp förblir stark. Men det finns alltid möjligheten till en post-Cup baksmälla, och laget kan också stå inför utmaningen av potentiell obegränsad free agency för nyckelspelare efter 2024 års säsong.

Edmonton Oilers

Edmonton Oilers, som var nära att avancera i slutspelet förra säsongen men föll kort mot Golden Knights, är i en bättre position denna säsong med en solid målvakt i Stuart Skinner och en förstärkt defensiv kärna. Lagets framgång kommer att vara starkt beroende av prestationerna hos Connor McDavid och Leon Draisaitl, samt lagets övergripande målvaktsspel och defensiva förmåga.

Colorado Avalanche

Colorado Avalanche, som har varit favoriter i tidigare säsonger, befinner sig nu i träningsläger bundna för de fjärde kortaste oddsen. Trots ett svårt år fyllt med skador, lyckades de fortfarande vinna Central Division. Leds av stjärnspelare som Nathan MacKinnon, Cale Makar och Mikko Rantanen, förblir Avalanche en formidabel utmanare för Stanley Cup med oddsen på +1000.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste