svenskt skidskytte damer

Inga Svenska Framgångar i Jaktstarten

Hanna Öberg blev tvåa och Linn Persson trea i damernas skidskytte i Oberhof häromdagen, vilket innebar att de klev ut två och trea i dagens jaktstart. Idag var man inte alls lika framgångsrika dock och till slut så blev det inga svenska medaljer.

Liggande skyttet

I det första liggande skyttet gjorde Öberg ett misstag och efteråt berättade skyttetränaren Johan Hagström för SVT att han trodde att den svenska idrottaren skulle justera sitt gevär innan det andra skyttet. Men av blev då resultatet? Ytterligare två missar.

Björn Ferry kritiserade i SVT:s sändning den Hanna Öberg prestation och sa att han inte skulle ha gjort samma justeringar.

Johan Hagström menade dock att justeringarna inte spelade någon avgörande roll i det andra skyttet och att skotten var på rätt höjd men gick långt till höger. Så resultatet hade blivit detsamma även utan justeringar i detta läge.

Hanna Öberg svarar på kritiken

Öberg svarade på Ferrys kritik och sade att hon tog beslutet att justera utifrån sin egen observation av målet efter det första skottet och menade att det är allt hon har att gå på. Hon måste helt enkelt gå på sin egna magkänsla, och det gav tyvärr inget resultat idag.

Det var en tuff dag för de svenska skidkyttorna som kämpade för att träffa målen i den täta dimman och aldrig var riktigt nära att utmana de ledande Julia Simon och Denise Herrmann-Wick.

hanna öberg skidskytte

Linn Persson var bästa svenska i mål på en tionde plats och Hanna Öberg kom till slut på en rätt så tung tolfte plats, med tanke på vilka fina förutsättningar de hade inför dagens tävling.

Helena Ekholm beskrev den totala prestationen som “helt otillfredsställande” då alla svenska atleter var mer än en minut långsammare än Julia Simon på banan. Efter både brons och silver häromdagen så hade vi såklart större förhoppningar på damerna idag.

Hanna Öberg var besviken på sin prestation och sa att det inte var hennes dag. Hon kände sig osäker under det andra skyttet på grund av den tilltagande dimman och erkände att hon tappade fokus. Hon tänker lägga mycket fokus på att förbättra de här svagheten i framtiden.

Hannas syster Elvira Öberg, som vanligtvis är en av våra största medaljchanser, var tyvärr sjuk och kunde inte delta i dagens jaktstartk.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste