jurgen klopp

Jurgen Klopp ökar risken att få sparken

Graham Potters Chelseas förlust mot ett Southampton utan Nathan Jones har haft stor betydelse för “sparken-racet” i Premier League. Gary O’Neils Bournemouth som vann på Wolves har också påverkat denna lista.

Risken att bli sparkad – Tränare i Premier League

Vi har gått igenom och rankat hur stor risk samtliga tränare i Premier League har för stunden och kikat på oddsen som man kan få just nu på de flesta bettingsidor med fotboll.

1) David Moyes – Odds cirka 1.90
Ett lag som slutade sexa respektive sjua i Premier League de två föregående säsongerna, spenderade 150 miljoner pund under sommaren på spelare som Paqueta och Scamacca och man förlorade inte några spelare av större betydelse, borde inte befinna sig i en nedflyttningskamp anser vi. Moyes sade efter West Hams avgörande seger mot Everton att han “känner” för Lampard, förmodligen för att det nu säkert skulle vara han utan jobb om mötet hade gått åt andra hållet.

Fast det verkar som om West Ham inte planerar att sparka Moyes riktigt, riktigt än.

2) Graham Potter – Odds cirka 2.20
Det har verkligen varit en svår start för Potter i Chelsea. Inte för att han kommer att få mycket sympatier. Efter att ha tagit det stora steget upp från Brighton har han haft flera skador och jobbiga avstängningar att hantera, samtidigt som han har försökt få ut det bästa av en obalanserad och ständigt växande spelartrupp.

Todd Boehly och styrelsen fortsätter att stödja honom både genom uttalanden till pressen och på transfermarknaden. Men det finns mycket arbete att göra för att integrera alla nyrekryteringar och förvandla Chelsea till något mycket mer formidabelt än ett mittenlag. Vi är fortfarande ganska osäkra på om Potter ens gillar alla de glänsande nya leksakerna han har fått.

Chelsea verkar för närvarande inte vara en klubb med en tydlig, sammanhängande eller konsekvent plan. Och den person som oftast får betala för den typen av konflikter är managern, särskilt med ett 2023 års resultat som nu lyder en vinst på 10 matcher.

Men Chelsea är ett långsiktigt affärsprojekt och vi tror det kommer att rädda Graham Potter för tillfället.

3) Gary O’Neil – Odds cirka 11.00
Bournemouth tog 13 poäng på 11 matcher med O’Neil som tillförordnad chef, men gjorde bara två mål och tog två poäng på de kommande sju matcherna. Men Potters Chelsea-svårigheter och en överraskande 1-0-seger mot Wolves gör att O’Neil slipper topplaceringen för en stund. Låt oss inse att förmodligen vilken manager som helst skulle få det svårt med den truppen, men det kommer troligen att komma en tidpunkt då någon annan manager åtminstone är värd att försöka.

4) Antonio Conte – Odds cirka 12.00
Conte befinner sig i det knepiga läget där han samtidigt som han har magsmärtor i stort sett står utan ett mittfält. Han kommer inte att få sparken, men kommer med största sannolikhet att lämna i slutet av säsongen. Ingen verkar njuta av livet i Tottenham, förutom rekordmannen Harry Kane, som tydligen är redo att skriva på ett nytt kontrakt. Antonio återhämtar sig för närvarande på läkarens order i Italien och det finns en växande känsla av att han mycket väl kan stanna där.

5) Jurgen Klopp – Odds cirka 15.00
Är vi inne i slutspurten för Klopp och Liverpool? Det viskas om att klubben känner en osäkerhet gentemot honom, och detta var alltså redan innan Anfield-mötet mot Real Madrid. Julian Nagelsmann är just nu det namn som nämns som ersättare. Men Jurgen har många år av fantastiska framgångar i Liverpool så man ger säkert honom så mycket tid han behöver för att vända på skutan.

6) Patrick Vieira – Odds cirka 16.00
Är Palace på väg in i en sömngång inför en nedflyttningskamp? De är utan seger under hela 2023, vilket vid någon tidpunkt kommer att få uppmärksamheten att riktas mot Vieira. Men just nu ligger man ganska stabilt i mitten av serien.

7) Brendan Rodgers – Odds cirka 26.00
Facit är fyra raka nederlag i Premier League efter VM och det är inte ett bra utseende för Leicester eller för Brendan Rodgers, men en 2-2-match mot Brighton, en 4-2-seger mot Villa och en 4-1-seger mot Spurs lättade på de farhågor man kan ha haft, även om Man Utd satte stopp för den formkurvan. Fortfarande kvarstår dock att Leicester måste vara riktigt, riktigt dåliga för att styrelsen ska sparka Rodgers eftersom de inte riktigt har råd med hans 10 miljoner pund i ersättning. En placering i mitten av tabellen räcker gott och väl och det är fortfarande mycket möjligt att uppnå med den trupp han har till sitt förfogande. Även om vi tycker att någon ny kanske bör få chansen snart.

8) Steve Cooper – Odds cirka 34.00
Skrev på ett nytt kontrakt i Nottingham Forest i oktober när de verkligen var förfärliga och det har varit en långsam men stadig uppgång i prestation och resultat sedan dess. Sitter säkert för nu.

9) Julen Lopetegui – Odds cirka 51.00
Innan Wolves vände mote ett fruktansvärt Liverpool hade Wolves slagit de lag de ska slå, förlorat mot de lag de ska förlora mot och spelat oavgjort mot det lag som befann sig på en liknande väg under sin spanska kollega Unai Emery. Att besegra Tottenham flyttade ett annat lag längre ner i tabellen samtidigt som man öppnade upp en lucka på fem poäng till de tre nedersta, men en hemmaförlust mot Bournemouth var slarvig.

10) Sean Dyche – Odds cirka 52.00
Det säger ganska mycket mer om Everton än om Sean Dyche att han ligger så här högt upp på listan.

11) Pep Guardiola – Odds cirka 34.00
“Om jag försvarar folket och klubben är det för att jag arbetar med dem. När jag frågar om misstankar eller om vårt folk har gjort något, då säger jag till dem att de ska berätta. Jag har sagt till dem att om ni ljuger för mig så kommer jag dagen efter inte vara ute och träna och ni kommer inte att vara mina vänner längre. Men jag har trott på dem till 100 procent från första dagen. Så jag försvarar klubben.

Dessa odds minskade betydligt i omedelbar anslutning till anklagelserna mot Man City – Guardiola var vid ett tillfälle andrahandsfavorit att lämna nästa. Men dammet har lagt sig, eventuella straff kommer att ta flera år innan de delas ut och managern har fördubblat sina chanser att bli kvar.

12) Thomas Frank – Odds cirka 67.00
Inte i riskzonen för att bli avskedad, naturligtvis. Han har byggt upp en riktig Premier League-trupp som spelar underhållande fotboll och detta med en liten budget. Förmodligen är hans odds låga eftersom han skulle kunna vara ett mål för ett antal klubbar vars managers har en mer osäker situation. Men om de är Premier League-klubbar kommer han ändå inte att bli nästa manager att lämna. Men han kan mycket lätt bli näst-nästa manager att lämna om man agerar tillräckligt snabbt efter en första har sparkats.

13) Unai Emery – Odds cirka 51.00
Det skulle vara ganska svårt att göra mindre än Steven Gerrard med en ganska välfylld trupp. Men han har faktiskt gjort det bättre än alla managers utom Mikel Arteta sedan han tog över. Sedan dök Leicester upp. Ett nederlag mot Manchester City är rimligt, men ett nederlag mot Arsenal, och hur det gick till, kommer att sticka i ögonen. Plötsligt är det tre raka nederlag och formen är dalande.

14) Eddie Howe – Odds cirka 67.00
Tog Newcastle från 19:e plats till en bekväm mittenplacering förra säsongen och har nu ett bra läge att kvalificera sig till Champions League, genom att spendera smarta pengar på spelare som omedelbart har förbättrat den första elvan. Nästa spelare som behövs kommer att kosta en rejäl slant, men det kan han oroa sig för senare.

15) Marco Silva – Odds cirka 69.00
Det är mycket, mycket större risk att Silva blir bortplockad än att han får sparken eftersom Cottagers har presterat bortom alla förväntningar.

16) Erik ten Hag – Odds cirka 100.00
Han verkar ha fixat det som inte går att fixa. Det antogs att det inte fanns någon manager som skulle kunna lyckas i Manchester United så länge Glazers är kvar, men Ten Hag har visat att han kan få det att fungera även när de oönskade ägarna begränsar hans kontroll över rodret till stor del.

17) Roberto De Zerbi – Odds cirka 102.00
Brighton sålde sina två bästa spelare från förra säsongen och blev bättre, sedan förlorade de en av de bästa managers som finns och verkar återigen ha blivit bättre. Även utan sin främste målskytt slog de Liverpool och deras besvikelse över oavgjort mot Leicester och Crystal Palace är en ganska bra indikation på hur långt de har kommit.

18) Mikel Arteta – Odds cirka 110.00
Det känns nu som att det enda sättet för Arteta att lämna Arsenal är om Barcelona kommer på besök. Och även de kommer att få vänta. Älska honom eller hata honom, men han gör ett fantastiskt jobb.

Sammanfattning

Här år då vår uppskattade ranking över alla tränare i Premier League och deras risk att få sparken. På första plats befinner sig alltså just nu David Moyes som tränar West Ham och minst risk anser vi just nu vara Mikel Arteta i Arsenal.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste
armand duplantis världsrekord nyhet

Armand slår till igen!

Armand Duplantis har gjort det igen. Den svenske stavhoppsstjärnan satte världsrekord vid en gala i Clermont-Ferrand i Frankrike genom att förbättra sitt tidigare egna rekord

Läs mer »