leo carlsson

Leo Carlsson tillbaka – som vinnare

Efter knäskadan, som Leo Carlsson fick 21:a december 2023, informerade hans klubb Anaheim Ducks att Carlsson förväntades bli borta från spel i sex veckor. Men den 15:e januari var han åter på isen – och blev hyllad för sin insats. 

I matchen mellan Anaheim Ducks och Calgary Flames, den 21:a december, kolliderade Leo Carlsson olyckligt med en av motståndarnas backar, MacKenzie Weeger. Carlsson fick Weeger över sitt ben och det var uppenbart att han inte kunde fullfölja matchen. Efter undersökningar kunde klubben rapportera, via X, att Carlsson förväntades bli borta i sex veckor från spel. 

Men återhämtningen har gått betydligt snabbare än förväntat och Carlsson var med i laguppställningen mot Florida Panters redan den 15:e januari. Det tog bara knappt fyra veckor av rehabilitering och att Carlsson var helt återställd var det ingen tvekan om utifrån hans insats i matchen. 

Visserligen gjorde han inte något mål men han fick beröm både från tränare, spelare och i media. Bland annat sa tränaren att Carlsson kom in med energi i sin kedja och gjorde en stark insats. 

(Ducks @ Panters 1/15 NHL Highlights 2024)

Lysande debut i NHL

Den svenska superstjärnan Leo Carlsson blev värvad till Anaheim Ducks inför säsongen 2023/2024. I draften gick han som andra spelare i den första rundan. Det var något oväntat då många experter trodde att Pat Verbeek skulle ta denna plats. 

I juli 2023 kunde han skriva under det treåriga avtalet med Ducks som förväntas ge honom 950 000 USD i grundlön. Utöver det kan han även få ett flertal bonusar vilket gör att han som mest kan få 3 250 000 USD under dessa tre år. Trots dessa enorma summor har han långt kvar till de spelare med högst lön i NHL. Det kan exempelvis ställas mot ligans bäst betalda spelare, Nathan MacKinnon, som får 12,6 miljoner USD i grundlön. 

Redan i sin första match gjorde Leo Carlsson sitt första NHL-mål i karriären och framgångarna skulle fortsätta i samma stil. Ett par matcher senare gjorde han hattrick och blev då lagets yngsta spelare någonsin att lyckas med denna bedrift. Inför matchen då Leo Carlsson fick knäskadan hade han spelat 23 matcher och fått totalt 15 poäng. 

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
längdskidor-sportlobby-1

Dopingskandaler vi minns

Inget kan väl förstöra en sport så som dopingskandaler. Här gör vi en historisk återblick på dopingskandaler inom skidor, kanske de som påverkat oss svenskar mest.

Läs mer »
Senaste