inter vs manchester city cl final 2023

Manchester City möter Inter i CL-Final 2023

Efter gårdagens returmöte mellan Manchester City och Real Madrid så står det klart att City blir laget som får åka till CL finalen och möta Inter på Atatürk Olympiastadion i Istanbul. Efter en förkrossande seger där Real var helt chanslösa, så får man lämna årets turnering i semifinalen.

En annan historia i årets möte mellan lagen

Förra året var Manchester City bara minuter från att nå finalen, men deras drömmar krossades av två sena mål från Real Madrid. Men i år var det en helt annan historia.

När lagen möttes i årets semifinal fick Pep Guardiola se sina spelare leverera en ren och skär perfektion.

Det var en total dominans, särskilt under första halvlek, där City spelade ut Real Madrid på alla sätt. De hade över 80 procent bollinnehav och tryckte in två snabba mål, båda av Bernardo Silva.

Efter 1-0 skrev den engelske fotbollsikonen Michael Owen på Twitter: “Det här är otroligt. Det kunde lika gärna ha varit 3-0 redan. City är på en helt annan nivå jämfört med alla andra lag i världen.”

City hade faktiskt flera chanser till mål till, men en fantastiskt spelande Thibaut Courtois höll nere siffrorna.

Det rann iväg

I den andra halvleken jämnade Real Madrid ut spelet, men i den 76:e minuten nickade Manuel Akanji in 3-0 genom Éder Militão och i den 91:a minuten rullade Julián Álvarez in det avslutande målet, 4-0.

“Att vinna på det här sättet mot det här laget… Det är så nära perfektion man kan komma,” säger Citys försvarsgeneral Rúben Dias till pressen efter att ha gått till final i Champions League.

I finalen, som kommer att spelas den 10 juni, kommer Manchester City att möta Inter.

Men innan dess måste de säkra ännu en ligatitel (Premier League, vilket de har chansen att göra redan den här helgen) och möta sin stadsrival Manchester United i FA-cupfinalen den 3 juni.

“Vi är nära nu. Spelarna kan tillåta sig själva att tänka och visualisera det. Det är tre matcher som måste vinnas,” säger Pep Guardiola.