Fotbolls-vm-damer

Sveriges Damer laddar inför Fotbolls VM

Grupperna för Damernas Fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland har lottats. Sverige får möte i sin grupp: Italien, Sydafrika och Argentina.

Enligt Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson så har de verkligen möjligheten att gå vidare ifrån gruppen, gärna som gruppetta menar han.

32 lag i Dam VM

Detta fotbolls VM för damer blir det första med total 32 lag. Generellt så ökar många turneringar antalet lag för att fler ska få vara med och slåss i de stora turneringarna.

Dessvärre har vi märkt att det blir många fler “blåbärsnationer” när detta sker. Många lag som inte alls håller klass men som får plats på grund av ökningen av antalet lag i en turnering.

Exempelvis var det mycket sådan kritik i Handbolls VM som spelades i Sverige i Januari.

Kliver in som 2: rankade

Sverige har presterat bra senaste åren och går in i VM som andra-rankade laget. Tack vare detta kunde de undgå superlag som Tyskland, England och USA. Vidare slapp man även möte grannlandet Danmark och sydamerikanska Brasilien.

Sverige fick inte den enklaste gruppen, men med svart på vitt är det svårt att klaga över motståndet. Dessutom är de stora spelarna i landslaget i mycket bra form, som till exempel Fridolina visar i klubblaget.

Högintensivt spelande spås

Många tror att detta Dam VM kommer bli det största hittills när det kommer till betting. Dam VM har vuxit för varje år och ju fler åskådare som ser matcher, desto mer brukar det bettas på bettingsidor som erbjuder fotboll.

Många experter anser att Sverige är ett bra val då de har bra odds eftersom de aldrig vunnit ett Fotbolls-VM tidigare, trots flera framgångar.

När spelas Fotbolls-VM för damer?

Fotbolls VM för damer spelas från 20e juli till 20e augusti. Turneringen håller alltså på i en hel månad, så det blir mycket tv även om det är fint väder ute. Med spelare som Stina Blackstenius, Kosovare Asllani och Fridolina Rolfö så förväntar vi oss stora framgångar!

Vi på Sportlobby.se ser alltså fram emot turneringen med stor förväntan och förhoppning!

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste