real madrid players

Yoro, Mastantuono och Couto till Real Madrid?

Även om det åtta omgångar kvar i La Liga börjar klubbarna redan planera kommande förstärkningar och värvningar. Rykten anger att Madrid är intresserade av Yoro och Mastantuono men även Couto har visat intresse för storklubben. 

Det är nu åtta omgångar kvar och Real Madrid har en betryggande ledning med åtta poäng i La Liga. På andraplats finns Barcelona och två poäng efter ligger Girona. I teorin kan alltså flera lag ta hem ligatiteln men Madrid är minst sagt favoriter. Hos flera spelbolag är oddset enbart 1,01-1,02 för en vinst. Media börjar även fokusera mera på rykten och värvningar än lagens kamp om segern.  

Yoro och Mastantuono

Den spanska tidningen Marca anger att Real Madrid för förhandlingar för att kunna köpa Leny Yoro (Lille) samt Franco Mastantuono (River Plate). Spelare som är 18 år respektive 16 år och alltså bör ses som långsiktiga investeringar för klubbens framtid. 

Tidningen skriver att Yoro bör kosta cirka 100 miljoner euro. Men samtidigt finns det faktorer som gör att priset kan sänkas något. För det första har Yoro bara ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt och Lille kan därmed tjäna mer på att sälja honom nu än efter att kontraktet löpt ut. För det andra har han uttalat en önskan om att få spela för just Real Madrid. 

Skulle prislappen bli cirka 100 miljoner euro kan det jämföras med köpet av Jude Bellingham (103 miljoner euro) vilket då var Real Madrids dyraste värvning i klubbens historia. En värvning som däremot visade sig slå mycket väl ut då han denna säsong hittills gjort 16 mål och leder intern poängställning i Real Madrid med fyra mål före Vinicius Junior. 

För ungefär halva priset, dvs 45 miljoner euro, skulle Real Madrid kunna få Mastantuono. Detta utifrån att han har en så kallad utköpsklausul i sitt kontrakt med River Plate. 

Couto vill till Real Madrid

Några konkreta rykten om att Manchester Citys högerback, Yan Couto, kommer att värvas av Real Madrid finns ännu inte. Däremot har han vid flera tillfällen själv öppnat upp för en sådan övergång. Om det räcker för att få Madrid intresserade återstår att se. 

City köpte Couto 2020 men han lånades snabbt ut till Girona där han spelat i tre säsonger. Många anser att han gjort sin bästa säsong hittills i år med två mål och åtta assist. Även om hans kontrakt med City löper till 2025 har han nämnt Madrid flera gånger i intervjuer med media. 

I en intervju säger han Couto att han ”är en City-spelare” och att det ”vore en dröm att spela där”. Men samtidigt att han är öppen för Real Madrid om de skulle vara intresserade. Skulle de höra av sig ”är det ett alternativ” säger han till spanska Catalunya Radio. 

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
längdskidor-sportlobby-1

Dopingskandaler vi minns

Inget kan väl förstöra en sport så som dopingskandaler. Här gör vi en historisk återblick på dopingskandaler inom skidor, kanske de som påverkat oss svenskar mest.

Läs mer »
Senaste