ufc-sportlobby-1

Hårdast slag i UFC

Vem slår egentligen hårdast av alla fighters i UFC - Vi har gått igenom alla viktklasser och listar de 8 hårdaste.

Att avgöra vem som egentligen slår hårdast i UFC är givetvis inte så lätt att bestämma. En del utgår ifrån vad som ser ut att vara hårdast.

En del kanske utgår ifrån en fighters allra hårdaste slag vid ett enstaka tillfälle. Medan vissa utgår ifrån hur många av ens slag som leder till KO. Just KO statistiken är superviktig om det är så att du vill betta på UFC.

Många matcher avgörs på just KO och oddsen brukar vara extra lockande för dessa typer av match-avslut.

Man kan nog påstå att vi använt oss av alla dessa faktorer när vi på Sportlobby tagit fram vår topp-8 lista över fighters med hårdast slag i UFC. Vi har utgått ifrån fighters som inte officiellt har slutat ännu, med ett undantag….

#8 Marlon Moraes

Född: 1988
Längd: 1,68 m
Räckvidd: 170 cm
Land: Brasilien

Marlon Moraes klev snabbt in och blev en av de farligaste i hans viktklass. Han har många imponerande KOs på sitt CV och har dessutom brutala sparkar. Han sänkte bland annat Aljamain Sterling med ett knä så de var tvungen att bära ut honom på bår ifrån oktagonen.

#7 Amanda Nunes

Född: 1988
Längd: 1,73 m
Räckvidd: 175,3 cm
Land: Brasilien

Ännu en Brasilianare på listan men en tjej denna gång. Amanda Nunes är den enda kvinnliga fightern på denna lista men hon förtjänar den verkligen. Hon är överlägset den bästa kvinnliga UFC-Fightern genom tiderna.

Hon blev till exempel den första kvinnliga fightern att hålla två UFC-bälten, i bantamvikt och fjädervikt. 

 

#6 Conor McGregor

Född: 1988
Längd: 1,75 m
Räckvidd: 188 cm
Land: Irland

Conor “The Notorious” McGregor behöver knappast någon introduktion. Efter att ha varit det största namnet inom UFC och MMA under 2010-talet så lär han bli ihågkommen under en lång tid framöver. Han är kanske en av de bästa inom branschen på att göra PR för sig själv, men han kan sannerligen fightas också.

Hans trademark har alltid varit hans vänstra hand som kan blixtra till när som helst och ta ner de flesta motståndare. I stort sett alla av hans segrar har dessutom varit på KO. Conor McGregor var livsfarlig under hans storhetstid.

#5 Cody Garbrandt

Född: 1991
Längd: 1,73 m
Räckvidd: 166 cm
Land: USA

Cody Garbrandt vann 4 av sina 5 första UFC-matcher på KO och bland annat därför förtjänar han en plats på denna lista. Han innehar utan tvekan en av de bästa knockout-krafterna i hans viktklass.

Över 85 procent av hans vinster kommer på just knockout. Cody är utan tvekan en av de med hårdast slag och sparkar i UFC utifrån hans viktklass.

#4 Anthony Johnson

Född: 1984
Längd: 1,88 m
Räckvidd: 198 cm
Land: USA

Även fast denna lista över hårdast slag i UFC gäller aktiva fighters, så kan vi inte utelämna Anthony “Rumble” Johnson på denna lista. En riktig legend inom UFC och MMA med en slagstyrka som slår det mesta.

Anthony var länge känd som den mest hårdslagande fightern inom UFC och därför förtjänar han en fjärdeplats på denna list anser vi på Sportlobby.

Hårdast slag i UFC - #3 Yoel Romero

Född: 1977
Längd: 1,83 m
Räckvidd: 187 cm
Land: Kuba

Yoel “Soldier of God” Romero tar en tredjeplats på denna lista över hårdast slag i UFC. Hans stil kan mest jämföras med ett fokus på brottning men hans slag går verkligen inte av för hackor det heller. 

Yoel har kanske inte lika stora framgångar inom UFC som de andra på denna lista över hårdast slag i UFC, men han har ett av de farligaste slagen i hela UFC.

Hårdast slag i UFC - #2 Derrick Lewis

Född: 1985
Längd: 1,9 m
Räckvidd: 201 cm
Land: USA

Med en räckvidd på över 2 meter så är Derrick “The Black Beast” Lewis livsfarlig i Oktagonen. Med en slagkraft som välter det mesta som kommer i vägen så är Derrick en riktig tank att möta. Somliga anser till och med att han slår hårdare en vår 1:a på denna lista.

Derrick har till och med slagit nummer 1 på denna lista i en fight 2018 på UFC 226. Men då denna lista handlar om hårdast slag i UFC så hamnar Derrick på en hedersam andraplats.

Hårdast slag i UFC - #1 Francis Ngannou

Född: 1986
Längd: 1,93 m
Räckvidd: 211 cm
Land: Kamerun

Plats nummer 1 på denna lista över hårdast slag i UFC ger vi till Francis “The Predator” Ngannou vilket de flesta nog är eniga om. Han har en makalös räckvidd på 211 centimeter och med hårdaste slaget i UFC kan ni tänka er vilket hot han är mot sina motståndare.

Hans facit talar för sig själv där de flesta av hans vinster har kommit efter knockout. Han har bland annat besegrat Andrei Arlovski, Alistair Overeem, Curtis Blaydes och Cain velasquez. Francis har således blivit en av de mest fruktade tungvikts-fighterna att möta för konkurrenterna. Hans legendariska uppercut-KO mot Alistair Overeem blev exempelvis framförstad till årets knockout 2017.

I maj 2020 besegrade han även Jairzinho Rozenstruik på knockout efter bara 20 sekunder i UFC249Utöver detta så har Francis dessutom satt rekordet för högsta slag-styrkan på UFC performance Institute. Helt enkelt vår solklara 1:a på listan över hårdast slag i UFC.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste
truls möregårdh

Truls Möregårdh

Truls Möregårdh är sveriges största framtidshopp i pingis. Han har redan nått stora resultat i stora mästerskap trots sin unga ålder.

Läs mer »