konståknings vm

Konståknings VM 2021: Resultat, sammanfattning och största skrällarna

konståknings vm 2021 är nu avslutat och det var en tävling som verkligen bjöd på eb fantastisk konståkning och spänning för åskådare och fans runt om i världen. Evenemanget hölls som du vet i Stockholm i Sverige, mellan den 22 till 28 mars 2021.

Stora utmaningar för detta års Konståknings VM

Det här årets mästerskap var speciellt på grund av de utmaningar som coronapandemin medförde. Ändå hölls tävlingen utan publik, med strikta hälsoprotokoll och tester för deltagarna för att garantera säkerhet och hälsa för alla involverade.

Många av världens bästa konståkare deltog i tävlingen, så som Yuzuru Hanyu från Japan, Alina Zagitova från Ryssland och Nathan Chen från USA. Samt såklart svenskar som Victoria Helgesson och Alexander Majorov.

Under tävlingen så visade konståkarna upp sina färdigheter i olika grenar, inklusive singel, par och isdans. Förutom det traditionella programmet så visade många av deltagarna också upp imponerande tekniska färdigheter i sina program med höga hopp, snabba piruetter och även dramatiska lyft.

Resultaten

När tävlingen var över så fick vi se många fantastiska resultat. Yuzuru Hanyu vann herrarnas singeltävling med en imponerande poäng, Alina Zagitova vann damernas singeltävling och parlaget Anastasia Mishina och Aleksandr Galliamov från Ryssland vann där par-tävlingen. I isdansen tog Victoria Sinitsina och Nikita Katsalapov hem det fina guldet.

Utöver de fantastiska prestationerna från de vinnande deltagarna, var mästerskapet en stor framgång för hela sporten i sig. Detta års tävling visade hur konståkning fortfarande är en av de mest populära och spännande sporterna runt om i världen, trots utmaningarna pandemin medfört.

konståknings vm 2021 var utan tvekan en av årets största sportevenemang och vi ser redan fram emot nästa års mästerskap.

Många överaskningar

Konståknings VM 2021 bjöd på många överraskningar och storslagna prestationer från deltagarna. Efter alltså fem dagar av tävlingar på Ericsson Globe Arena i Stockholm så stod vinnarna klara i de olika grenarna.

konståkning 2

Bland dom största skrällarna var den 18-åriga ryska åkaren Kamila Valieva som vann damernas individuella tävling och slog därmed också rekordet för den yngsta konståkningsvinnaren i historien. En annan imponerande prestation kom från Kanadensiske Eric Radford, som blev den första öppet homosexuella idrottaren att vinna ett VM-guld i konståkning.

Även i paråkningen fanns det överraskningar. Kinesiska åkarna Wenjing Sui och Cong Han, som tidigare vunnit två VM-guld, tvingades nöja sig med en silvermedalj efter att ha blivit besegrade av ryska duon Anastasia Mishina och Aleksandr Galliamov.

Herrarnas tävling

I herrarnas tävling vann Japanens Yuzuru Hanyu sitt tredje VM-guld efter en imponerande uppvisning i fristående programmet. Hanyu besegrade amerikanska Nathan Chen, som vann silvermedaljen, och landsmannen Shoma Uno som tog bronset.

Totalt sett så kan vi konstatera att Konståknings VM 2021 bjöd på en rad spännande tävlingar och imponerande prestationer från deltagarna. Det var ett mästerskap som verkligen kommer att gå till historien som ett av de mest minnesvärda i konståkningsvärlden på grund av pandemin. Nästa fokus för alla deltagare är på lite längre sikt definitivt nästa års OS som går i Peking.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
längdskidor-sportlobby-1

Dopingskandaler vi minns

Inget kan väl förstöra en sport så som dopingskandaler. Här gör vi en historisk återblick på dopingskandaler inom skidor, kanske de som påverkat oss svenskar mest.

Läs mer »
Senaste
bettings påverkan på proffsidrott

Så förvandlas proffssporten av betting

Betting har blivit allt större men det har samtidigt förändrats, inte minst då tekniken har blivit mer avancerad och lättillgänglig. Idag behöver du inte tillgång till en bookmaker utan det räcker gott och väl med en smartphone och en av de väldigt många bettingappar som finns på marknaden.

Läs mer »