tilda johansson skidskytte

Tilda Johansson Skidskytte – Sveriges nya stjärna

Tilda Johansson är en ung och lovande svensk skidskytt som snabbt har gjort sig ett namn inom sporten. Hennes medfödda talang och hårda arbete har lett till imponerande resultat i både nationella och internationella tävlingar så här långt. Här kommer vi gå igenom Tilda Johanssons karriär, prestationer och framtidsutsikter inom skidskytte.

Snabbfakta om Tilda Johansson

NamnTilda Johansson
FöddFödd 1998
BorÖstersund
Sysslar medOrdförande i Unga Aktiesparares lokalavdelning
Snabbfakta om skidskytten Tilda Johansson

Tilda Johanssons instagram

Tilda Johansson är en flitig användare av Instagram och hon har flera tusen följare som intresserar sig för hennes framgånger inom Skidskytte. Gå till hennes instagram via nedan länk:

Tildas tidiga karriär och genombrott

Tilda Johansson började med skidskytte i tidig ålder och visade snabbt upp en naturlig talang för sporten där både skidåkning och skytte är ett måste för att bli framgångsrik.

Genom åren utvecklade hon sina färdigheter och blev en av de mest lovande unga talangerna i Sverige kan vi lugnt påstå. Hennes genombrott kom under säsongen 2021/2022 då hon tog flera medaljer i junior-VM och visade att hon kunde konkurrera med de bästa i världen.

Vi har följt Fanny i många år och har länge trott att detta stora genombrott skulle ske. Så det var extra roligt när det väl hände tycker vi.

Framgångar i seniorklassen

Efter succén i juniorklassen tog Tilda Johansson steget upp till seniorklassen och fortsatte att imponera. Hon har tagit flera pallplatser i världscupen och har redan lyckats etablerat sig som en av de mest konsistenta svenska skidskyttarna.

Hon är stark både på skidorna och med precisionen i skyttet, vilket gör henne till en överöag komplett skidskytt, men det krävs såklart förbättringar på båda håll för att nå den yttersta eliten.

Vad har hon då för målsättning?

Med tanke på hennes unga ålder och redan imponerande meritlista så tror vi att Tilda Johansson har en ljus framtid inom skidskytte. Hennes målsättning enligt henne själv är att fortsätta utvecklas och nå toppen av sporten.

Hon drämmer om att ta medaljer i världsmästerskap och olympiska spel och att bli en regelbunden segrare i världscupen. Vi tro att med hennes talang och inställning är det bara en tidsfråga innan hon når dessa mål.

Tilda Johansson – En talang att hålla ögonen på

Tilda Johansson är enligt oss en av Sveriges mest spännande unga skidskyttar med en spådd ljus framtid i skidspåren. Som vi redan nämnt så har hennes hårda arbete och inställning redan lett till stora framgångar i främst juniorklassen men även på senare tid i seniorklassen.

Vi kan utan tvekan förvänta oss att se mycket mer av Tilda Johansson i framtiden och förhoppningsvis får ansluter hon till de andra inom världseliten i skidskytte så som Hanna och Elvira Öberg.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste
sveriges bästa skidåkare

Sveriges bästa skidåkare

Vilka längdskidåkare i Sverige är det som slåss om titeln Sveriges bästa skidåkare genom tiderna? Vi har haft många bra svenska skidåkare genom tiderna så det är hård konkurrens!

Läs mer »