speedski-sportlobby

Världens snabbaste på skidor

Här har ni han som är världens snabbaste på skidor - Ivan Origone. Samt den snabbaste kvinnan på skidor - Valentina Greggio. Världsrekord i speedski för damer och herrar.

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se

Världsrekord speedski - Herrar

Du kanske tycker att det går lite snabbt ner för backen där du glider på dina nya Salomon-skidor i backen på Hundfjället. Det känns lite ostabilt och nog blåser det ganska kallt så det kanske är bäst att sakta ner lite. Sporten speedski är lite tvärtemot, här ska det gå så snabbt som möjligt för att försöka bli den som tar speedski världsrekord i backen.

En som har den inställningen är Italienaren Ivan Origone. 2016 slog han nämligen speedski rekord med högsta hastigheten någonsin. Hur snabbt kan man då köra på ett par skidor? Ivan  Origone kom upp i en sanslös fart på 254.96! Så snabbt har de flesta inte ens kört i bil, men det kör Ivan på ett par skidor. 

Världsrekord speedski står sig än idag då ingen lyckats åka snabbare på ett par skidor i hela världen.

I klippet här ovan kan du se hur han lyckades att uppnå denna sensationella hastighet. Det är såklart inte den klassiska after-ski outfiten som föredras, utan en helkroppsdräkt för att undvika minste lilla luftmotstånd.

Speedski världsrekord slog han den 26e Mars 2016 i de Franska Alperna och blev då snabbaste någonsin på skidor. Efter att ha sett videon kan man bara inte förstå hur han kan stanna så snabbt?

Världsrekord speedski - Damer

När vi såg hastigheten som världens snabbaste kvinna på skidor hade kommit upp i, så blev vi mäkta imponerade. Det skiljer bara några kilometer i timmen i jämförelse av speedski världsrekord mellan världens snabbaste man och världens snabbaste kvinna.

Världens snabbaste kvinna på skidor heter nämligen Valentina Greggio och är även hon ifrån Italien. Italien är inte så märkvärdiga på utförsåkning på skidor när det kommer till att åka mellan portar eller sicksack i en slalombana. Men snabba, ja det är dom sannerligen.

Valentina Greggio har kommit upp i imponerande 247.08 km/h. Vilket alltså bara är cirka 9 km/h lägre än herrarnas snabbaste på skidor. Mycket imponerande speedski rekord för damer!

Om vi ska vara ärlig så kan vi inte riktigt förstå själva talangen i sporten speedski. Är det inte bara att våga låta sig glida så snabbt som möjligt ned för en backe?

Uppenbarligen är det mer än så eftersom det går världscup och deltagarna är trots allt sponsrade för att kunna vara professionella speedski-åkare.

Sammanfattning

Världens snabbaste på skidor heter Ivan Origone med 254.96 km/h medan världens snabbaste kvinna på skidor heter Valentina Greggio med 247.08. Världscupen körs varje år i Speedski.

Vem har världsrekord speedski?
Ivan Origone för herrar och Valentina Greggio för damer.

Högsta hastighet på skidor?
254,96 km/h speedski rekord för herrar. 247,08km/h speedski rekord för damer.

Vi finns även med på sportbloggar för mer info.

sportbloggar.info


Mer skidor? Se vår andra artikel:

Världens bästa längdskidåkare genom tiderna!

Gillade du vår artikel? Dela den gärna med dina vänner! 😀

Share on facebook
Share on twitter

Läs också

Senaste