betting utan svensk licens

Betting utan svensk licens – så fungerar det

Här kör vi en kort genomgång vad som kan vara bra att veta om betting på sidor utan svensk licens. Mycket läsvärt för den spelintresserade!

Om du har hittat hit så är det troligen för att du är intresserad av att veta mer om vad man behöver veta för att betta på sidor utan svensk licens – och kanske hitta en trygg och säker sida där du kan göra det. Bara för att en sida inte har svensk licens så innebär det såklart inte att sidan inte är trygg. Majoriteten av alla bettingbolag har licens i något av världens länder, men kanske inte just i Sverige. Så hur kommer det sig då att fler och fler svenska användare väljer att söka sig till sidor utan svensk licens? 

Hur fungerar det att betta på sidor med svensk licens?

De flesta som aktivt gillar att betta på sport har säkert märkt att det är hårt reglerat av svenska spelinspektionen och även i viss mån regeringen. Du måste sätta egna gränser för speltid, insättningar osv. Detta är ju inget som sidorna själva vill göra, utan det är krav för att få ha svensk licens. 

Framförallt under covid-19 så kunde man se hur mycket spelinspektionen ska in och bestämma över hur vi svenskar ska få spela. Exempelvis införde de ett tak för maxbonus på 100kr per användare. Vem orkar registrera sig på en ny sida för 100 kronor egentligen. Även om restriktionerna släppte efter covid-19 så är det ändå hårt reglerat gällande speltid, maxinsättningar och bonusar för att nämna några. 

Varför betta på sidor utan svensk licens?

Om vi jämför för- och nackdelar för sidor där de har betting utan svensk licens så ser vi en övervikt gällande fördelarna. De flesta som är intresserade av sport har förmodligen någon gång själv aktivt bettat på sport, precis som vi på sportlobby.

För oss är det viktigaste när vi letar nya sidor framförallt bonusen. Att kunna hitta en bonus som inte behöver omsättas exempelvis 36 gånger för att man ska få göra uttag är såklart viktigt. Givetvis kan man då få bättre deals på sidor utan svensk licens som får agera fritt på marknaden. Många sidor utan svensk licens har mycket generösa välkomsterbjudanden och dessutom har de ofta härliga kampanjer som dyker upp då och då. Jämfört med sidor med svensk licens som bara har erbjudande vid en första signup.

En annan funktion som vi gillar med dessa sidor är att vissa av dem har bra vip-program där de tar hand om sina spelare lite extra. Det kan handla om cashbacks eller andra förmåner, oftast för de som är storspelare. Vi är lite mer försiktiga än så men för de som spelar lite högre så är detta såklart en lockande förmån.

Givetvis kan vi inte skriva om fördelarna utan att ta upp den speciella 3-sekunders regeln som finns på den svenska reglerade marknaden. Den innebär kortfattat att det måste gå minst tre sekunder mellan varje snurr, vilket ju definitivt försämrar spelupplevelsen för den som gillar att ha ett högt tempo. Vi förstår heller inte denna regel då man ju bara kan höja insatsen så blir det ändå samma insats per minut till exempel.

Finns det några nackdelar med att betta på en sida utan svensk licens?

Som du märkt så finns det en hel del fördelar med att betta på sidor utan svensk licens, så vilka är då nackdelarna? Till att börja med bör självklart de som inte kan kontrollera sitt spelande till 100 procent inte spela på sidor utan svensk licens. För dessa är dessa regler förmodligen bra och gör att man är skyddad om man tappar kontrollen.

Men för de flesta av oss som har god kontroll över vårt spelande kan vi bara se ett fåtal nackdelar. Den första är att det på vissa av dessa sidor måste skattas på eventuell vinst. Det är bra att känna till när man väljer vilken sida man ska betta på.

En annan aspekt är ju att det förmodligen inte går att spela med svenska kronor, det vill säga det måste växlas vid insättning och uttag. Därför är det bra att vara medveten om detta och kontrollera innan om det är någon växelkostnad eller liknande när man letar sidor med betting utan svensk licens.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste