melodifestivalen odds

De har störst chans att vinna Melodifestivalen 2024 enligt odds

Snart är det dags för en ny vända av landets största musiktävling. Sammanlagt ska trettio bidrag tävla om att bli etta i Sverige för att senare tävla i Eurovision som i år kommer att hållas i Malmö. Har du ännu inte laddat upp inför Melodifestivalen 2024 så är det hög tid att ta tag i saken.

Nej, nu är det inte långt kvar tills vi får ta del av den första deltävlingen i årets “Mello”. Inför premiären den 3 februari är det många som nu tippar vilka på vilket bidrag de tror kommer att sluta upp som det segrande. Experterna inom odds på Melodifestivalen har samlat alla som ska vara med i Mello för att peka ut en vinnare. Det finns ett bidrag de håller som favorit, men det blir inte utan konkurrens.

Oddsens favoriter på Melodifestivalen 2024

En stor del av nöjet med att följa Melodifestivalen ligger i att försöka gissa rätt på vilken artist som kommer få äran att representera Sverige ute i Europa när tävlingen tågar vidare. I år är det naturligtvis inget undantag – många är vi som rekar de olika bidragen för att lista ut vilket vi tror kommer gå hem bäst hos det svenska folket.

När experterna säger sitt om vilket bidrag som tar hem Melodifestivalen 2024 så ser de framför allt tre kandidater som sticker ut i mängden: Marcus & Martinus, Danny Saucedo och Dotter. Störst chans att vinna ger de den folkkära tvillingduon Marcus & Martinus som ska uppträda med låten “Unforgettable”.

Även om man tror mest på Marcus & Martinus så spås det ingen jordskredsseger; Danny Saucedo placeras hack i häl bakom dem på andra plats med låten “Happy That You Found Me”, och Dotter ges även hon goda chanser uppe på toppen med “It’s Not Easy to Write a Love Song”.

Fem deltävlingar inför finalen

Det är en stor uttagningsprocess som ska äga rum för att plocka fram de som ska tävla mot varandra i finalen av Melodifestivalen 2024. Under fem veckors tid kommer fem deltävlingar att utspela sig på olika arenor runt om i Sverige. I varje deltävling ska sex akter tävla mot varandra i kampen om att vinna tittarnas hjärtan. Ovan nämnda Danny Saucedo och Dotter tillhör båda två deltävling 4 som hålls i Eskilstuna – här kan du se samtliga startfält.

Mycket underhållning och spänning väntar svenskarna som antingen ska följa Melodifestivalen på de olika arenorna eller framför TV:n hemifrån. Finalen den 9 mars tar vid på Friends Arena, som nu byter namn till Strawberry Arena, i Solna i Stockholm. Vinnaren där ska representera Sverige i Eurovision Song Contest senare i maj månad.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste