populära sporter att betta på just nu

Dessa sporter är de mest populära att betta på just nu

Sportsbetting har haft en generös tillväxt under 2022 och förväntas fortsätta att växa även under detta år. Huruvida detta beror på ett ökat intresse för sport runt om i världen eller om det helt enkelt beror på att fler och fler människor använder internet för underhållning kan vi tyvärr inte svara på. Men vi kan svara på vilka sporter som är de absolut hetaste att betta på just nu!

Fotboll – en världsomspännande segerkandidat

Det är föga förvånande att fotboll står som nummer ett på listan. Det är trots allt den sport som har samlat flest fans världen över, och det är också den mest populära sporten att titta på globalt sett. Som en naturlig följd av detta har fotboll också blivit den sport som folk bettar mest på, delvis på grund av att den är så otroligt lättillgänglig, erbjuder synnerligen konkurrenskraftiga odds och har några av de mest fängslande spelmarknaderna! Så om du letar efter sport att betta på live som heter duga är fotboll definitivt den sport som ger dig den mest pulshöjande upplevelsen.

Ishockey – den välförtjänta andraplatsen

Även om ishockey inte är alls lika populärt som fotboll på global nivå är det en väldigt folkkär sport härhemma. Faktum är att ishockey har spelats sedan början av 1920-talet i landet, och vi har numera totalt 354 isbanor och 136 ishallar! Det evenemang som lockar flest bettare är naturligtvis NHL, den högsta ligan i det nordamerikanska ishockeysystemet. 

Men när SHL är igång strömmar svenskarna förstås också till bettingsajterna för att satsa på resultatet av de olika laddade matcherna mellan landets skarpaste ishockeylag.

Travsport – sporten som ligger svenskarna varmt om hjärtat

Överraskande nog är travsport en sport som svenskarna bara inte tycks kunna sluta att älska! Faktum är att många till och med anser att travsport är den renaste formen av betting, eftersom det var den första sporten som man spelade på om pengar. Sporten kom till Sverige under 1800-talet, men det var först i början av 1900-talet som man började betta på de olika loppen. 

Än idag hålls ett stort antal travtävlingar årligen, vilket ger många spännande möjligheter för bettingentusiaster. Det mest prestigefyllda loppet i Sverige är Elitloppet på Solvalla, som lockar tusentals åskådare och minst lika många bettare varje år!

Tennis – en sport som är på väg upp igen

Det råder knappast någon tennishysteri i landet längre, som under Björn Borgs storhetstid. Men sporten verkar vara på väg att öka i popularitet igen, åtminstone globalt sett. Detta beror delvis på det enorma antalet tennisturneringar som äger rum årligen – titta bara på det Internationella tennisförbundet, som arrangerar i genomsnitt 1500 turneringar med totalt 93 000 matcher per år!

Det finns alltså alltid en match att betta för dem som vill det. Den turnering som lockar det överlägset största antalet åskådare varje år är Wimbledon, som går av stapeln i början i juli i Londons utkanter. Omkring en halv miljon människor följer turneringen live, och miljontals fler runt om i världen följer den via streamingtjänster och bettingsajter.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste