viktoriya tomowa

Betting på tennis

Här får du all nödvändig info du behöver veta för att lyckas när du bettar på tennis!

Betting på tennis: Allt du behöver tänka på för att lyckas!

På nästan alla spelsajter kan man lägga odds på olika tennis matcher och evenemang. Men vad ska man egentligen tänka på? Finns det några strategier att ha i åtanke och vart är det bäst att betta på just tennis?

I denna artikel guidar vi dig genom betting djungeln genom att förse dig med tips och tricks, relevant information och olika betting strategier som du kan använda dig av när du bettar på tennis. Speciellt när det kommer till live spel. Du kan direkt läsa mer om skillnaderna mellan svenska och utländska spelsajter när, och om, man vill spela live betting utan svensk licens på nätet.

Innan du börjar spela

Det har aldrig varit enklare att betta på tennis. Det gäller egentligen inte bara för tennis, utan för all form av betting. Det finns massvis med spelsajter på nätet erbjuder odds på alla populära sporter och på de allra största evenemangen. Det första steget innan du börjar spela är därför att välja ett pålitligt och säkert spelbolag, som erbjuder de marknader och evenemang som du är intresserad av att spela på.

Något annat som är fördelaktigt att lägga lite tid på innan du börjar spela är att läsa på. Det är nämligen så att när man bettar på tennis satsar man på en ensam spelare, till skillnad från till exempel ishockey och fotboll där det är vanligare att satsa på hela lagets prestation.

Då man bara bettar på en spelare är det viktigt att vara påläst om spelaren, då deras personliga form och spelhistorik påverkar oddsen mycket. Du bör därför ha koll på spelarens dagsform och eventuella skador samt matchresultat från tidigare matcher.

De största evenemangen

I regel brukar man säga att de evenemang som är mest värda tiden att betta på är de mest populära turneringarna. De turneringar som är mest omtyckta är de som ingår i Grand Slam. I Grand Slam finns följande turneringar: 

  • Australian Open
  • ATP
  • French Open
  • US Open
  • Wimbledon
  • WTP

 

Olika bettingstrategier

Om du är intresserad av att betta på tennis är det bra att känna till några olika strategier. De vanligaste strategierna är att betta på matchvinnaren, antal games eller poäng för varje set eller på handikap. Gemensamt för alla dessa strategier är att kunskap om den specifika tennisspelaren krävs för att kunna lägga så smarta och fördelaktiga spel som möjligt.

Pre match

En av de vanligaste betting strategierna är att lägga odds på vem som kommer vinna en specifik tennis match, innan själva matchen har startat. Till skillnad från många andra sporter kan inte tennismatch sluta oavgjort, vilket gör det mycket lättare. 

Det självklara oddset är att betta på den spelare som det går bäst för. Låt säga att en världsmästare möter en lägre rankad spelare, det är då stor chans att världsmästaren kommer att vinna. Detta är inte speciellt spännande, därför är det vanligt att istället spela med handikapp.

Handikapp

Det finns alltid en vinnare och en förlorare i tennis. Därför brukar man säga att det är fördelaktigt att spela på handikapp. Denna marknad innebär ofta en lägre risk och en större avkastning. 

När du spelar på en handikapp marknad så spelar du inte på själva vinnaren, utan hur en spelare presenterar. Detta gör att det är en marknad som kommer väl till pass när du spelar på matcher med en klar favorit. Antingen kan du satsa på en favorit med ett negativt handikapp, eller på den andra spelaren men då med ett positivt handikapp.

Poäng

Att satsa på poäng är en mer spännande strategi än de tidigare nämnda. Det är en strategi som är mer riskfylld, då alla spelare – även de bästa i världen, kan missa poäng ibland. Det är svårare att förutspå exakta poäng, men det innebär också en chans till större vinster.

Antal games

Att satsa på totalt antal games innebär hur många set en match kommer avslutas med. Detta är en strategi som kräver väldigt bra och gedigen kunskap om spelaren och deras historik. En duktig spelare som möter en lika duktig spelare har ofta ett högre antal games, i jämförelse med spelare med lägre handicap. 

Live betting

Live betting är väldigt populärt inom tennis, då det ökar spänningen ytterligare. Livebetting kan vara väldigt actionfyllt, på bara några minuter kan ställningen ändras om helt vilket gör att du konstant behöver hålla fokus på matchen och hur spelarna presenterar för att kunna lägga dina spel.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste