Veckans Stryktips med Sportlobby v.13

Det blev en förvånansvärt spännande omgång i lördags med bra utdelning på 13 rätt. Det var kul att vi fick med skrällen Luxemburg som slog Irland borta. Tyvärr föll vi på bland annat Finlands sena kvittering. Den här veckan ser det också ganska svårspelat ut. Det finns ett par riktiga stormatcher på kupongen med Arsenal – Liverpool och Leipzig – Bayern. Det kryllar inte av solklara favoriter direkt. En omgång som ser mer ut som topptipset än Stryktipset med matcher från alla dom större ligorna. 

Den som prickar hem 13 rätt den här veckan kommer garanterat få anledning att fira. Jackpott på hela 11 miljoner! Ta del av vår analys och kika in vår rad längst ner i artikeln. Vi kör ett traditionellt system på 144 rader den här veckan också. 

arsenal

1. Arsenal – Liverpool

Tipset: 2

Dom flesta matcher den här omgången är svårtippade, och den här är inget undantag. Varken nått av lagen kan vara nöjda med sina säsonger så här långt, och det kan i princip sluta hur som helst. Men Liverpool har sett bättre ut dom senaste matcherna och åtminstone ett par tunga namn har kommit tillbaka från skador, så vi tror mest på dom. 

2. Leeds – Sheffield United

Tipset: 1

Leeds både ger och tar i princip varje match. Det är svårt att veta om dom ska släppa in tre bollar eller göra tre mål framåt. Den här matchen bör Leeds ändå ha under kontroll då Sheffield United varit säsongens mest solklara förlorare. Även här chansspikar vi Leeds men för er med ett större system kan det vara klokt att även spela kryss. 

3. Leicester – Manchester City

Tipset: 2

Leicester mot City är alltid en spännande drabbning. Leicester har definitivt förmågan att slå City om dom har sin dag, men vi tror inte det den här gången. Man City är i princip det enda laget som visat kontinuitet den här säsongen. Dom är väldigt bred trupp och bör kunna lira hem den här matchen också, även om det garanterat kommer bli tufft. 

Juventus

4. Torino – Juventus

Tipset: X2

I Turin i Italien hittar vi omgångens första derby. Juventus står onekligen för ett större generationsbyte och det har verkligen blivit påtagligt den här säsongen. Man har inte varit giganten i ligan som så många gånger förut, så vi tror inte Torino är helt bortspelade här. Förra säsongen hade vi spikat Juventus direkt i en sån här match men i år tror vi det kan gå lite hur som helst. Kryss eller bortavinst för Juve!

Bologna
Inter

5. Bologna – Inter

Tipset: 2

Inter har verkligen visat fram fötterna i år, och sett riktigt bra och stabila ut i ligan. Den här matchen blir inget undantag. Inter bör ha koll på det här och vi spikar också därefter. Inter vinner utan större problem!

6. PSG – Lille

Tipset: 1

Första matchen från Frankrike innehåller ett riktigt spännande toppmöte. Lille har varit suveräna i år medans PSG något stannat av om man tittar på det stora hela. Däremot är Lille inne i en formsvacka, och med Neymar tillbaka i PSG bör ettan vara självklar.  Båda lagen står på 63 poäng så det är mycket som står på spel såhär i slutet av säsongen. PSG kommer garanterat vara streckade som klara favoriter vilket är fullt förståeligt.

rc lens

7. Lens – Lyon

Tipset: X2

Ett till stormöte i Franska Ligue 1. Lens har en väldigt bra form just nu med 11 matcher utan förlust! Mycket talar för att Lyon får en svår uppgift på bortaplan, men för Lyons del är det något av en måstematch för att hänga på dom andra lagen i toppen och säkra europaspel. Vi kör kryss eller bortavinst för Lyon. 

Osasuna
Getafe

8. Osasuna – Getafe

Tipset: X2

Den här matchen är en av omgångens svåraste att lista ut på förhand. Båda lagen känns generellt ganska trötta och fokuserar mycket på kollektivet. Det skiljer bara en poäng mellan lagen också. Osasuna har varit extremt tam framför mål och det tror vi kan bli den avgörande faktorn här. På förhand känns krysset som ett bra val men vi tar även med 2an i hopp om att det skräller lite. 

SD Eibar

9. Real Madrid – Eibar

Tipset: 1

En ganska självklar match har vi härifrån La Liga. Real Madrid har visserligen skador på ett par avgörande spelare, framförallt Ramos som inte kommer kunna delta. Men Eibar kämpar för glatta livet nere i tabellen och bör inte ha någon chans den här omgången. 

Athletic Bilbao

10. Athletic Bilbao – Real Sociedad 

Tipset: 1X2

Det här kommer verkligen bli ett roligt möte. Finalen i Copa Del Ray från förra året som nu äntligen får spelas när coronan lagt sig något. Båda lagen kommer förstås göra allt för att vinna och det finns kvalité till det i båda trupperna. Svensken i oss hoppas förstås på Isaks Sociedad, men den är mer eller mindre vidöppen. Av någon anledning misstänker vi att det kommer vara oavgjort efter 90 minuter. Men för säkerhetsskull helgarderar vi oss. Det kan hända mycket i en final. 

FC Bayern Munich

11. RB Leipzig – Bayern München

Tipset: 1X2

Är det någon gång Leipzig ska kunna slå Bayern så är det i den här omgången. Bayern har en gedigen skadelista inklusive deras största stjärna Lewandowski som nu saknas. Det innebär att dom blir av med en hel del firepower längst fram. Leipzig har varit ganska trötta i Champions league visserligen men går som tåget i ligan. Svårspelad match där vi tror det kan gå lite hur som helst. Vi väljer att helgardera. 

Borussia Monchengladbach
SC Freiburg

12. B. Mönchengladbach – Freiburg

Tipset: 2

En till riktigt oviss match från Tyskland. Hemmalaget har dom senaste matcherna haft en usel form, och Freiburg som gästar får man inte underskatta. På pappret bör Mönchengladbach vara solklara favoriter, och dom kommer säkert också spelas så. Men vi spelar vinst för Freiburg här.

FC Twente
Vitesse

13. FC Twente – Vitesse

Tipset: X2

Sist ut har vi en match från Holland. Det är Vitesse som spelat riktigt bra i år som försöker knycka en av europaplaceringarna, medans Twente ligger precis under. Har ärligt talat rätt dålig koll på holländska ligan men av det jag läst bör Vitesse vara favoriten men vi tar även med krysset för säkerhetsskull. Svårspelat deluxe. 

144 rader

11x2
21
3x2
41
52
61
71x2
8x2
92
101
111
12x2
1312

Gillade du vår artikel? Dela den gärna med dina vänner! 😀

Dela på facebook
Dela på twitter

Läs också

Senaste