Veckans Stryktips med Sportlobby v.14

Det var nära förra lördagen men vi föll på bland annat PSG:s magplask. Den här lördagen har vi ett mer traditionellt stryktips med i princip bara matcher från England. Det är bara två från vårt Premier League dock, vilket gör omgången något svårare än väntat. Championship är alltid en utmaning.

Sen har vi även allsvensk premiär också så vi får sätta tänderna i en match därifrån. Det är jackpott på 18 miljoner nu på lördag så det kommer garanterat vara en hel del spelare med, det skulle inte förvåna om omsättningen blir mer än 30 miljoner. 

Ta del av vår analys och kika in vår rad längst ner i artikeln. Vi kör ett traditionellt system på 144 rader som vanligt. Nu kör vi! 

1. Liverpool – Aston Villa

Tipset: 1

Liverpool hade visserligen lite att sätta emot Real Madrid senast men den här gången tror vi dom tar det. Aston Villa är definitivt ingen lätt match, och det blev tydligt när lagen möttes senast när Villa vann med hela 7-2. Men Liverpool bör ha lärt sig från sina misstag även fast matchen spelas på Anfield där dom på slutet varit riktigt dåliga. Nu vänder det. 

Chelsea

2. Crystal Palace – Chelsea

Tipset: 2

Chelsea har sett riktigt stabila ut under nya tränaren Tuchel. Man åkte visserligen på en smäll mot West Brom senast i ligaspelet, men vi tror dom har hämtat sig från det. Palace kommer kunna störa, och det är möjligt att lagen kryssar men i brist på solklara favoriter spikar vi Chelsea här. 

Barnsley
Middlesbrough

3. Barnsley – Middlesbrough

Tipset: 1X

Barnsley har varit nått av ligans överraskning, även om dom inte varit lika imponerande på slutet. Middlesbrough däremot har haft en tung period dom senaste matcherna. Vi kör en 1X här. 

Birmingham
Stoke

4. Birmingham – Stoke

Tipset: 1X

Den här matchen känns relativt lika som matchen ovanför. En ganska öppen drabbning där framförallt Stoke dras med mycket skador. Birmingham har fått ordning på spelet på slutet, och kommer från två tuffa matcher mot Swansea och Brentford, och fick med sig poäng från båda två. Birmingham har även mer att spela för då dom försöker säkra sitt kontrakt. Svår match men vi tror på 1X här. 

Bristol-City

5. Bristol City – Nottingham

Tipset: 2

Ett Bristol i dålig form och ett Nottingham i bra form. Det skiljer ett poäng mellan lagen och vi chansspikar 2an just därför. 

6. Cardiff – Blackburn

Tipset: 1X2

Cardiff åkte på ett rejält bottennapp mot Sheffield Wednesday senast där dom torska med 5-0, men innan dess har Cardiff varit väldigt bra. Blackburn har däremot en fruktansvärt dålig form med endast 1 vinst dom senaste 14 matcherna. Är det här det vänder?

Preston

7. Preston – Brentford

Tipset: 2

En till svår omgång väntar här. Preston har varit bättre på slutet medans Brentford tappat mycket upp till direktplatserna till Premier League. Brentford är däremot det bättre laget på pappret. Vi chansspikar Brentford här i brist på andra alternativ. 

Rotherham

8. Huddersfield – Rotherham

Tipset: X2

Även här är vi tvungen att chansa lite. Huddersfield kommer troligtvis spelas som favoriten men Rotherham är bättre än vad många tror, åtminstone nu när dom fightas om överlevnad längst ner i tabellen. Vi chansar lite och spelar antingen kryss eller vinst för bortagänget. 

Derby
Norwich

9. Derby County – Norwich

Tipset: 2

Troligtvis omgångens mest solklara favorit. Norwich har varit överlägsen i ligan i år och även fast kontraktet i teorin redan är klart kommer dom fortsätta köra på. Klar vinst för Norwich!

bournemouth

10. Bournemouth – Coventry City

Tipset: 1X

Coventry gästar Bournemouth. Ett Bournemouth som ligger precis nedanför kvalplatserna till Premier League. Bournemouth har mycket att spela för och vi tror det kommer vara den avgörande faktorn. Vi tror på hemmalaget men tar även med krysset då Coventry bevisat sig vara väldigt svårslagna gång på gång. 

Sheffield-Wednesday

11. QPR – Sheffield Wednesday

Tipset: 1X2

QPR har varit bra efter januari där dom radat upp flera imponerande vinster. Sheffield kämpar samtidigt för att hålla sig kvar men frågan är om inte QPR blir lite väl tufft? Jättesvårt på förhand då Sheffield slog Cardiff senast med 5-0, men det var visserligen på hemmaplan och troligtvis en engångsföreteelse. Vi helgarderar oss här. 

12. Wycombe – Luton Town

Tipset: 2

Charmiga Wycombe som huserar längst ner i tabellen får besök av Luton Town. Wycombe är svårslagna, men Luton Town är definitivt ett bättre fotbollslag. För att hålla ner systemet till 144 rader är vi tvungen att välja ett par chansspikar och det gör vi här. Vi spelar på bortavinst för Luton. 

IFK-Goteborg

13. Örebro – IFK Göteborg

Tipset: 2

Sista matchen i lördagens omgång hittar vi i Sverige. Allsvensk premiär och vi får äntligen chansen att se det nya IFK Göteborg som gjort några riktigt intressanta värvningar på slutet. Kommer Hamsik få debutera? Spännande oavsett och vi chansspikar bortalaget. 

144 rader

11x2
21
3x2
41
52
61
71x2
8x2
92
101
111
12x2
1312

Gillade du vår artikel? Dela den gärna med dina vänner! 😀

Dela på facebook
Dela på twitter

Läs också

längdskidor-sportlobby-1

Dopingskandaler vi minns

Inget kan väl förstöra en sport så som dopingskandaler. Här gör vi en historisk återblick på dopingskandaler inom skidor, kanske de som påverkat oss svenskar mest.

Läs mer »

Senaste