Veckans Stryktips med Sportlobby v.18

Då var det dags igen! Det är inte särskilt många matcher kvar nu och den här omgången är väldigt intressant på många sätt. Topp fyra är ännu inte helt klart i Premier League och titelracet i La Liga lever i allra högsta grad. Vi har många godbitar på veckans stryktips inklusive Chelsea – City som kommer bli ett smakprov till årets Champions League-final som spelas senare i maj. Barca – Atlético Madrid är en till godbit som kommer avgöra mycket nere i Spanien. 

Ta del av vår analys och kika in vår rad längst ner i artikeln. Vi kör ett traditionellt system på 144 rader som vanligt. Nu kör vi! 

Chelsea

1. Manchester City – Chelsea

Tipset: 1X2

Två lag som gått som tåget på slutet. Chelsea såg ruskigt stabila ut mot Real Madrid och City hade inga problem mot PSG i den andra semifinalen. Det kan gå hur som helst och vi tippar också därefter. 

2. Liverpool – Southampton

Tipset: 1

Liverpool är tvungna att börja ta 3-poängare nu. Southampton har varit en besvikelse sen årsskiftet och Liverpool bör vinna den här. Men som med många andra där Liverpool ser ut som favoriter är man inte alltid helt säker. Men vi chansspikar hemmalaget!

3. Sheff.United – Crystal Palace

Tipset: X2

Två lag som inte har så mycket att spela för längre. Sheffield är sen tidigare redan klara att åka ur Premier League, och Crystal Palace ser ut att klara sitt nya kontrakt. Svårtippad match där det förmodligen kommer bli ganska målsnålt. 

4. Elfsborg – Kalmar

Tipset: 1

Kalmar har spelat bra i inledningen av ligan men frågan är om det kommer hålla borta mot hemmastarka Elfsborg? Vi tror inte det. 

5. Örebro – Halmstad

Tipset: 2

Det är alltid jag tittar på allsvenska matcher men jag såg faktiskt Halmstad – Göteborg senast och blev någorlunda imponerad av hemmalaget. Vi chansspikar Halmstad här som visade upp en hel del i sin senaste match. 

6. Barcelona – Atlético Madrid

Tipset: 1

Messi är i toppform och öser in mål nu och det blir troligtvis det som avgör den här matchen. Vinner Barcelona tar dom över första placeringen i ligan och det är förstås deras största fokus nu sen man åkte ur Champions League tidigare i år. Vi spikar hemmalaget!

Osasuna

7. Athletic Bilbao – Osasuna

Tipset: 1X2

En ganska tuff match på förhand. Två lag som ger och tar. Osasuna har lirat bra tidsvis under april med vinster mot både Villareal och Valencia. Men Bilbao har inte varit sämre med vinster mot Atlético Madrid och Sevilla. Vi väljer att helgardera denna.  

Cadiz
Huesca

8. Cadiz – Huesca

Tipset: X2

Cadiz vs Huesca är troligtvis en av de tråkigare matcherna i veckans omgång. Huesca behöver vinna för att ha en chans på nytt kontrakt i högsta ligan nästa år. Cadiz ligger lite i ett ingenmansland i mitten av tabellen och har således inte så mycket att spela för. 

Lazio

9. Fiorentina – Lazio

Tipset: 2

Två lag med bra matcher bakom sig i omgångens enda match från Italien. Lazio vill förstås kämpa sig till en Champions League-placering. Ciro Immobile har varit skillnaden flera gånger förut för bortalaget och vi tror det kan bli så igen. Vi chansspikar bortalaget. 

10. Lyon – Lorient

Tipset: 1

Det här är en match man borde helgardera och vi rekommenderar att man gör det ifall man har utrymme i sitt system. Lorient har spelat upp sig på slutet och behöver verkligen vinna. Lyons hemmafacit är inte heller särskilt imponerande så det finns utrymme för en skräll. 

FC Bayern Munich
Borussia Monchengladbach

11. Bayern München – Mönchengladbach

Tipset: 1

Finns inte så mycket att skriva om den här matchen egentligen. Hemmalaget med ett ruggigt facit på hemmaplan och bortalaget med ett uselt facit på bortaplan. Bayern är för starka helt enkelt. Solklar spik!

12. Dundee United – Hibernian

Tipset: X2

Skotska ligan är ingen höjdare och för mig personligen något jag har på i bakgrunden i brist på andra matcher. Hibernian ser ut som svaga favoriter och vi spelar också därefter. Vi tar även med krysset. 

Galatasaray

13. Galatasaray – Besiktas

Tipset: 12

Det vaknas stormöte i Turkiet. Ligan lever i allra högsta grad och slaget om Champions League-placeringar likaså. En match som kan sluta lite hur som helst och vi spelar också därefter. 

144 rader

11x2
21
3x2
41
52
61
71x2
8x2
92
101
111
12x2
1312

Gillade du vår artikel? Dela den gärna med dina vänner! 😀

Dela på facebook
Dela på twitter

Läs också

Senaste