ifk göteborg allsvenskan 2024

Blir IFK Göteborg åter ett lag att räkna med år 2024?

Det forna storlaget IFK Göteborg var en stor besvikelse under fjolårets Allsvenskan och hamnade på en 13:e plats. Nu inleder man säsongen 2024 och hoppas på en klar förbättring. I den första träningsmatchen ställdes man mot ett danskt lag. Där låg de under med 1-0 innan matchen abrupt fick avbrytas. 

IFK Göteborg hade en bra period under fjolårets säsong där de bara förlorade 1 av 11 matcher. Det är den formen man vill hitta tillbaka till. Tränaren Jens Askou har gått ut och sagt att laget jobbar mycket på presspelet. Spelarna vill även bli kreativa och hitta ett spel som överraskar motståndarna. 

De senaste spaningarna visar att det är något som IFK Göteborg har jobbat på mycket under träningarna och försäsongen. Frågan är dock om de kommer att vara redo när de verkligen gäller. Allsvenskan drar igång den 30:e mars och Göteborg inleder hemma mot Djurgården. Då kommer det verkligen att vara upp till bevis. Du kan alltid betta på matchen via ett svenskt eller utländskt spelbolag. Om du väljer betting utan svensk licens är det viktigt att kolla upp spelbolagen innan du registrerar dig. Det kan också vara en god idé att jämföra oddsen mellan olika spelbolag.

Enligt experterna har Göteborg fortfarande mycket att jobba på, men det är inte så förvånande. Det hade varit märkligt om ett nytt spelsystem hade fungerat från första stund. Det finns också en stor risk med att alltid sätta hög press. Om man inte lyckats vinna tillbaka bollen öppnas stora ytor för motståndarna. Det är något som IFK Göteborg måste ha i åtanke. 

Laget har även rustat för den nya säsongen med flera intressanta värvningar. Man har även hittat en ny assisterande tränare i Sindre Tjelmeland. De kan komma med ny energi och nya idéer som återigen tar laget till toppen.  

I den första träningsmatchen blev Göteborg mållösa men man ska inte dra för stora växlar av en enskild match. Nyförvärven måste självfallet få sin tid att komma in i laget. Det är dock ett stort problem att IFK Göteborg har så svårt att göra mål. Det är något som de måste förbättra om de ska vara med och slåss med topplagen den här säsongen. Förra säsongen var det bara 4 lag sm gjorde färre mål än Göteborg och i år får man dessutom klara sig utan den gamla landslagsspelaren Marcus Berg. 

Det var på grund av ett strömavbrott som träningsmatchen mot danskarna fick avbrytas några minuter i förtid. IFK Göteborg hade ett stort spelövertag under hela matchen, men lyckades alltså inte få in några mål. Nu gäller det att bygga vidare på detta innan säsongen drar igång. 

Man väntar även på det stora genombrottet för talangen Lucas Kåhed. Han hade en given plats i startelvan förra säsongen och man hoppas nu att Kåhed tar ytterligare ett steg framåt. Den duktige mittfältaren stack verkligen ut i träningsmatchen i en positiv bemärkelse. Nu hoppas man bara att han får vara skadefri hela säsongen. 

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste