Sarah Sjöström

Sarah Sjöström tar OS-guld

Allas vår Sarah Sjöström gör det igen. Hon är ett unikum som dominerar i simvärlden. Något hon har gjort sedan hon slog igenom blott 15 år gammal. Men kanske är det här ett av de mer speciella gulden för Sarah. Eftersom hon nu tagit OS-guld i 100 meter frisim. Vilket är en distans hon var osäker på om hon ens ville ställa upp i, i det här mästerskapet. Men två dagar innan det var dags för försöksloppet bestämmer hon sig för att simma även 100 meter frisim. Ett beslut som nu har gett henne ännu en guldmedalj.

Sarah Sjöström

Sarah Sjöström siktar på fler guld

Om du vet något om Sarah Sjöström, då vet du att det här inte räcker för att hon ska vara nöjd med sitt OS. Med sin enorma kapacitet och sin vinnarskalle är det fler medaljer som ska med henne hem till Sverige. Hennes starkaste distans, 50 meter frisim, luktar det nästan nytt världsrekord om. Vi håller tummarna framåt i nu i OS och får se om det blir något rekord. Sarah har hintad om att hon både är sugen och att hon är i den formen.

Men på 100 meter blev det inget, utan där står hennes världsrekord från 2017 kvar på 51,71 sekunder. Guld gör alltid idrottare glada, men chocken blandat med glädje i Sarahs ansikte tror jag att vi är många som kommer att ha svårt att glömma. Hon trodde knappt sina egna ögon när hon drog av sig simglasögonen och tittade upp på resultattavlan.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste