social media

Frida Karlsson tar ton mot internet-trollen

Frida Karlsson, en av sveriges bästa skidåkare, har fått nog av allt snack. Hon har bestämt sig för att säga ifrån efter en massa reaktioner på hennes senaste Instagram-inlägg. Vad var det som hände? Jo, hon la upp en bild där hon poserar i en bikini och det blev visst en stor grej av nån anledning.

Folk började snacka om hur hon ser ut och sånt och Frida tyckte det var dags att sätta ner foten. Hon skrev ett nytt inlägg där hon sa typ “Hallå, sluta fokusera på hur jag ser ut. Jag är en idrottare, inte nån modell”. Hon menar att det är sjukt tröttsamt att folk hela tiden kommenterar hennes kropp istället för att prata om hennes prestationer.

Stöd från andra

Det coola är att en massa andra idrottare har hoppat in och stöttat Frida. Typ Stina Nilsson och Linn Svahn, som också är grymma skidåkare. Dom tycker att Frida gör helt rätt i att säga ifrån. Stina skrev nåt i stil med “Du är grym Frida, fortsätt vara dig själv”. Det känns som att många är trötta på att kvinnliga idrottare ofta bedöms mer för hur dom ser ut än vad dom faktiskt presterar.

Jag tror det här är nåt som många kan relatera till, särskilt tjejer i idrotten. Det är ju galet att folk ska ha åsikter om hur nån ser ut i bikini när det handlar om en av världens bästa skidåkare. Frida verkar i alla fall inte bry sig så mycket, hon kör sitt race och fokuserar på att bli ännu bättre inför nästa säsong. Och ärligt talat, vem kan klandra henne?

Källa: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/Jbl7aJ/frida-karlsson-sager-ifran-efter-reaktionerna-langdskidor

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste
armand duplantis världsrekord nyhet

Armand slår till igen!

Armand Duplantis har gjort det igen. Den svenske stavhoppsstjärnan satte världsrekord vid en gala i Clermont-Ferrand i Frankrike genom att förbättra sitt tidigare egna rekord

Läs mer »