lewandowski fc barcelona

Två stjärnspelare skadade i Barcelona

Under matchen mot Bilbao skadades både Frank De Jong och Pedri. Ett stort bakslag för Barcelona som redan har mittfältstalangen Gavi skadad. Matchen slutade 0 – 0 och laget tog därmed inte chansen att gå om Girona i kampen om andraplatsen. 

Säsongen 2023/2024 har minst sagt varit instabil för storlaget Barcelona. Med 27 av 38 matcher spelade ligger de 8 poäng efter ledande Real Madrid i poängställningen. Dessutom är kampen hård om de platser som ger möjlighet till spel i Champions League. 

Laget fick även en dålig start på 2024 genom att exempelvis förlora ”El Clasico” samt åka ur Copa del Rey. I ligan har resultaten varit bättre. Under de senaste fem matcherna har laget vunnit tre och spelat oavgjort i två. 

Tappade poäng och spelare

Matchen mot Athletic Bilbao slutade 0 – 0 och lagen fick därmed en varsin poäng. Det var däremot inte resultatet som skapade några rubriker utan de skador som två Barcelonaspelare fick under matchen. 

Först av planen var Frank De Jong som efter en nickduell landade snett på foten och tydligt visade i kroppsspråket att han inte kunde spela vidare. Han blev hjälpt av planen och tränaren Xavi kommenterade det med det inte såg bra ut. I TV4 Plays sändning konstaterade Adam Pintorp att skadan inte handlade om någon ”vanligt liten stukning” och att var ”obehagligt att se”. 

Bara 19 minuter senare kom nästa skada. Pedri, som haft flera skadeproblem under denna säsong, fick gå av. Spanska AS anger att det handlar om en lårskada vilket skulle kunna innebära lång frånvaro från matchspel. Av de 27 matcher som Barcelona spelat i år har Pedri bara varit på plan vid 12 tillfällen. 

Med dessa skador har Barcelonas mittfältsproblem ökat ytterligare. Detta efter att mittfältstalangen Gavi drog av korsbandet i november och därmed blev borta under lång tid. Ett allt större ansvar faller därmed på exempelvis anfallsstjärnan Robert Lewandowski som ligger överlägset bäst till för poängställningen i FC Barcelona. Detta med 12 mål hittills. 

Poäng som gynnar Barcelona

Även om Barcelona bara fick en poäng i den 27:e omgången så var det en gynnsam omgång för laget. Ligaledaren Real Madrid, spelade också oavgjort medan tvåan, Girona, förlorade. Därmed minskade Barcelona poängskillnaden mot tvåan och är nu bara en enda poäng efter. Upp till ligaledaren är det åtta poäng. 

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
längdskidor-sportlobby-1

Dopingskandaler vi minns

Inget kan väl förstöra en sport så som dopingskandaler. Här gör vi en historisk återblick på dopingskandaler inom skidor, kanske de som påverkat oss svenskar mest.

Läs mer »
Senaste