vm-bucklan

Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna

De ynka tio miljoner invånarna till trots har Sverige lyckats stå ut på den internationella fotbollsscenen med några oförglömliga legendarer – levande såväl som bortgångna. Låt oss titta närmare på dessa talanger och lågodddsare för att se vad deras särart beror på, och hur man kan betta på individuella spelare.

Sverige har serverat många dyrköpta spelare, som också är extra roliga att  målskyttsbetta individuellt på. Om du vill komma igång snabbt med detta kan du med fördel, betta på fotbollsmatcher här.

Hur bettar man på individuella spelare?

Målskytt är en av de vanligaste spelformerna, när det gäller betting på individuella spelare. Här handlar det om att placera ett vad på den du tror ska göra mål i matchen. Anfallare och notoriska målskyttar som Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic, här nedan, har lägre odds. Helt enkelt eftersom de gjorde/gör så många mål.

Andra vanliga sätt att betta på individuella spelare är, till exempel: 

  • Betta på målvakter  
  • Skytteligavinnare
  • Gula och röda kort
  • Betta live på individuella spelare

Det viktiga med att betta på individuella spelare är att ha koll på spelarna och läsa på om deras strykor och svagheter och statistik.

Henrik Larsson

Henrik Larsson förtjänar således att omnämnas på den här listan eftersom han likt Zlatan Ibrahimovic, satt Sverige på den nutidshistoriska fotbollskartan. 

Under sin tid i Celtic, satte han 242 mål fördelat på 312 matcher. Därefter skrev han kontrakt med Barcelona. Ett lag han vann två ligaguld med samt Champions League. Det finns mycket mer att notera kring Larssons karriär. Men sammanfattningsvis har han varit en snabb och intelligent spelare som tagit hem skytteligavinsten några gånger.

fotboll
Foto: Unsplash

Zlatan Ibrahimovic

Berättelsen om Zlatan är på många sätt motsatsen till Henrik Larssons liv och karriär. Där Henrik är “laget före jaget”, är Zlatan inte den som drar sig för en mindre ödmjuk inställning till livet och spelandet. Och frågan är väl om det inte är denna kaxighet som gjort som till Sveriges mesta målskytt genom tiderna. Han bedöms vara en av de absolut bästa anfallsspelare under tjugohundratalet. Och har blivit nominerad till Ballon D’Or elva gånger under sin karriär.

Zlatan är också den spelare som inte sällan är populär att betta gula eller röda kort på. Zlatan är nämligen en fotbollens mest utvisade spelare.

Gunnar Gren 

1940 var Gunnar Gren 19 år gammal. Det var året han debuterade internationellt. Det som verkligen satte honom på kartan och gjorde honom till en nationalikon var hur han hjälpte Sverige till OS-guld 1948. Han var också med och tog VM-silvret 1958. Gunnar Gren var, föga förvånande, den första spelaren som fick motta Aftonbladets pris Guldbollen som Årets bästa svenska spelare. Detta var 1948. Gunnar Grens tjugo år långa karriär gällde som svenskt rekord fram till 2021 då Zlatan Ibrahimovic slog det.

Det går inte att inte nämna Gunnar Nordahl, i en lista som denna. I samma tidsålder som Gunnar Gren, som han också bedöms vara jämbördig med. Han är också ännu idag AC Milans mesta målskytt genom tiderna. Han gjorde 221 mål där och innehar rekord för flest mål för en enskild klubb i A-serien.

Erik Nilsson

Sist men inte minst har vi Erik Nilsson. Han bedöms än idag vara tidernas bästa svenska vänster-back. 1938 gjorde han som 21-åring debut i FIFA världscupen. Erik Nilsson är den enda svensken med två olympiska medaljer i fotboll.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste