fotboll på gräs

Allsvenskan 2022: Hur kommer det att gå?

Oavsett om man är en luttrad vadslagare eller “enbart” ett dedikerat fan är prediktioner om den annalkande allsvenskan ett hett ämne. På gott och ont. Konsten är att ta alla åsikter med en stor portion analytisk självdistans.

Att studera prediktioner och spekulationer inför utfallet av Allsvenskan 2022 är lärorikt för den som vill göra avvägda bettingbeslut. Det är dock viktigt att ta in åsikter, insikter och tips med ett analytiskt sinnelag. Hämta in statistik och analyser från flera källor. På exempelvis sajter som https://bettingsajter.se/ får du en ingång till bettingsidor och kunskap som hjälper dig att göra mer avvägda satsningar.

Ska man tro sammanfattningar från den sport-mediala sfären i Sverige råder det ingen tvekan om vilket lag som kommer att ta hem hela klaffet. Malmö FF är återigen favorittippad. Om tipset slår in tar laget sitt tredje raka SM-guld. Detta har inget lag i allsvenskan lyckats med sedan IFK Göteborg tog fyra raka SM-guld mellan åren 1993 och 1996. 

Hack i häl kommer två Stockholmslag; AIK och Djurgården. AIK tippas bli tvåa och Djurgården trea. Att AIK kom tvåa, förra året, var på snöret eftersom den totala poängskörden var lika. Men Malmö fick lyfta Lennart Johanssons pokalen eftersom de hade tagit vinster med en större målskillnad, överlag.

fotbollsspelare på planen

Hur tippningen påverkar lagen

De favorittippade fotbollslagens tränare kommenterar oddsen med en air av lugn. Jaja, verkar de flesta säga, det är vad det är. De som ligger i botten, Sundsvall och Helsingborg, håller samma lugna stil, men med tillägg som “vi är i en underdog-situation” och “kan slå ur underläge”. 

Frågan är om inte det är mer tacksamt att ligga längst ned i tabellen inför säsongsstarten än högst uppe. Pressen kan vara mindre påtaglig när man inte har “allt att förlora”. Och det är väl det här som är det svåra när man som vadslagare ska lägga sina pengar på en match: hur mycket påverkar förutsägelserna? Det är det ingen som vet. Det hänger på tränare, mentalitet, och en drös andra saker i och kring ett fotbollslag. Variabler som den luttrade bettaren sannolikt gör allt för att ha så bra koll på som möjligt.

Hur blir man bra på att betta på allsvenskan?​

Se först och främst till att titta på oddsen hos olika spelbolag. Även om det är bekvämt att enbart spela hos en och samma sida är det viktigt att ha flera spelkonton på olika spelsajter – för att komma åt olika odds. Dels för att komma åt så bra odds som möjligt för det egna spelandet favör, men framförallt för att få koll på vad “marknaden” egentligen tror om utfallen på respektive spel — så att den analytiska kunskapsbasen blir bredare.

Därutöver är det alltid en god idé att upprätta en bettingdagbok, så att man har benhård koll på sitt spelande. Den data som samlas in i en personlig bettingdagbok är en oumbärlig datakälla för den som vill förbättra sitt spelande. För när det kommer till vadslagning på fotboll och andra sporter i allmänhet, och Allsvenskan i synnerhet är kunskap den riktiga lågoddsaren i alla sammanhang.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste