Andreas Almgren

Andreas Almgren besviken i EM

Andreas Almgren är Sveriges bästa löpare genom tiderna på 3000, 5000 och 10 000 meter. Sjätte bästa tid någonsin av en europeisk löpare på 5000 meter. Men trots alla fina rekord blev det inget drömlopp på EM. Han räknades som favorit till guldet och det såg faktiskt ut som att han skulle springa hem en medalj åt Sverige. Men på upploppet på 10 000 meter tog det stopp för svensken och han slutade på en snöplig fjärdeplats.

En märkbart besviken och upprörd Andreas Almgren som var minuten sämre än sitt rekord.

Andreas Almgren

Andreas Almgren satsar på OS

Vår långlöpare ser nu framåt och hoppas att kroppen ska hinna bli riktigt hundra till säsongens höjdpunkt. Nämligen de olympiska spelen i Frankrike. Andreas Almgren är kvalificerad till att springa både 5000 meter och 10 000 meter. Vilket han också är anmäld till. Hans mål i 5000 meter är att ta sig vidare till finalen. Men i 10 000 meter är det inga kval eller semifinaler, utan det är direkt final. Precis som i maraton. Är du kvalificerad till loppen, då är du också i finalfältet.

Andreas Almgren har länge haft potentialen och viljan att springa med världseliten. Men snöpliga skador har satt stopp för honom i många år. 2024 har varit hans bästa år i karriären och när man har haft ett så bra år är det såklart tråkigt att inte knipa en medalj på EM. Men vi håller tummarna för Andreas framåt och hoppas att det går vägen i OS.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste
armand duplantis världsrekord nyhet

Armand slår till igen!

Armand Duplantis har gjort det igen. Den svenske stavhoppsstjärnan satte världsrekord vid en gala i Clermont-Ferrand i Frankrike genom att förbättra sitt tidigare egna rekord

Läs mer »