simning kortbane vm tider

Simning Kortbane VM Tider: Datum, Schema och alla Grenar

Välkommen til artikeln om tider för Simning Kortbane VM! I den här artikel kommer vi att gå igenom när tävlingarna äger rum och vilka tider som gäller för alla de olika grenarna. Om du är ett simnings fan eller bara intresserad av tiderna för simning, så finns här allt du behöver.

Alla simning kortbane vm tider

Tävlingarna i Simning Kortbane VM avgörs mellan den 13-18 december 2022 i Melbourne i Australien. Banan för tävlingarna är 25 meter lång. Här nedanför följer en sammanfattning av tävlingarnas datum och tid för de olika grenarna för enkel överblick:

Fredag 16 december

 • 09:35: 4×50 fritt mixed final (Ev Sverige)
 • 09:42: 200 bröst damer final (Ev Sophie Hansson, Emelie Fast)
 • 09:51: 200 bröst herrar final (Ev Erik Persson)
 • 10:06: 50 rygg damer final (Ev Louise Hansson, Hanna Rosvall)
 • 10:12: 50 rygg herrar final
 • 10:25: 50 fritt damer semi (Ev Michelle Coleman)
 • 10:40: 50 fritt herrar semi (Ev Isak Eliasson)
 • 10:56: 100 medley damer final (Ev Emelie Fast)
 • 11:04: 100 medley herrar final (Ev Oskar Hoff)
 • 11:16: 1 500 fritt damer A-final
 • 11:45: 4×200 fritt herrar final

Lördag 17 december

 • 09:35: 4×50 medley damer final (Ev Sverige)
 • 09:43: 4×50 medley herrar final
 • 09:50: 800 fritt herrar A-final (Ev Victor Johansson)
 • 10:11: 100 fjäril damer semi (Ev Louise Hansson)
 • 10:22: 100 fjäril herrar semi (Ev Oskar Hoff)
 • 10:40: 400 medley damer final
 • 10:50: 400 medley herrar final
 • 11:06: 50 bröst damer semi (Ev Sophie Hansson, Klara Thormalm)
 • 11:17: 50 bröst herrar semi
 • 11:33: 50 fritt damer final (Ev Michelle Coleman)
 • 11:39: 50 fritt herrar final (Ev Isak Eliasson)

Söndag 18 december

 • 09:35: 100 fjäril damer final (Ev Louise Hansson)
 • 09:42: 100 fjäril herrar final (Ev Oskar Hoff)
 • 09:49: 50 bröst damer final (Ev Sophie Hansson, Klara Thormalm)
 • 10:01: 50 bröst herrar final
 • 10:08: 200 rygg damer final (Ev Hanna Rosvall)
 • 10:22: 200 rygg herrar final
 • 10:36: 200 fritt damer final (Ev Sofie Åstedt)
 • 10:50: 200 fritt herrar final (Ev Isak Eliasson)
 • 11:03: 4×100 medley damer final (Ev Sverige)
 • 11:19: 4×100 medley herrar final

Vad är kortbane VM i simning?

Simning i Kortbane VM är en av de största internationella tävlingarna inom simning idag, där världens bästa simmare möts för att tävla om massa medaljer och ära. Tävlingen arrangeras varje år och innefattar flera olika grenar som simmas på kort bana. I den här artikeln kommer vi att fokusera på Simning Kortbane VM-tider, så att du inte missar något!

Tävlingsplats

2022 FINA World Swimming Championships (25m) kommer att hållas i Margaret Court Arena i Melbourne i Australien. Arenan har en kapacitet på upp till cirka 7 500 åskådare och är utrustad med moderna faciliteter för simtävlingar.

Banan i Margaret Court Arena är 25 meter lång, vilket också är standard för kortbane-simning. Den har åtta banor för att möjliggöra tävlingar för upp till åtta simmare samtidigt.

Utöver själva tävlingsbassängen finns det också andra faciliteter på plats, såsom omklädningsrum, bastu och massagebänkar för att hjälpa simmarna att återhämta sig efter sina tuffa lopp.

Tävlingens betydelse och tidigare mästerskap

Denna tävling är en av de mest prestigefyllda simtävlingarna i världen och lockar simmare från hela världen att tävla om medaljer och personliga rekord.

Tävlingen har hållits sedan 1993 och den har under åren lockat till sig några av de bästa simmarna från hela världen. Under mästerskapen har många världsrekord slagits och simmare har uppnått personliga bästa tider, vilket har gjort tävlingen till en viktig händelse för simningsvärlden.

Grenar som ingår

2022 FINA World Swimming Championships inkluderar en rad olika grenar som tävlas i under sex dagar. Totalt kommer 46 grenar att avgöras under de här tävlingarna.

Några av de mest populära grenarna är de kortare sprintdistanserna, såsom 50 meter frisim, bröstsim och ryggsim. Andra populära grenar inkluderar 100 meter fjärilsim, 200 meter medley och 800 meter frisim för herrar.

Förutom detta så kommer det också att tävlas i lagkapper, där ett lag av simmare tävlar tillsammans i stafettform i distanser som 4×50 meter frisim, 4×100 meter medley, och 4×200 meter frisim.

Utöver de individuella och lagtävlingarna kommer det också att finnas en tävling i mixed-stafett, där två herrar och två damer simmar tillsammans i en stafettform.

Historisk tillbakablick

Simning Kortbane VM har en lång och spännande historia som sträcker sig tillbaka till 1993, då den första tävlingen hölls på spanska ön Palma de Mallorca. Sedan dess har tävlingen hållits varje år och vuxit mycket i popularitet och omfattning. Simning är till exempel idag den 6e största sporten i sverige. Simning Kortbane VM lockar till sig några av världens bästa simmare, som tävlar om att sätta nya rekord och ta hem medaljer såklart.

Tidigare vinnare

Tidigare vinnare av Simning Kortbane VM inkluderar några av de bästa simmarna genom tiderna, som Michael Phelps, Ryan Lochte, och Katinka Hosszú. De här simmare har gjort sig kända för sina fantastiska prestationer och har vunnit många medaljer under sina karriärer.

Svenska simmare som deltar i kortbane vm

Sarah Sjöström

Sarah Sjöström är en av Sveriges mest framgångsrika simmare genom tiderna och har tagit flera mästerskapsmedaljer under sin karriär. Hon har bland annat vunnit OS-guld, VM-guld och EM-guld.

Under Simning Kortbane VM är förväntningarna höga på Sjöström, som tidigare har visat sin kapacitet i kortbane-simning. Hon kommer förmodligen att tävla i flera grenar, inklusive 50 meter frisim, 100 meter frisim, 200 meter frisim, 50 meter fjäril och 100 meter fjäril.

Sjöström har visat god form inför tävlingarna och har genomfört flera imponerande prestationer under säsongen. Förväntningarna på henne är höga och hon förväntas kunna ta hem flera medaljer under detta mästerskapet.

Victor Johansson

Victor Johansson är en svensk simmare född 2000 som tävlar i medeldistans och distansgrenar. Han har tidigare presterat bra i sim-EM och Junior-VM, där han tog en bronsmedalj i 1500 meter frisim. Han har mer än detta också gjort bra resultat i kortbane-VM och deltagit i OS.

Inför Simning i Kortbane VM förväntas Victor Johansson att delta i flera grenar, inklusive 400 meter, 800 meter och 1500 meter frisim. Med hans imponerande prestationer tidigare och hans intensiva förberedelser inför tävlingen, är förväntningarna höga på att han kommer att prestera väl och kanske ta en medalj. Det blir ganska många vändningar med så långa lopp på kortana.

Sophie Hansson

Sophie Hansson är en svensk simmare född den 6 november 1998 i Göteborg. Hon tävlar för Helsingborgs Simsällskap och har tidigare representerat klubbar som Järfälla Simsällskap och Landskrona Simsällskap.

Sophie har tidigare deltagit i flera stora mästerskap tidigare, inklusive de olympiska spelen, världsmästerskapen och europeiska mästerskapen. Hon har även tagit flera medaljer i ungdoms-VM.

Förväntningar på hennes deltagande i Simning Kortbane VM

Sophie Hansson har potential att ta medaljer i flera grenar i Simning Kortbane VM. Hon har tidigare presterat på en hög nivå i internationella tävlingar och har visat att hon kan konkurrera med de bästa simmarna i världen.

Grenar hon kommer att tävla i

Sophie Hansson kommer att tävla i bröst-grenar på Simning i Kortbane VM. Hon har tidigare visat upp sin förmåga på dessa grenar och har potential att ta medaljer i både 50 meter och 100 meter bröstsim.

Erik Persson

Erik Persson är en svensk simmare som är specialiserad på bröstsim. Han har deltagit i flera stora internationella mästerskap och har tagit flera medaljer i både EM och VM tidigare. Han har också deltagit i de olympiska spelen (OS) två gånger, i Rio 2016 och Tokyo 2020.

Förväntningar på hans deltagande i Simning Kortbane VM

Erik Persson anses idag vara en av de starkaste svenska simmarna inom bröstsim och förväntas därför göra bra ifrån sig på Simning i Kortbane VM. Han har visat god form under säsongen och har tidigare tagit medaljer i kortbane-simning.

simning vm arena

Erik Persson kommer att tävla i grenarna 100 meter bröstsim och 200 meter bröstsim under Simning Kortbane VM.

Louise Hansson

Louise Hansson är en svensk simmare som har gjort sig känd för sina prestationer både nationellt och internationellt. Hon har vunnit flera medaljer vid junior- och ungdomsmästerskap, samt vid senior nivå.

Hansson deltar i Simning Kortbane VM med förhoppningar om att ta medalj. Hennes tidigare prestationer och erfarenhet av internationella tävlingar gör henne till en stark konkurrent. Hon kommer att tävla i flera grenar, inklusive individuella lopp och stafetter.

Hansson har tidigare vunnit medaljer i kortbane-EM och har också gjort en stark prestation i kortbane-VM 2018, där hon slutade på en femte plats i finalen på 100 meter fjäril. Hennes förväntningar inför årets tävlingar är höga och hon hoppas kunna bygga vidare på sin tidigare erfarenhet för att ta medaljer i flera grenar.

Vart går kortbane vm 2022?

Kortbane VM 2022 hålls i Margaret Court Arena i Melbourne, Australien

Hur hittar jag kortbane vm tider?

Vi har hela schemat med tider här på sportlobby i denna artikel.

När var första tävlingarna i kortbane vm?

Första kortbane VM tävlingarna hölls 1993.

- Dela artikel på messenger eller sociala medier -
Läs också
Senaste