sverige vs azerbajdjan

Sverige krossade Azerbajdzjan med 5-0

Jesper Karlsson, som byttes in emot Emil Forsberg i den 71a minuten, satte en en riktigt vacker frispark i den 88e minuten. Bara minuten seare så lag Anthony Elanga till ett fantastiskt solo-mål när Sverige till slut krossade Azerbajdzjan med 5-0 i sin EM-kvalmatch i Grupp F på måndagen.

Tillbaka efter senaste storförlusten

Efter en hemsk laginsats mot Belgien, där Romelu Lukaku gjorde tre mål i deras första gruppspelsmatch, kom svenskarna ut med all kraft och Alexander Isak hade ett mål bortdömt för offside innan Emil Forsberg gjorde första målet i den 38:e minuten. Som spelare på sin vanliga vänsterkant så gjorde Forsberg en stark löpning genom Azerbajdzjans försvar innan han klippte in bollen förbi den skymda målvakten.

Sverige utökade sin ledning

Sverige fördubblade sin ledning i den 65:e minuten när Bahlul Mustafazada olyckligt styrde in en Isak-cross i sitt eget mål, och 14 minuter senare gjorde Viktor Gyokeres 3-0 med ett tap-in-mål från Karlströms passning.

De två bästa målen i matchen kom från avbytare när Karlsson sänkte en perfekt placerad frispark i den 88:e minuten och Elanga lade till det sista målet en minut senare med en fantastisk löpning, rundande målvakten innan han satte bollen i nätet.

Segern lyfter Sverige till tredje plats i gruppen med tre poäng, där Österrike som tyvärr slog Estland med 2-1, är på första plats och Belgien på andra plats.

Notis: Hjalmar Ekdahl utgick skadad i början av andra halvlek och Dejan Kulusevski byttes ut mot Jesper Karlström i den 82a minuten.